Mehukas possu x 7: täytetty porsaanfilee, korealainen possu ja viisi muuta herkkua
Proteiinipitoinen porsaanliha muuntuu nopeasti juhlavaksi täytetyksi porsaanfileeksi, hitaasti haudutettavaksi nyhtöpossuksi tai korealaiseksi possuksi. Keräsimme tähän parhaat possureseptiemme, joista voit valita omat suosikkisi.
Proteiinipitoinen porsaanliha muuntuu nopeasti juhlavaksi täytetyksi porsaanfileeksi, hitaasti haudutettavaksi nyhtöpossuksi tai korealaiseksi possuksi. Keräsimme tähän parhaat possureseptiemme, joista voit valita omat suosikkisi.
Murea ja hienosyinen porsaanliha on maukasta ja edullista. Se on huikean monipuolinen raaka-aine. Possu rakastaa mausteita. Monien eksoottisten mausteiden ja maustekastikkeiden ja pippurien lisäksi hyviä mausteita sianlihalle ovat esimerkiksi valkosipuli, laakerinlehti, timjami, meirami, inkivääri ja chili.
Possun sisäfilee saa täytteen
Porsaan sisäfilee kypsennetään usein kokonaisena, mutta siitä voidaan valmistaa pihvejä tai herkullisia vokkiruokia. Possun sisäfilee on erityisen maukasta, kun sen sisälle kätkee täytteen.
Porsaan sisäfilee leikataan auki, tai siihen tehdään tasku ja täyte levitetään avonaisen fileen päälle. Filee kannattaa sulkea joko hammastikuin tai sitomalla langalla, jottei täyte pääse karkaamaan pois paiston aikana.
Possunfileen täytteeksi sopivat esimerkiksi yrtit, vuohenjuusto tai sienet. Fileeseen voi paistaa ensin pinnan pannulla ja sen jälkeen laittaa sen kypsymään uuniin. Aikaa kypsentämiseen kuluu 175-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, riippuen fileen koosta.
Pehmeä, nopeasti kypsyvä sisäfilee on arvokkain pala possua, joten sitä ei kannata kypsentää liian kuumassa uunissa, eikä liian kauan, jottei liha kuivu.
Resepti: täytetty possunfilee
Possu, sieniä ja luksusmuusia
Porsaan ulkofilee voidaan kypsentää sisäfileen tavoin uunissa kokonaisena tai täytettynä. Sitä voidaan käyttää pihveihin, leikkeisiin ja pataruokiin.
Tässä mehevän pekonipossun reseptissä filee leikataan ohuiksi viipaleiksi, paistetaan ensin pannulla ja laitetaan lopuksi uuniin hautumaan sinapilla maustetussa kermaisessa viinikastikkeessa pekonin ja sienten kanssa. Tämä pekonipossu paahdetun perunamuusin kanssa tarjottuna on syysillan lohturuoka numero yksi.
Perunat paahdetaan kokonaisena uunissa kypsäksi. Paahtaminen antaa muusille ihanan täyteläisen maun. Muusi maustetaan voilla, suolalla, valkosipulilla ja parmesaaniraasteella.
Resepti: pekoni-possua ja paahdettua perunamuusia
Maukasta porsaankylkeä
Porsaan kyljestä leikataan aamiaispöydissä tuttua pekonia, mutta sen lisäksi siitä voidaan valmistaa maukasta uunikylkeä.
Mehevän porsaankyljen valmistelu ei kestä kauan, mutta kypsytys vaatii aikaa ja matalan uuninlämpötilan. Tämä Master Chef -kilpailusta tutun Lotten Lindborg-Suhosen maukas porsaankylki tarjotaan juuriselleripyreen ja kaalisalaatin kanssa.
Ruoka sopii hyvin tarjottavaksi vierasruokana.
Resepti: porsaankylkeä uunissa ja juuriselleripyreetä
Possua pataan
Porsaan etuselästä voi leikata kuutioita tai suikaleita pataruokiin tai kastikkeisiin. Etuselkä kypsennetään aina täysin kypsäksi.
Possu saa pataan mainion kaverin hirven- ja naudanlihasta. Punaviinistä, sipulista, valkosipulista ja laakerinlehdistä tulee hienoarominen liemi lihoille. Lihapata vaatii kypsäkseen noin neljä tuntia aikaa.
Kuoritut perunat voi lisätä öljyllä sipaistuna paistamisen loppuaikana pataan kypsymään.
Resepti: murea lihapata ja paahdettuja perunoita
Possupihvejä thaimaalaisittain
Pienet porsaan sisäfileepalat kypsyvät parissa minuutissa pannulla ja saavat makeaa tulisuutta inkivääritahnalla, chilillä ja korianterilla maustetusta kastikkeesta. Rapeista ohueksi leikatuista porkkanoista ja munanuudeleista tehty salaatti täydentää aterian.
Viimeistele ruoka vielä tuoreella korianterisilpulla ja paahdetuilla cashew-pähkinöillä.
Resepti: thainuudeleita ja possupihvejä
Possu nyhtämällä kasslerista
Possun niskasta, kasslerista voi tehdä kyljyksiä, paisteja, pataruokia tai ramenia. Kasslerista voi valmistaa myös maukasta hittiruokaa, nyhtöpossua eli pulled porkia. Nyhtöpossu vaatii pitkän kypsyttämisen, paljon mausteita, mutta maltti palkitaan suussa sulavalla herkulla.
Tarjoa nyhtöpossu tomaatti-chilikastikkeen kanssa tortillan, sämpylän tai briossin välissä.
Resepti: Nyhtöpossu ja tomaatti-chilikastike
Possu korealaisittain
Porsaan lapa sopii suikaleina ja paloina gulassiin, lihapatoihin ja vokkeihin, mutta, jos sinulla on aikaa antaa possun muhia pitkään uunissa, saat siitä edullisesti mainion korealaisen aterian. Bo Ssäm -ateria sopii hyvin viikonlopun illanvieton kohokohdaksi.
Ruoan ideana on, että ruokailijat kokoavat possun ja sen kanssa tarjottavan hapankaalikimchin sekä kastikkeet salaatinlehdelle ja kääräisevät suupalaksi.
Bo-ssam-aterian valmistuksessa on useita vaiheita, mutta suurimman osan aikaa possu muhii itsekseen joko jääkaapissa tai uunissa. Possu nimittäin maustetaan kokkausta edeltävänä päivänä suolalla ja sokerilla. Seuraavana päivänä possua kypsennetään 125-asteisessa uunissa noin 8 tuntia.
Lopuksi porsaanlapa sivellään soija-siirappiliemellä ja paahdetaan kauniin ruskeaksi kuumassa uunissa. Kypsä ja glaseerattu possu leikataan ohuiksi viipaleiksi tai revitään suikaleiksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous