Viihdy

Kaikkien aikojen parhaat romanttiset elokuvat – ja 10 koskettavaa opetusta rakkaudesta

Moni meistä rakastaa romanttisia elokuvia, koska ne tarjoavat täydellisen mahdollisuuden todellisuuspakoiluun. Parhaat romanttiset elokuvat eivät kuitenkaan ole pelkkää viihdettä, vaan ne voivat myös antaa tärkeitä opetuksia elämästä, rakkaudesta ja ihmissuhteista.

Teksti:
Anniina Nirhamo
Kuvat:
Camera Press

"Bridget Jones – elämäni sinkkuna" on monen romantiikan nälkäisen lempielokuva. Kirjasarjaan pohjautuva elokuvasarja sai jatkoa vuonna 2004 ja vuonna 2016.

Moni meistä rakastaa romanttisia elokuvia, koska ne tarjoavat täydellisen mahdollisuuden todellisuuspakoiluun. Parhaat romanttiset elokuvat eivät kuitenkaan ole pelkkää viihdettä, vaan ne voivat myös antaa tärkeitä opetuksia elämästä, rakkaudesta ja ihmissuhteista.

Romanttiset leffat ovat lähestulkoon aina ihastuttavan optimistisia: niiden sanoma kuuluu, että rakkaus aina lopulta voittaa. Oletko sinäkin joskus kokenut sen, kuinka vahvasti jokin elokuvakohtaus voikaan koskettaa sydänjuuria myöten, saa silmät vuotamaan ja rään suorastaan virtaamaan? Nämä kymmenen elokuvaa ovat kuitenkin suosikkejamme siksi, että ne osoittavat tärkeitä huomioita ihmissuhteista.

10 Things I Hate About You (1999)

Älä muuta itseäsi. Jos olet oikean ihmisen kanssa, hän arvostaa kaikkia niitä asioita ja piirteitä, jotka tekevät sinusta erilaisen kuin muut. Oikea ihminen rakastaa sinua juuri sellaisena kuin olet, ja pienet viat ja kummallisuudet saavat hänet rakastamaan sinua vielä entistä enemmän.

Opetus: Älä muuta itseäsi.

Bridget Jones – Elämäni sinkkuna (2001)

Joskus rakkaus yllättää, ja rakastumme ihmiseen, johon vähiten uskoisimme rakastuvamme. Älä siis tuomitse kirjaa sen kannen perusteella.

Joskus meitä yhdistävät puolisomme kanssa asiat, joita emme olisi osanneet etukäteen kuvitella. Fyysinen vetovoima on tärkeää, mutta vielä tärkeämpää on se, että synkkaa muilla tasoilla.

Opetus: Älä tuomitse kirjaa kannen perusteella.

Amélie (2001)

Amélie on arka ja yksinäinen nuori nainen, joka alkaa tehdä pieniä hyvän mielen tekoja auttaakseen muita. Välittäminen ja ystävällisyys voivat vaikuttaa suuresti niin läheisten kuin tuntemattomienkin ihmisten elämään. Kauniita tekoja täytyy kuitenkin tehdä myös itselleen. Löytääkseen rakkauden täytyy astua ulos mukavuusalueeltaan.

Opetus: Astu ulos mukavuusalueeltasi.

Rakkautta vain (2003)

Rakkautta vain seuraa monen henkilön elämää, jotka risteävät toistensa kanssa. Elokuvan sanoma on, että jokaisella on yhtäläiset mahdollisuudet löytää rakkaus. Ei ole väliä, kuka olet, mistä olet kotoisin tai millaiset olosuhteet ovat – täytyy vain olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Jokainen meistä ansaitsee rakkautta ja jokaisella on myös mahdollisuus löytää se.

Opetus: Jokainen meistä ansaitsee rakkautta.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Raastavat sydänsurut ovat osa elämää, mutta niistä paraikaa kärsivästä voi tuntua lähes mahdottomalta löytää tietään ulos kivusta ja ahdistuksesta. Älä kuitenkaan yritä paeta omia tunteitasi. On tärkeää antaa itselleen aikaa – vain niin voi selvitä pettymyksistä ja sydänsuruista. Älä yritä löytää nopeaa ratkaisua tai turruttaa kipua esimerkiksi juhlimisella tai uuteen suhteeseen suin päin hyppäämällä. Jos yrität väkisin unohtaa liian nopeasti, se voi vain pahentaa asioita.

Opetus: Anna sydänsuruille aikaa.

The Notebook (2004)

Todellinen rakkaus ei koskaan unohdu ja se kestää ajan koitokset. Olosuhteista huolimatta tosirakkaus ei katoa tai kuihdu, vaan se pysyy loppuun asti.
Ei ole liian suuria tai pieniä esteitä, kun kyseessä on tosirakkaus.

Opetus: Tosirakkaus ei unohdu, ei katoa.

PS. Rakastan sinua (2007)

Puolison kuolemasta on mahdollista selviytyä. Toipuminen on hidasta eikä suru häviä koskaan täysin, mutta järkyttävä elämänmuutos voi myös opettaa tuntemaan itsensä paremmin. Kun kaikki elämässä menee uusiksi, täytyy pysähtyä miettimään kuka minä oikeasti olen ja mitä minä elämältäni haluan.

Opetus: Kaikesta voi selviytyä.

Jätä se! (2009)

Jos ihastuksesi tai kumppanisi ei osoita käytöksellään, että haluaa olla kanssasi, älä jää odottelemaan. Jos huomaat keksiväsi aina tekosyitä hänen käytökselleen ja perustelet itsellesi, miksi hän on poissaoleva tai ei huomioi sinua, karu fakta on, että hän ei vain ole niin kiinnostunut sinusta.

Saattaa tehdä kipeää hyväksyä se, mutta ensimmäinen askel on hyväksyä tilanne. Sinun kuuluisi olla kumppanisi tärkeysjärjestyksessä ykkönen, joten älä hyväksy mitään muuta.

Opetus: Älä tyydy.

Sinä päivänä (2011)

Tämä elokuva opettaa, miten tärkeää on olla myös ystävä puolisonsa kanssa. Kuten kuka tahansa hyvä ystävä, hänen tietää kaikki hyvät ja huonot puolesi – ja rakastaa sinua silti.

Vaikka et päätyisi seurustelemaan parhaan ystäväsi kanssa, ole sellaisen ihmisen kanssa, joka on yksi läheisimmistä ihmisistäsi, ja johon voit luottaa, tuli eteen mitä tahansa.

Opetus: Kumppanisi on paras ystäväsi.

Unelmien pelikirja (2012)

Elämä on joskus vaikeaa ja saatamme tuntea, että olemme loukussa jossain tilanteessa ilman poispääsyä. Elämän kauneus on sen ennustamattomuudessa ja ihmisissä, jotka tulevat elämäämme silloin kuin vähiten odotamme.

Ole avoin sille, että jotain odottamatonta voi tapahtua. Vaikka olisit itse vähän hukassa itsesi kanssa, et voi koskaan tietää, kuka ilmestyy elämääsi yhtäkkisesti. Lopeta rakkauden etsiminen ja anna rakkauden löytää sinut.

Opetus: Lopeta rakkauden etsiminen – anna rakkauden löytää sinut.

Lähde: Lifehack

Lue myös:

Arjen romantiikka – Poimi vinkit romanttisempaan arkeen!

Mitä Hymyilevä mies -elokuvan ihanille esikuville kuuluu nyt?

Hollywood-elokuvaan valittu Krista Kosonen: ”Minun on ollut vaikea nauttia onnistumisistani”

Parhaat sarjat juuri nyt – katso nämä sarjat kesällä

Elokuvat

X