Juomat

Brunssin sijaan kello viiden tee: skonsseja, kurkkuleipiä ja sitruunatorttua

Kunpa ehtisi joskus viettää kello viiden teehetkeä! Kutsuisi vaikka jonakin sunnuntaina naiset koolle ja kattaisi pöytään sen seitsemää sorttia suolaista ja makeaa, ihan perienglantilaiseen tyyliin.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Ari Heinonen, Sampo Korhonen/Otavamedia ja valmistajat

Vastapaistetut skonssit ovat iltapäiväteen olennainen osa. Tarjoa skonssien kanssa maustamatonta tuorejuustoa tai lemoncurdia

188043-sitruunapiiras.jpg

Raikkaan makean sitruunatortun voi koristella tuoreilla marjoilla ja sitruunaviipaleilla tai pelkällä tomusokerilla.

Leivonnaiset_ja_leivät

Kuivatut ruusunnuput ja tuoreet marjat sopivat suloisten minimazariinien koristeiksi. Kurkkuleivät, juustoleivätlohileivät ja pienet juustosarvet  maistuvat myös kello viiden teellä. Kun leivonnaiset ja leivät ovat tarpeeksi pieniä, voi nautiskelija ottaa surutta joka sorttia.

Nauti mausta
Hauduta tee kuumalla vedellä lämmitetyssä kannussa. Kaada kannuun keitetty vesi, lisää teelehdet (tai teepussit) ja hämmennä. Hauduta teetä 3-5 minuuttia, ei kauempaa. Vihreälle teelle riittää 2 minuuttia. Liian pitkä haudutusaika tekee juomasta kitkerää.

 

Green_Tea_Chai_Twinings

Vihreää
Twiningsin vihreässä chaiteessä maistuvat inkivääri ja kaneli.

 

 

Tee

Kaiken kanssa
Taylors of Harrogate Afternoon Darjeeling on hienostunut intialainen darjeelingtee. Se on varma valinta kello viiden teelle, kun tarjolla on sekä suolaista että makeaa.

 

 

Katso myös:
945331-mureat-skonssit.jpg
Tee teestä nautinto, Ruoka.fi
Kuin taikajuomaa — Ihastu teehen!, Ruoka.fi
Teehetki, Kotiliesi.fi

X