Testit

Yleistietokysymyksiä, joilla testaat sivistyksesi – Annan tietovisa kertoo, oletko tositietäjä vai totaalisen pihalla

Mikä on yleistietosi taso? Testaa taitosi Annan yleistietovisassa.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Istock

Testaa yleistietosi!

Mikä on yleistietosi taso? Testaa taitosi Annan yleistietovisassa.

Yleistieto on löyhä käsite, mutta tiettyjen asioiden ulkoa muistamista on tavattu katsoa hyvällä. Avaruuden ilmiöt, populaarikulttuurin kassamagneetit ja talouselämän merkkipaalut ovat esimerkiksi sellaisia kysymyksiä, joita melko varmasti esitetään tietokilpailuissa ja visailupeleissä.

Loistatko sinä Trivial Pursuit -pelissä tai olisiko sinulla tulevaisuus pubivisan kuninkaallisena? Testaa yleistietosi Annan leikkimielisessä testissä ja ota selvää!

Yleistieto on valttia rakastetuissa tv-ohjelmissa, jotka mittaavat päähän kertynyttä knoppitietoutta – näistä viihdeohjelmista tunnetuimpia lienevät Haluatko miljonääriksi ja uudempi menestysformaatti The Wall.

Yleistiedolla kilpailu on myös hauskaa ajanvietettä, kun kysymyksiä esittää vaikkapa kilpailuhenkiselle illanviettoseurueelle! Kun yleistieto on retuperällä, se puolestaan voi joskus johtaa turhauttaviin tilanteisiin: miksi ihmeessä en tiedä edes tuon ikkunastani näkyvän puulajin nimeä?

Perussivistys valetaan koulun penkillä, ja kovin tietämyksen koitos isolle osalle aikuisuuden kynnyksellä olevista on ylioppilaskoe. Kuinka hyvin sinä pärjäisit nyt yo-kokeessa – sen voit testata puolestaan Annan kiperässä yo-testissä.

X