Reseptit

Wieninleike

Wieninleike on 1960-luvun klassikko. Vasikan sisäpaistista tehty leike tarjotaan perinteisesti ranskanperunoiden tai perunamuusin kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Wieninleike

  • 500-600 g vasikan sisäpaistia

Leivitys

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kpl kananmunia
  • 2 rkl vettä
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria/ja/tai
  • valkopippuria

Paistamiseen

  • voita
  • rypsiöljyä

Lisäksi

  • 1 kpl sitruuna
  • 4-8 kpl anjovisfileetä
  • kapriksia
  • tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Wieninleike tehdään perinteisellä ohjeella näin:

1. Leikkaa vasikan sisäpaisti ½–1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Nuiji viipaleet ohuiksi leikkeiksi muovikelmun välissä.

2.  Kaada yhdelle lautaselle vehnäjauhot, toiselle kananmuna-vesiseos ja kolmannelle korppujauhot. Kääntele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sen jälkeen vedellä jatketussa kananmunassa ja lopuksi suolalla ja pippurilla maustetuissa korppujauhoissa. Anna leivityksen kuivahtaa hetki. Viipaloi sillä välin sitruuna, kietaise anjovikset rullalle ja nosta sitruuna viipaleiden päälle. Täytä anjovisrengas kapriksilla.

3. Kuumenna 2 rkl voita ja 1 rkl öljyä pannulla kohtalaisella lämmöllä. Vähennä lämpöä paistamisen alkuvaiheessa, sillä leivitys kärähtää helposti. Paista leikkeitä pari kolme minuuttia puoleltaan. Nosta leikkeet lämpimille lautasille ja koristele.

4. Tarjoa wieninleike perunamuusin tai ranskanperunoiden ja vihreiden herneiden kanssa.

Saatat pitää myös nopeasti valmistuvista, säilykelihasta tehdyistä pippuripihveistä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Leivitys – näin onnistut paneroinnissa ja saat aikaan rapean kuorrutteen

X