Yrteillä maustetut sinisimpukat ja sahrami-kermakastike
Sinisimpukoiden klassikko-ohjeisiin kuuluu myös tämä kermainen versio. Kastike on maustettu ripauksella sahramia, mutta sen voi hyvin jättää pois tai korvata esimerkiksi currylla.
Ainekset
- 1,5 kg sinisimpukoita
- 2 rkl voita
- 1 rkl öljyä
- 2 hienonnettua salottisipulia
- 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 1 laakerinlehti
- 2–3 timjaminoksaa
- 2–3 persiljanoksaa
- 2 dl valkoviiniä
- 2 dl vahvaa kalalientä
- 3 dl kuohukermaa
- pari hyppysellistä sahramia
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
1. Käsittele simpukat. Tarkista simpukat ennen keittämistä. Jos avautunut yksilö ei sulkeudu kuorta napauttaessasi, hylkää se armotta. Pese simpukat raikkaalla vedellä ja käytä tarvittaessa juuresharjaa. Jos simpukan kuoreen on jäänyt ”partaa”, poista se terävällä veitsellä. Simpukat ovat valmiita muutaman minuutin keittämisen jälkeen.
2. Kuumenna voi-öljyseos isossa kattilassa. Kuullota sipulit, lisää valkoviini, kalaliemi ja mausteet. Keitä lientä 10 minuuttia. Lisää simpukat, pane kansi päälle ja anna kiehua voimallisesti välillä kattilaa ravistellen 3–5 minuuttia.
3. Siivilöi liemi toiseen kattilaan. Lisää kerma ja sahrami, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kastiketta kokoon, kunnes se sakenee hieman. Ota simpukkakattilasta pois yrtinoksat ja kaada simpukat kuumenemaan hetkeksi kermaliemeen.
4. Halutessasi voit tuoda simpukat tarjolle lautasille aseteltuina ja toinen kuorenpuolikas poistettuna. Kaada tässä tapauksessa kastike simpukoiden päälle vasta tarjoiluvaiheessa.
Katso myös:
Höyrytetyt sinisimpukat pekonin kera, Ruoka.fi
Sinisimpukka-perunakeitto, Ruoka.fi
Sinisimpukat ja pesto, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous