Reseptit

Mustaherukka-hirssituorepuuro

20.10.2014 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Liotetuista hirssisuurimoista ja mustaherukoista syntyy soseuttamalla lempeä aamupuuro. Tee puuro valmiiksi jo edellisenä iltana ja herkuttele aamulla.

Ainekset

2 dl hirssisuurimoita
4 rkl cashewpähkinöitä
3 tuoretta, pehmeää taatelia
3 rkl kookoshiutaleita
3 dl vettä
2 dl pakastemustaherukoita
ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Huuhtele hirssisuurimot huolella tiheässä siivilässä ensin muutamaan kertaan kylmällä vedellä, sitten kerran kuumalla ja lopuksi vielä kylmällä. Nosta runsaaseen veteen likoamaan yön yli. Laita cashewpähkinät likoamaan toiseen astiaan.

2. Valuta ja huuhtele suurimot ja pähkinät ja aja ne tehosekoittimella huolellisesti tasaiseksi massaksi.

3. Lisää joukkoon taatelit, kookoshiutaleet, vesi ja sulatetut mustaherukat. Soseuta sileäksi puuroksi. Mausta ripauksella suolaa.

Lisää tuorepuuroreseptejä:
Tattarituorepuuro
Omena-puolukkaraakapuuro

Puolukka-ruistuorepuuro
Kotiliesi.fi: Vadelmainen tuorepuuro

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *