Ota haltuun Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan trendikkäät mausteet
Suosikkimausteet ja -kastikkeet tulevat nyt Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta. Harissatahna, chermoula-kastike sekä za'atar- ja ras el hanout -mausteseokset tuovat grilliruokiin lämpimän mausteisia sävyjä.
Suosikkimausteet ja -kastikkeet tulevat nyt Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta. Harissatahna, chermoula-kastike sekä za'atar- ja ras el hanout -mausteseokset tuovat grilliruokiin lämpimän mausteisia sävyjä.
Pohjois-Afrikasta kotoisin olevaa chermoula-kastiketta käytetään erityisesti kalan ja äyriäisten maustamiseen. Kotimainen siika höystetään chermoula-kastikkeella, joka antaa kalalle virkistävän yrttisen maun.
Tunisialainen chilitahna, harissa, valmistetaan pääasiassa paahdetuista paprikoista, chilistä ja valkosipulista. Harissa sopii loistavasti erilaisten lihojen ja kalojen maustajaksi.
Kokeile harissan makuisia broilerinsiipiä, joiden valmistuksessa harissaa on käytetty sekä marinointiin että valeluun grillauksen aikana. Lopun kastikkeesta voit käyttää siipien dippaamiseen.
Erityisesti marokkolaiseksi mielletty ras el hanout -mausteseos soveltuu lihan ja kalan maustamiseen, mutta antaa makua myös lisukkeille. Herkullinen kasviscouscous saa lämmittävän mausteisen makunsa ras el hanout -seoksesta.
Lähi-idästä kotoisin oleva za’atar-mausteseos on muun muassa oreganoa, timjamia, suolaa sekä paahdettuja seesaminsiemeniä sisältävä seos, jota käytetään monipuolisesti ruoanlaitossa.
Za’ataria syödään usein leivän kanssa tai sitä ripotellaan labneh-jogurttijuuston tai hummuksen päälle. Se sopii hyvin myös liha- ja kasvisruokien maustamiseen.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous