Vinkit

Ruusukaaliviikon kunniaksi: herkullisimmat ruusukaalireseptit!

Teksti:
Anna.fi

Ruusukaalin viikkoa vietetään 6.-12.10.2014. Kotimaisen ruusukaalin sesonki alkaa yleensä elokuun lopulla, ja jatkuu aina talven tuloon saakka. Poimi tästä parhaat ruusukaalireseptit ja nauti syksystä!

Ruusukaali (tunnetaan myös nimellä brysselinkaali) sisältää runsaasti C-vitamiinia, valkuaisaineita, rautaa ja kuitua. Nykyisin viljeltävät ruusukaalilajikkeet ovat maultaan miedompia kuin vanhemmat lajikkeet, joiden maku oli voimakas ja muuttui paremmaksi vasta kaalien saatua kylmää.

Ruusukaali sopii hyvin keitoihin ja vuokaruokiin, lihan ja kalan lisukkeeksi ja osaksi lämpimiä salaatteja.

Pekoni-ruusukaalipaistos maistuu sellaisenaan tai lihan tai kalan lisäkkeenä. Kokeile myös kasvisversiota, se syntyy kun jätät pekonin pois.

Tarjoa mehukkaan lammaspadan seurana paahdetuilla pinjansiemenillä höystettyjä ruusukaaleja.

Lämmin linssi-ruusukaalisalaatti on maistuva lounasruoka sellaisenaan. Paistetun lohen kanssa se on astetta ruokaisampi.

Yrttivoissa haudutetut ruusukaalit saavat pinnalleen maukasta parmesaania.

Koonnut: Johanna Nikama
Kuvat: Kuvapalvelu/Otavamedia, Colourbox

X