Reseptit

Viikunavinegretti

Viikunavinegretti valmistetaan hienonnetuista salottisipuleista, viinirypäleöljystä, viinietikasta ja tuoteesta viikunasta.

Teksti:
Visa Nurmi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kpl salottisipulia (hienonnettuna)
  • 2 dl viinirypäleöljyä tai maissiöljyä
  • 0.5 dl viinietikkaa
  • 12 tuoreen viikunan sisus
  • 0.5 dl sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Freesaa silputtu sipuli tilkassa öljyä. Lisää etikka. Purista tuoreiden viikunoiden sisus sekaan ja lisää loppu öljy. Anna hautua 10 minuuttia. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.

Tarjoile viikunavinegrettiä esimerkiksi viikuna-päärynä-aurajuusto salaatin kastikkeena.

X