24.4.2012

Viikunavinegretti

Teksti: Visa Nurmi

Valmistusaika

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 kpl salottisipulia (hienonnettuna)
2 dl viinirypäleöljyä tai maissiöljyä
0.5 dl viinietikkaa
12 tuoreen viikunan sisus
0.5 dl sokeria
suolaa
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Viikunavinegretti valmistetaan hienonnetuista salottisipuleista, viinirypäleöljystä, viinietikasta ja tuoteesta viikunasta.

Freesaa silputtu sipuli tilkassa öljyä. Lisää etikka. Purista tuoreiden viikunoiden sisus sekaan ja lisää loppu öljy. Anna hautua 10 minuuttia. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.

Tarjoile viikunavinegrettiä esimerkiksi viikuna-päärynä-aurajuusto salaatin kastikkeena.

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi