Omenamunkit
Paista kevään kunniaksi omenamunkkeja.
Ainekset
Omenamunkit
- 2.5 dl viljamaitoa tai maitoa
- 20 g hiivaa
- 2 rkl sokeria
- 1-2 tl vaniljasokeria
- 3 1/2 - 4 dl vehnäjauhoja
- 1-2 omenaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl kanelia
paistamiseen:
- rypsiöljyä
päälle:
- tomusokeria tai kanelisokeria
Valmistusohje
Omenamunkit valmistuvat näin:
- Sekoita hiiva haaleaan maitoon, lisää sokeri, vanilja ja jauhot ja sekoita tasaiseksi.
- Anna taikinan kohota peitettynä noin tunti, kuori sillä välin omenat, poista siemenkota ja viipaloi hedelmät.
- Sekoita kaneli ja sokeri lautasella ja pyöräytä siinä muutama omenanpala kerrallaan.
- Kasta omenanpalat isolla haarukalla taikinaan, pyöräytä, että taikina tarttuu, ja tipauta varovasti toisen haarukan avulla kuumaan öljyyn paistumaan muutamaksi minuutiksi.
- Ota kypsät omenamunkit öljystä reikäkauhalla ja valuta, ripauta ennen tarjoilua niille vielä tomusokeria.
Yksi omenamunkki sisältää 240 kJ (60 kcal)
Katso myös: Nyt kävi munkki! Vapun parhaat munkit – kokeile myös helppoja uunidonitseja!
Lue myös: Parhaat vappumunkit, hauskat churrot ja helpot uunidonitsit – leivo suussasulavat vappuherkut itse!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous