Reseptit

Voitaikinaan kääritty jauhelihamureke

Jauhlihamureke nousee uudelle tasolle, kun sen käärii voitaikinaan. Tarjoile murekkeen kanssa valkosipulissa paistettuja papuja.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Voitaikinaan kääritty jauhelihamureke:

  • 800 g jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kuivattua paahdettua sipulia
  • 2 dl smetanaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl kuivattua ruohosipulia
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 200 g siitakesieniä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 iso kaaviloitu voi- tai lehtitaikinalevy
  • 1 kananmuna

Paistetut vihreät pavut:

  • 600 g vihreitä pitkiä pakastepapuja
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä viipaleina

Valmistusohje

Voitaikinaan kääritty jauhelihamureke tehdään helposti näin:

1. Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna, jauhettu paahdettu sipuli, smetana, tomaattipyree, ruohosipuli, oregano, basilika ja suola. Vaivaa taikina tasaiseksi ja jätä tekeytymään hetkeksi.

2. Kuutioi sienet ja sipuli. Kuumenna voi paistin pannulla ja ruskista sieni-sipuliseos. Mausta kevyesti suolalla. Siirrä pannuliedeltä.

3. Kauli taikinalevy 3–4 mm paksuksi levyksi kevyesti jauhotetulla pöydällä tai leivinpaperin päällä. Lusikoi sieni-sipuliseos taikinan keskelle n. 5×20 cm kokoiselle suorakaiteen muotiselle alueelle.

4. Muotoile jauhelihataikinasta pitkulainen mureke ja nosta se sienitäytteen päälle.

5. Kääri mureke taikinaan siten, että saumakohta jää alle peltiä vasten. Leikkaa päädyistä ylimääräiset taikinat pois ja taita päät myös murekepaketin alle. Pistele taikinan pinta haarukalla ja voitele pinta kananmunalla.

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

7. Sulata pakastepavut.

8. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla ja kuullota valkosipulit seoksessa. Lisää pavut ja paista niitä muutama minuutti.

9. Kaada pavut vadille pediksi ja nosta päälle kypsä mureke. Tarjoa voitaikinaan kääritty jauhelihamureke esimerkiksi joulunajan juhlapöydässä.

Kokeile myös Lindströmin mureketta, täytettyä lihamurekketa tai omenaista broilerimureketta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Mitä tehdä jauhelihasta – inspiraatio kateissa? Ei hätää! Kokosimme arjen luottoreseptit jauhelihasta

X