Ruoka

Vege-poke, avokado-hernerisotto ja kolme muuta kasvisruokaa, jotka valmistuvat noin puolessa tunnissa

Aika on kortilla ja ruokaideat ovat vähissä? Kokkaa vaihteeksi kasvisruokaa. Kokosimme tarjolle viisi helposti syntyvää vegereseptiä, joita lihansyöjäkään ei voi vastustaa.
22.1.2018 Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Otavamedia

Parhaissa kasvisruuissa on makua, näköä, väriä ja proteiinipitoisia aineksia kuten tofua, pähkinöitä tai manteleita.

Kokeile avokado-hernerisottoa, parsakaali-mantelipastaa tai tomaattikeittoa ja paistettuja kikherneitä. Ne sekä mainio vege-poke ja bataatti-rukolapasta valmistuvat noin puolessa tunnissa ja vievät kielen mennessään, myös sekasyöjiltä.

Avokadolla säväytettyä risottoa

Riisi-moniviljaseoksesta syntyy rouhea risotto. Kun risotto on lähes valmis, joukkoon lisätään pakastepapuja tai -herneitä. Viimeistele risotto murskatulla avokadolla, basilikasilpulla sekä raikkaalla jogurtilla. Avokado-hernerisottoon voi lisätä myös pecorinojuustoa lastuina.

avokado-hernerisotto

Resepti: avokado-hernerisotto 

Gremolatasta makua parsakaalipastaan

Pasta on pikaruoista paras. Tämän parsakaalipastan juju on gremolatassa. Simppeli gremolata ei juuri reseptiä kaipaa. Pääosassa ovat sitruunanmehu, valkosipuli ja persilja. Ainekset vain sekoitetaan kunnolla ja lopuksi sekaan lisätään oliiviöljyä. Parsakaalipasta saa pikanttia makua chilihiutaleista ja pehmeyttä paahdetuista manteleista.

parsakaali-mantelipasta

Resepti: parsakaali-mantelipasta  

Ruokaisa bataattikeitto

Bataatti-papukeitto on täyteläinen ateria. Soppaan tulee bataattikuutioiden ja papujen lisäksi riisiä, kesäkurpitsaa ja paprikaa, mausteeksi chiliä ja currytahnaa. Valmis keitto höystetään vielä mifulla ja tuoreilla yrteillä. Runsaista aineksista huolimatta tämä maukas keitto valmistuu hetkessä ja pienellä vaivalla.

nopea bataatti-papukeitto

Resepti: nopea bataatti-papukeitto 

Trendikästä kulhoruokaa

Kulhossa tarjottavasta havaijilaisesta pokesta on tullut trendiruokaa. Alun perin poke-kulhosta löytyi riisiä, japanilaisittain maustettua kalaa ja kasviksia. Nykyään poke-kulhosta on monia mielenkiintoisia versioita. Siinä kulhoruoan idea onkin: erilaisin kasviksin ja raaka-ainein kulhollisesta riisiä syntyy mainio ruoka, johon ei koskaan kyllästy. Kasviskulhoon voi lisätä riisin ja paistetun tofun lisäksi esimerkiksi edamamepapuja, kukkakaalia, ituja ja versoja, paistettuja sieniä tai paprikaa.

vege-poke

Resepti: vege-poke 

Helppo ja nopea tomaattikeitto

Koska viimeksi söit tomaattikeittoa? Unohda kouluaikojen valju keitto ja kokeile tätä espanjalaisittain valkoviinillä raikastettua keittoa. Vaivattomasti syntyvän keiton pohjana on paseerattu tomaatti. Makua keittoon tuovat savupaprika ja tuore basilika. Saat tomaattikeitosta ruokaisan, kun tarjoat sen pannulla paistettujen hunajaisten kikherneiden, raejuuston tai mifun kanssa.

tomaattikeitto ja paistettuja kikherneitä

Resepti: tomaattikeitto ja paistettuja kikherneitä