sienikeitto ja yrttismetana
Mitä tänään ruoaksi?

Syksyn paras sienikeitto kruunataan yrttismetanalla ja tryffeliöljyllä

Nyt on syytä kiskoa kumisaappaat jalkaan ja lampsia kori kädessä metsään. Kiitos sateisen kesän ja alkusyksyn, metsät ovat pullollaan sieniä.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen
sienikeitto ja yrttismetana

Sienisaaliin hyödynnät maukkaimmin syksyn parhaassa sienikeitossa. Sienet paistetaan pannulla sipulin ja valkosipulin kanssa ja keitetään kasvisliemessä vartin verran. Herkullinen liemi täydennetään lorauksella kuohukermaa ja sherryä, muutama tippa tryffeliöljyä taikoo keiton maagisen herkulliseksi.

Voissa rapeaksi paistetut sienet ja nokare lehtipersiljalla maustettua smetanaa takaavat herkullisen makunautinnon.

Syksyiset sieniherkut valmistat myös näillä ohjeilla:

juustoinen sienikeitto

Juustoinen sienikeitto

sienicappuccino

Sienicappuccino

sienikastike

Sienikastike

Kotiliesi.fi: Mökkiläisen sienipannu

X