Lihakeitto on talviruokaa parhaimmillaan
Murea liha, makoisa liemi ja herkullinen tuoksu. Lihakeittoon ei tarvita paistia tai fileetä. Hyvä keitto syntyy vaatimattomista aineksista, juureksista, sipulista ja lihasta hiljaa haudutellen. Nappaa tästä talven parhaat lihakeittovinkit!
Perinteinen lihakeitto tuo tuulahduksen lapsuuden sunnuntai-päivistä. Valmista kerralla runsas keitto, sillä se maistuu hyvältä myös seuraavana päivänä. Aineksia ja mausteita vaihdellen lihakeitto muuntuu moneksi.
Punajuuri-lihakeittoon saa venäläistä vivahdetta punajuuresta, kaalista ja maustekurkusta.
Suppilovahveroista, hirvenlihasta, yrteistä ja tomaatista syntyy täyteläinen sieni-hirvikeitto.
Unkarilaisen gulassin maukkauden salaisuus piilee paprikaisessa ja tomaattisessa liemessä, jota säväyttävät valkosipuli ja chili. Keitto maistuu hiihtolenkin jälkeen ja lämmittää mukavasti mausteisuudellaan.
Vietnamilaisen Naudanlihariisinuudelikeiton, Pho Bon, herkullisuuden salaisuus piilee pitkään haudutetussa maukkaassa liemessä, joka kaadetaan tuoreiden vihannesten ja lihaviipaleiden päälle.
Inkivääri ja korianteri maustavat thaimaalaisen possu-hapankaalikeiton.
Hirvi-fenkolikeitto kannattaa tehdä edellisenä päivänä, sen maku vain paranee. Resepti on Hakaniemen hallin Soppakeittiön Marc Aulénin käsialaa.
Lisää keittoreseptejä: Kotiliesi.fi – Lihakeitto ja muut klassikkosopat
Kuvat: Colourbox, Kari Hautala, Ari Heinonen, Jorma Marstio, Tommi Tuomi
Leena Kalliokoski
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous