Juomat

Vaaleanpunainen hittijuoma hurmaa! Valitsimme kuusi prosecco rosé -suosikkia – kaikki alle 15 euroa

Italialaisen prosecco-kuohuviinin roseeversio näki päivänvalon vuoden 2020 lopulla. Se onnistui yhdistämään kaksi viinimaailman suurinta trendiä: proseccon ja roseeviinin. Valitsimme rosee-proseccoista kuusi suosikkia.

Teksti:
Ilkka Sirén
Kuvat:
Istock, Valmistajat

Vaaleanpunainen trendijuoma on kuin luotu juhlavaksi maljaksi.

Italialaisen prosecco-kuohuviinin roseeversio näki päivänvalon vuoden 2020 lopulla. Se onnistui yhdistämään kaksi viinimaailman suurinta trendiä: proseccon ja roseeviinin. Valitsimme rosee-proseccoista kuusi suosikkia.

Rosee-prosecco nousi suosioon lähes yhdessä yössä. Sen tuotanto hyväksyttiin Italiassa vuonna 2020. Viiniasiantuntija Ilkka Sirén valitsi kuusi pinkkiä suosikkia niin brunssipöytään, rentoon seurusteluun kuin juhlavaksi tuliaiseksikin.

 

prosecco rose
Rosee-prosecco on nappivalinta kevään ja kesän juhliin. Valitsimme kuusi suosikkia: Corvezzo Organic Prosecco Rosé Extra Dry, Jeio Prosecco Rose Brut, Piccini Rosé Prosecco ­Extra Dry, Pasqua Passione Sentimento Millesimato Prosecco Rosé Extra Dry, La Gioiosa Prosecco Rosé Millesimato Brut ja Divici Prosecco Rosé Extra Dry.

1. Tuliainen juhlapöytään: Corvezzo Organic Prosecco Rosé Extra Dry

Prosecco tunnetaan runsaan aromaattisena ja pirteänä juhlajuomana. Se on kuin syntynyt roseeksi, mutta sai vasta nyt siihen mahdollisuuden. Luomutuotantoon erikoistuneen Corvezzon Organic Prosecco Rosé Extra Dry on raikkaan omenainen kuohuviini, jota reunustaa herkullisen vadelmainen vivahde. Näyttävä pullo on erinomainen tuliainen juhlapöytään.

Corvezzo Organic Prosecco Rosé Extra Dry 12,99 e/0,75 l

2. Tasapainoinen ja tyylikäs: Jeio Prosecco Rose Brut

Kuiva rosee-prosecco saa veden herahtamaan kielelle ja herättää ruokahalun. Proseccolle tunnusomainen pirteä kuplarakenne kohottaa tunnelmaa, satoi tai paistoi. Se myös tekee proseccosta hyvän ruokaviinin. Suutuntumaltaan rapean raikas, tasapainoinen ja kaikin puolin tyylikäs Jeio Prosecco Rose Brut sopii niin kesäisten salaattien kuin prosciutto-pizzankin kylkeen.

Jeio Prosecco Rose Brut 14,98 e/0,75 l

3. Rentoon seurusteluun: Piccini Rosé Prosecco ­Extra Dry

Rosee-proseccoista on rantautunut Suomeen pääosin kahta makeusastetta: brut ja extra dry. Näistä kahdesta brut sisältää vähemmän jäännössokeria. Se on siksi loistava aperitiivi. Extra dry taas sopii hyvin rentoon seurusteluun. Piccini Rosé Prosecco Extra Dry on happorakenteeltaan ryhdikäs ja täynnä viehättävää, raikasta marjaisuutta. Se on noutopöytien säväyttävä kuningatar, joka ei säikähdä monipuolisen ruokatarjonnan runsaita makuja.

Piccini Rosé Prosecco ­Extra Dry 14,98 e/0,75 l

4. Kalaruokien kaveri: Pasqua Passione Sentimento Millesimato Prosecco Rosé Extra Dry

Sähköisellä hapokkuudella ja mehevän mansikkaisella maulla varustettu Pasqua Passione Sentimento Millesimato Prosecco Rosé Extra Dry on kalaruokien kaveri. Rosee-proseccon raikkaat maut antavat tasapainoisuutta ruokapöytään. Nappivalinta sushin tai lohi-avokadoleipien kaveriksi, mutta seikkailunhaluinen huuhtelee tällä alas hennon mausteisen pad thai -nuudeliannoksen.

Pasqua Passione Sentimento Millesimato Prosecco Rosé Extra Dry 13,49 e/0,75 l

5. Brunssipöydän hurmuri: La Gioiosa Prosecco Rosé Millesimato Brut

Prosecco saa runsaan hedelmäiset raamit Glera-rypälelajikkeelta. Charmikas Pinot Noir puolestaan antaa proseccolle punaisen värin lisäksi syvyyttä aromiprofiiliin sekä veikeää marjaisuutta. Pieneen pulloon pakattu kuiva, metsämansikkainen ja raikkaan sitruksinen La Gioiosa Prosecco Rosé Millesimato Brut on brunssipöydän hurmuri.

La Gioiosa Prosecco Rosé Millesimato Brut 6,07 e/0,375 l

Lue myös: Mitä överimpi, sitä parempi! Kokosimme vapun piknikille tai brunssille ihanimmat ja herkullisimmat reseptit ja ideat

6. Rentoon lasien kilistelyyn: Divici Prosecco Rosé Extra Dry

Kuiva, aavistuksen päärynäinen ja lempeän vadelmainen Divici Prosecco Rosé Extra Dry sopii rentoon kuohuviinilasien kilistelyyn tärkeimpien ihmisten kanssa. Pieni määrä jäännössokeria hioo kuohuviinistä terävät reunat ja tekee siitä helposti lähestyttävän seurustelujuoman.

Divici Prosecco Rosé Extra Dry 11,68 e/0,75 l

X