Juomat

Hyvä edullinen punaviini – tässä alle 10 euron löydöt

Teksti: Anna.fi

Maukas punaviini sopii hyvin pakkasenpuremiin talvipäiviin. Se on oiva kyytipoika myös muheville padoille tai muille talvisille liharuoille. Poimi tästä alle 10 euron löydöt ja viineihin sopivat reseptivinkit.

Edulliset punaviinit

BonardaMehevän marjaisaa viiniä

Trivento Bonarda 
Alkuperämaa: Argentina, Mendozan alue
Alkon numero: 006573
Hinta: 6,98 €

Kauniin tumman rubiininpunainen viini on valmistettu pelkästään Bonarda-rypäleistä. Viinin kypsän marjaisessa tuoksussa on hiukan mustaherukkaa ja karpalohilloa. Miedon mausteisessa ja melko täyteläisessä maussa on kypsää metsämarjaa ja mustaherukkahilloa. Kypsytys tammitynnyreissä tuo makuun ja tuoksuunkin aavistuksen vaniljaa ja suklaata. Viinissä on melko pehmeät tanniinit.

Kokeile viinin kanssa: Grillattu poro ja tumma karpalokastike, Lihapata uunissa

Ostrich LandingAavistus savua lasissa

Ostrich Landing Shiraz
Alkuperämaa: Etelä-Afrikka
Alkon numero: 495787
Hinta: 7,98 €

Tummanpunaisen viinin valmistukseen on käytetty vain Shiraz-rypäleitä. Viinissä on tumman marjaisa tuoksu, jonka seassa aavistus savua, tervaa ja kahvia.  Melko täyteläisessä ja pehmeän tanniinisessa maussa on tummaa, kypsää kirsikkaa, mustaherukkaa ja karhunvatukkaa. Jälkimaku on hiukan hapankirsikkainen, mutta paahteinen, seassa kahvin ja savun aromeja.

Kokeile viinin kanssa: Lihapullapasta, Lammasvartaat

Hardys Stamp of Australia Shiraz Cabernet SauvignonMarjoja ja mausteita

Hardys Stamp of Australia Shiraz Cabernet Sauvignon
Alkuperämaa: Australia
Alkon numero 469507
Hinta: 8,58 € 

Rubiininpunainen viini on valmistettu Shiraz- ja Cabernet Sauvignon –rypäleistä. Hedelmäisestä, aavistuksen mausteisesta tuoksusta löytyy myös hyvin kypsää puolukkaa, tummaa luumua, makeaa kirsikkaa ja kanelia. Melko täyteläisessä, raikkaan hedelmäisessä ja pehmeätanniinisessa maussa on puolukkahilloa ja kypsää kirsikkaa sekä aavistus vaniljaa. Viini kestää hyvin ruoan mausteita.

Kokeile viinin kanssa: Lammaspataa ja chorizoa, Härkävokki

Mehukas ja muheva

AppassimentoAppassimento Vivaldi  
Alkuperämaa: Italia, Veneton alue
Alkon numero 471387
Hinta: 9,28 €

Tummanpuhuva rubiininpunainen viini on valmistettu Veneton alueella suosituista Corvina-, Rondinella- ja Corvionerypäleistä.   Tuoksu on mehukas, aromikas ja melko intensiivinen. Siinä on kuivattuja sekahedelmiä ja kypsää karpaloa sekä tummaa kirsikkaa. Seassa aavistus suklaata ja tummaa kinuskia. Maku on täyteläinen ja tanniinit ovat pehmeät. Maussa on kypsän marjaisuuden lisäksi kuivattua luumua ja aavistus suklaata sekä yrttejä. Viini on valmistettu appassimento-menetelmällä, jossa noin kolmannes viinin käytetyistä rypäleistä on kuivattuja.

Kokeile viinin kanssa: Juhlapöydän paahtofilee, Karitsanpotkat

Teksti: Marita Suontausta
Kuvat: Alko, Altia

X