Seesamitofua ja riisiä

Seesamitofua ja riisiä 

4 annosta
30-60 min
Keskitaso
Tofu saa uunissa paahtuessaan mukavan napakan pinnan. Herkullinen marinadi tehdään seesamiöljystä ja soijakastikkeesta.

Ainekset

400 g tofua
2 rkl soijakastiketta
1 tl chililastuja
3 rkl hunajaa
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl seesamiöljyä
ripaus mustapippuria
2 tl maissitärkkelystä
1 dl kevätsipulia hienonnettuna

Tarjoiluun

keitettyä jasmiiniriisiä

Valmistusohje

  1. Leikkaa tofu kuutioiksi.
  2. Sekoita kulhossa soija, chili, hunaja, riisiviinietikka, seesamiöljy ja mustapippuri. Kääntele tofupalat marinadissa ja anna maustua noin 15 min.
  3. Nosta tofupalat marinadista leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa noin 20 min. Käännä palat ja jatka vielä noin 15 min.
  4. Kaada marinadi korkeareunaiseen paistinpannuun ja lisää maissitärkkelys. Kiehauta vispilöiden ja lisää sitten tofupalat. Kääntele joukkoon myös seesaminsiemenet ja kevätsipuli.
  5. Tarjoile keitetyn jasmiiniriisin kera.

Lisää herkkuja tofusta:

kukkakaalitofupata

Kukkakaalitofupata ja kuminalla maustettua riisiä

nopea kasvispata

Nopea kasvispata

kasvis-tofuvokki

Kasvis-tofuvokki

Kotiliesi.fi: Saag-paneer

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat