Ruoka

Smoothie Twister – terveysjuomaa mukaan

Teksti: Anna.fi

Yhdysvalloista levinneen pikaruokakulttuurin yksi villitys on smoothie, jonka terveystietoiset kahvilat ja elintarvikeyritykset ovat ottaneet valikoimiinsa. Suosittuja tuorejuomia on helppo valmistaa myös omalla smoothie-sekoittimella. Tekniikan Maailman pikakokeessa OBH Nordican Smoothie Twister.

smoothie

Smoothie-juoma valmistetaan yhdistelemällä keskenään erilaisia raaka-aineita  ja muuttamalla kokonaisuus tavallisesti tehosekoittimella juotavaan muotoon.

Marja- ja hedelmäsmoothiet ovat olleet yksinkertaisia ja nopeita soseuttaa ja nauttia sitten pehmeinä juomina vaikka välipalaksi.

Myös kasvikset muuttuvat tarvittaessa juotavaan muotoon, ja sekoittimia eli blendereitä täytetään nykyään entistä enemmän myös salaateilla, pinaateilla ja kurkuilla. Nestemäisen vihersmoothien voi sitten maustaa ja laimentaa haluamallaan tavalla, jolloin juotava ”salaatti” on valmis nautittavaksi.

smoothie twister

OBH Nordican Smoothie Twister on edullinen, kevyt ja pieneen tilaan mahtuva tehopakkaus. Sekoitin on tekniikaltaan hyvin yksinkertainen. Siinä ei ole painikkeita eikä edes virtakytkintä tai merkkivaloa. Laite koostuu moottoriosasta ja sekoituspullosta. Moottoriosa kiinnittyy pohjan kumitassujen ansiosta tiukasti pöydälle ja pysyy paikallaan laitteen toimiessakin.

Leikkaava teräosa kiinnitetään suoraan täyttöaukkoon ja sekoituspullo kierretään moottoriosaan. Moottori käynnistyy heti, kun teräosa on paikallaan ja pulloa painetaan alaspäin. Sarjan mukana tulevat muovipullot toimivat sekä sekoitinastioina että vesitiiviinä juomapulloina.

Pikasekoitusta

Smoothien avainsanat ovat terveellisyys ja helppous. Myös smoothie-laitteelta sopii siis odottaa käytännöllisyyttä, riittävää tehoa ja helppoa puhdistettavuutta. Käytännöllisyyttä
OBH:n laitteeseen on saatu yhdistämällä sekoitusastia ja juomapullo. Helpon puhdistuksen puolesta puhuu se, että teräosan ja sekoituspullot korkkeineen voi pestä astianpesukoneessa.

Käyttöohjeen mukaan laitetta saa käyttää yhtäjaksoisesti enintään kolme minuuttia. Minuutissa saa aikaiseksi jo yhden pullollisen juomaa, joten sen pitempiaikaista yhtämittaista
tarvetta tulee harvoin. Laite on selvästi tarkoitettu korkeintaan kahden henkilön annoksiin.

Sekoituspullon enimmäistäyttömäärä on kerrallaan kuusi desilitraa, joka täyttyy jo pienestä määrästä hedelmiä. Valmistaja lupaa laitteen selviytyvän myös kahden sentin
paksuisista pakasteista. Käytännössä mukaan kannattaa laittaa myös nestettä, sillä muuten laite junnaa paikoillaan. Neste helpottaa myös sitkeiden lehtikasvien tai hedelmien soseutumista ja sekoittumista.

Jääpaloja laitteen ei edes luvata murskaavan. Tehoa laitteesta löytyy 300 wattia, eikä sille ole säätelymahdollisuutta.

Obh Nordica Smoothie Twisterin osat

Valmistimme laitteella tuorekurkusta, pinaatista ja omenasta vihersmoothien, jonka jälkikäteen maustoimme ja ohensimme sitruunamehulla. Omena sekä kurkku pilkottiin kuorineen ja päälle lisättiin tuoreet pinaatit sellaisinaan. Vajaan minuutin sekoituksen jälkeen vihreä, paksuhko ja tasainen juomasekoitus oli valmis.

Pakastetuista marjoista ja hedelmistä smoothien tekeminen on jo hieman vaativampaa. Pienet marjat pilkkoutuvat sopivissa erissä vielä ongelmitta, mutta isompi määrä voi koitua laitteelle jo liian haasteelliseksi Mansikat on melkeinpä viipaloitava ennen kuin laite suostuu niitä käsittelemään.

OBH Nordican Smoothie Twister ei tarjoa tehosekoittimen omistaville muuta lisää kuin mukana kuljetettavat pullot. Laite ei yllä toiminnoiltaan tehosekoittimen tasolle, joten kuumennetut keitot tai vauvanruuat pitää edelleen sekoittaa tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Smoothie Twister on pieni ja näppärä sekoituslaite, joka soveltuu parhaiten tuoreista raaka-aineista valmistetun välipalan nopeaan valmistamiseen.

Tekniikkaa

Teho: 300 W
Tilavuus: 0,6 l
Mitat (k x l x s): 37 x 15 x 13 cm
Paino: 960 g
Varusteet: terä, kaksi muovipulloa
ja juomanokkaa
Maahantuoja: OBH Nordica
Finland Oy, www.obhnordica.fi
Hintaluokka: 50 €
 

Teksti: Kirsti Herttua

Kuvat: Arto Wiikari ja Mirva Kakko

MustikkasmoothieHyviä Smoothie-reseptejä:

Raikas hedelmäsmoothie aamupalaksi

Viherpirtelöstä potkua päivään

Kuitupirtelö marjoista

Punaisten marjojen smoothie

Mango-banaanismoothie vie kielen mennessään

Mustikkasmoothie – voimaruokaa parhaimmillaan

Kuva: SKOY

 

X