Vinkit

Terveellinen ja helppo tuorepuuro — poimi parhaat reseptit!

Teksti: Anna.fi

Tuorepuuro on on nyt pop. Se on helppotekoista, terveellistä ja täyttää vatsan lempeästi pitkäksi aikaa. Nappaa tästä tuorepuurovinkit ja -reseptit!

Tuorepuuro on kylmä puuro, joka sopii hienosti aamu-, väli- tai iltapalaksi. Sen voi valmistaa vaikkapa perinteisesti kaurahiutaleista, tai käyttää tattarihiutaleita, hirssiä ja tuunata mieleisekseen lempihedelmillä, -marjoilla tai -pähkinöillä. Tuorepuuro sopii hyvin kiireiseen elämänrytmiin, se valmistuu lähes itsekseen ja hellii vatsaa ja mieltä.

Teresa Välimäen tuorepuuro käynnistää aamun hyvin. Kuituisa tattarituorepuuro on terveellinen ja maistuva kiireisen aamun pelastus.

Manteleista makua saava tuorepuuro valmistuu kätevästi itsekseen yön aikana jääkaapissa.

Tuore-kaurapuuro hellii vatsaa

Unohda kouluaikojen liisteröitynyt kaurapuuro ja tutustu puuroon uudestaan. Tuunaa kaurapuuro marjoilla tai pähkinöillä, nautiskele maidon kanssa, niin huomaat, että puuro onkin herkkujen herkku.

Tuore-kaurapuuro antaa energiaa koko päiväksi. Kauran ravintoaineet imeytyvät hitaasti; se pitää verensokerin vakaana ja hellii vatsaa. Kauran liukeneva kuitu auttaa alentamaan kolesterolia. Kaurahiutaleet sisältävät E-vitamiinia ja B-ryhmän vitamiineja sekä tarpeellisia proteiineja ja kivennäisaineita.

Vaihtelua puuroon

Raakapuuroon voi käyttää kaikenlaisia puurohiutaleita. Pikahiutaleista puuro syntyy vikkelimmin. Mantelit voi korvata cashew-pähkinöillä tai siemenillä ja tavallisen maidon kasvismaidolla. Raastettu omena kruunaa tämän tuorepuuron.

Tattarihiutaleista valmistetun raakapuuron pinnalle sopivat tuoreet puolukat ja omena tai lusikallinen omena-puolukkahilloa.

Liotetuista hirssisuurimoista ja mustaherukoista syntyy soseuttamalla lempeä aamupuuro.

Kuvat: Otavamedia

Koonnut: Leena Kalliokoski

Katso myös:

Kaurapuuro on voima-aamiainen
Detox-puuro kvinoasta

Kotiliesi.fi: Chia-puuro

 

 

 

X