Reseptit

Voisilmäpullat

Voisilmäpulla on iki-ihana klassikko. Voit maustaa täytteeseen tulevan voin sitruunan ja vaniljan sijaan esimerkiksi kanelilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pullataikina

  • 1/2 annos pullataikinaa

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Täyte

  • 75 g pehmeää voita
  • 3 rkl sokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja/tai 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Voisilmäpullat leivotaan helposti näin:

1. Valmista pullataikina.

2. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikinaa hetki ja pyörittele se tasapaksuksi tangoksi. Leikkaa tangosta 16 palaa ja pyörittele palat pyöreiksi pulliksi. Laita pullat kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla 15–20 minuuttia.

3. Paina pullien keskelle sormella syvennys. Voitele pullat munalla. Mausta pehmeä voi sitruunankuorella ja/tai vaniljasokerilla. Jaa voi pullien syvennyksiin. Lisää päälle sokeria.

4. Paista voisilmäpullat 200-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.

Katso myös: Täydellinen pullataikina vaatii kolme vaihetta – parhaat vinkit pullataikinan tekoon

Katso myös Kotiliesi.fi: Pulla päivässä, kaksi parhaassa! Huippukokki Teemu Aura kertoo, kuinka syntyy täydellinen pulla

X