Viikon ruokalista

Viikon ruokalista: Appelsiini-salvia-kalkkuna ja muut viikon suosikit

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
Otavamedia

Mitä tällä viikolla syötäisiin? Kurkkaa ruokalistalta maukas resepti viikon jokaiselle päivälle. Kaupan päälle saat reseptin itse tehtyyn porkkanahalvaan. Nam!

mustapapusalsatortilla

Maanantai

Mustapapusalsatortillat

Helppo

Alle 30 min

Voiko viikko enää paremmin alkaa? Terveelliset vegetortillat täytetään mustapavuilla sekä raikkalla avokado-ananassalsalla.

Resepti: Mustapapusalsatortillat

höyrytettyä ahventa ja kasviksia

Tiistai

Höyrytettyä ahventa, kasviksia ja avokadomajoneesia

Keskitaso

Alle 30 min

Tammikuu on monelle ruokavalion keventämisen aikaa, mutta onneksi siitä huolimatta voi syödä hyvin. Vähärasvainen ahven valmistuu kevyesti höyryttämällä. Kalafileiden väliin rullataan fenkolia ja lisänä tarjotaan parsakaalia sekä pehmeää avokadokastiketta.

Resepti: Höyrytettyä ahventa, kasviksia ja avokadomajoneesia

minestronekeitto peston kera

Keskiviikko

Minestrone peston kera

Keskitaso

30-60 min

Tämä italialaiselta klassikolta mallia ottanut keitto höystetään vaihteeksi pekonilla sekä ilmakuivatulla kinkulla ja tarjotaan pestokastikkeen kera. Joukossa on runsaasti myös kasviksia. Pasta tuo ruokaisuutta ja lisänä tarjottavat parmesaanigrissinit pientä luksusta arkeen.

Resepti: Minestrone peston kera

appelsiini-salviakalkkunaa, saksanpähkinää ja kukkakaalia

Torstai

Appelsiini-salvia-kalkkunaa, saksanpähkinää ja kukkakaalia

Keskitaso

30-60 min

Tammikuu on ihanien aurinkohedelmien aikaa. Paahda appelsiiniviipaleita leivinpaperilla peitetyllä uunipellillä 200-asteisessa uunissa, kunnes ne saavat mukavasti väriä ja tarjoa ne sitten kalkkunafileiden kyljessä. Kun teet lisukkeen vielä paahdetusta kukkakaalista ja saksanpähkinöistä, niin viikon herkullisin ruoka voi hyvinkin olla tässä.

Resepti: Appelsiini-salvia-kalkkunaa, saksanpähkinää ja kukkakaalia

lihaa, pastaa ja maapähkinäkastiketta

Perjantai

Lihaa, pastaa ja maapähkinäkastiketta

Keskitaso

Alle 30 min

Terveellistä, hyvää ja valmista puolessa tunnissa, onko sellaista ruokaa edes olemassa? Tämä huippuhyvä perjantaipasta täyttää annetut kriteerit. Paista naudanlihasuikaleet pannulla ja lisää joukkoon parsakaalia sekä suikaloitua porkkanaa. Jännittävä ja superherkullinen kastike syntyy kookosmaidosta sekä maapähkinävoista. Ruoan proteiinipitoisuus kasvaa entisestään, kun vaihdat perinteisen pastan kikherneistä valmistettuun.

Resepti: Lihaa, pastaa ja maapähkinäkastiketta

valkopaputahnaa ja uuniperunoita

Lauantai

Valkopaputahnaa ja uuniperunoita

Helppo

Yli 2 h

Milloin viimeksi valmistit uuniperunoita? Tämä resepti päivittää retroherkun 2010-luvulle. Valkoisista pavuista ja cashewpähkinöistä valmistettu tahna on täyttävää ja hyvää jo sellaisenaan, vielä parempaa kylmäsavulohen tai katkarapujen kanssa nautittuna.

Resepti: Valkopaputahnaa ja uuniperunoita

kofta korma -lihapyörykät

Sunnuntai

Kofta korma -lihapyörykät

Keskitaso

Yli 60 min

Intialaisten kofta korma -lihapyörylöiden mausteluettelo on pitkä, mutta juuri mausteet tekevät pullien mausta erityisen monitasoisen ja autenttisen. Täydellistä sunnuntairuokaa siis!

Resepti: Kofta korma -lihapyörykät

porkkanahalva

Porkkanahalva

Helppo

Alle 30 min

Mikäpä sopisi paremmin intialaisvivahteisen sunnuntaiaterian jälkiruoaksi kuin itse tehty porkkanahalva? Yksinkertaisista aineksista valmistettu jälkkäri maistuu herkulta sellaisenaan, vielä paremmalta vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera tarjottuna.

Resepti: Porkkanahalva

X