Reseptit

Viikunavinegretti

24.4.2012 Teksti: Visa Nurmi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Viikunavinegretti valmistetaan hienonnetuista salottisipuleista, viinirypäleöljystä, viinietikasta ja tuoteesta viikunasta.

Ainekset

2 kpl salottisipulia (hienonnettuna)
2 dl viinirypäleöljyä tai maissiöljyä
0.5 dl viinietikkaa
12 tuoreen viikunan sisus
0.5 dl sokeria
suolaa
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Freesaa silputtu sipuli tilkassa öljyä. Lisää etikka. Purista tuoreiden viikunoiden sisus sekaan ja lisää loppu öljy. Anna hautua 10 minuuttia. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.

Tarjoile viikunavinegrettiä esimerkiksi viikuna-päärynä-aurajuusto salaatin kastikkeena.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *