Juhlat

Raikas joulumenu – nappaa reseptit erilaiseen joulupöytään

Tämän vuoden joulumenussa on unohdettu perinteinen kinkku ja tuhdit laatikot. Pöytään katetaan kalaherkkuja uudella twistillä, keittoa, piirakkaa ja salaatteja. Ja mikä parasta, kaikki herkut voi tehdä jo päivää tai paria etukäteen valmiiksi!

Samettisen palsternakkakeiton aika on joulurauhan julistamisen jälkeen. Sopan höysteenä on tänä jouluna piparimausteisia omenakuutioita.

Joulupöydän uusi suosikkiruoka on savusiika-mätitrifle, joka on purkkiin ladottu suolainen kerrosherkku.

Keitetty kieli on kuulunut joulupöytään vuosikymmeniä. Kieliruokien huippu on maailman paras porosalaatti, josta tuli hitti pari vuotta sitten.

Broilerinmaksapatee kuuluu perinteiseen jouluun. Perinnepateessa toimii parhaiten klassiset maut.

Sieni-piparjuuripiirakka maistuu yön viimeisinä tunteina.

Toimittaja: Taina Salovaara & Ruoka.fi-toimitus
Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Katso myös:

Joulumenu – makuja maailmalta
Jouluaaton menu kahdelle
Kasvissyöjän joulumenu
Kevennetty joulumenu
Kotiliesi.fi: Joulupöydän kalaherkut

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti