Wieninleike
Wieninleike on 1960-luvun klassikko. Vasikan sisäpaistista tehty leike tarjotaan perinteisesti ranskanperunoiden tai perunamuusin kanssa.
Ainekset
Wieninleike
- 500-600 g vasikan sisäpaistia
Leivitys
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 kpl kananmunia
- 2 rkl vettä
- 1 dl korppujauhoja
- 1 tl suolaa
- mustapippuria/ja/tai
- valkopippuria
Paistamiseen
- voita
- rypsiöljyä
Lisäksi
- 1 kpl sitruuna
- 4-8 kpl anjovisfileetä
- kapriksia
- tuoretta persiljaa
Valmistusohje
Wieninleike tehdään perinteisellä ohjeella näin:
1. Leikkaa vasikan sisäpaisti ½–1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Nuiji viipaleet ohuiksi leikkeiksi muovikelmun välissä.
2. Kaada yhdelle lautaselle vehnäjauhot, toiselle kananmuna-vesiseos ja kolmannelle korppujauhot. Kääntele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sen jälkeen vedellä jatketussa kananmunassa ja lopuksi suolalla ja pippurilla maustetuissa korppujauhoissa. Anna leivityksen kuivahtaa hetki. Viipaloi sillä välin sitruuna, kietaise anjovikset rullalle ja nosta sitruuna viipaleiden päälle. Täytä anjovisrengas kapriksilla.
3. Kuumenna 2 rkl voita ja 1 rkl öljyä pannulla kohtalaisella lämmöllä. Vähennä lämpöä paistamisen alkuvaiheessa, sillä leivitys kärähtää helposti. Paista leikkeitä pari kolme minuuttia puoleltaan. Nosta leikkeet lämpimille lautasille ja koristele.
4. Tarjoa wieninleike perunamuusin tai ranskanperunoiden ja vihreiden herneiden kanssa.
Saatat pitää myös nopeasti valmistuvista, säilykelihasta tehdyistä pippuripihveistä.
Katso myös Kotiliesi.fi: Leivitys – näin onnistut paneroinnissa ja saat aikaan rapean kuorrutteen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous