Parhaat tofureseptit: tofucurry, tofu-nuudelikeitto ja 4 muuta herkkuruokaa tofusta
Tofu on monipuolinen raaka-aine ja hyvä lisä kasvissyöjän ja vegaanin ruokavalioon. Kokosimme parhaat tofureseptimme sekä takuuvarmat vinkit tofun käsittelyyn.
Tofu on monipuolinen raaka-aine ja hyvä lisä kasvissyöjän ja vegaanin ruokavalioon. Kokosimme parhaat tofureseptimme sekä takuuvarmat vinkit tofun käsittelyyn.
Soijasta valmistettu tofu on monipuolinen raaka-aine, joka taipuu moniin makumaailmoihin ja tuo ruokaisan proteiinilisän niin keittoihin, salaatteihin kuin wokkeihinkin.
Usein luullaan, ettei tofu maistu miltään ja että se vaatii voimakkaat marinadit ollakseen syömäkelpoista. Oikein valmistettuna tofu on kuitenkin herkullista jo sellaisenaan, ilman sen kummempaa maustamistakin.
Lue myös: Korvaa liha kasviproteiinilla
Parhaan lopputuloksen saat, kun kuivaat tofun huolellisesti esimerkiksi puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ennen paistamista. Vaihtoehtoisesti voit myös kuutioida tofun ja paahtaa palat kuumalla pannulla ilman rasvaa, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää pannulle vasta sen jälkeen loraus öljyä ja paista tofuun rapean rapsakka pinta. Mausteet kannattaa lisätä usein vasta lopuksi.
Tofua myydään maustamattomana, valmiiksi marinoituna sekä savustettuna. Maustamaton tofu on helppo maustaa mieleisekseen, sillä se imee hyvin makuja.
Tofu kannattaa paistaa pannulla erikseen, siirtää se sitten syrjään odottamaan ja lisätä ruokien sekaan vasta lopuksi.
Muista, että pehmeä silkentofu ei sovellu paistamiseen, mutta siitä voi tehdä tahnoja, juomia ja jälkiruokia tai käyttää vaikka sosekeittojen täytelöittämiseen.
Tofu-nuudelikeitto
Aasialaishenkinen tofu-nuudelikeitto on täydellinen talvipäivän soppa: lämmittävä, ruokaisa ja täynnä ihania makuja.
Saat tofuun rutkasti makua, kun valitset kiinteän, chilillä maustetun tofun, paistat sen rapsakaksi seesamiöljyssä ja maustat lopuksi tilkalla soijakastiketta. Kookospohjaiseen liemeen ryhtiä tuovat valkosipuli, inkivääri ja tuore korianteri.
Ohje: Tofu-nuudelikeitto
Tofua maapähkinäkastikkeessa ja kesäkurpitsanuudeleita
Täyteläisellä maapähkinäkastikkeella aateloitu tofu koukuttaa, vaikka et muuten tofusta pitäisikään. Tällä annoksella ratkaiset lähes kaikki ruokapulmat: kaunis, vegaaninen, gluteeniton ja ennen kaikkea herkullinen ja helppo ruoka sopii lähes kaikille.
Kuutioitu tofu paistetaan pannulla rapeaksi ja maustetaan tilkalla makeaa soijakastiketta. Lisukkeeksi suikaloidaan kesäkurpitsaa spagettimaiseksi nauhaksi, joka paistetaan pikaisesti pannulla niin, että koostumus on vielä napakka. Yhdistä tofu ja kesäkurpitsaspagetti maapähkinävoista, kookoskermasta ja aasialaisista mausteista sekoitetun kastikkeen kanssa, kanna pöytään ja nauti.
Ohje: Tofua maapähkinäkastikkeessa ja kesäkurpitsanuudeleita
Tofucurry
Herkullinen tofucurry valmistuu puolessa tunnissa vain kourallisesta raaka-aineita.
Pehmeä silken-tofu sulaa kastikkeen joukkoon kuumennettaessa: se tekee kastikkeesta kermaisen ja samettisen pehmeän. Tulisuutta voit säätää currytahnan määrällä.
Viimeistele annos tuoreella korianterilla, ja tarjoa riisin tai rapeakuorisen leivän kera.
Ohje: Tofucurry
Seesamitofua ja riisiä
Tofu saa uunissa paahtuessaan mukavan napakan pinnan.
Herkullinen marinadi tehdään seesamiöljystä ja soijakastikkeesta. Tarjoa seesamitofu keitetyn riisin kera, ja viimeistele annos halutessasi tuoreella korianterilla.
Ohje: Seesamitofua ja riisiä
Paahdettu bataattikeitto
Paahdetun bataattikeiton salaisuus on pehmeässä silken-tofussa. Se tekee keitosta samettisen ja tuo siihen hyvän proteiinilisän.
Chilillä saa soppaan sopivasti särmää, ja siemenet rouskuvat keiton pinnalla houkuttelevasti.
Ohje: Paahdettu bataattikeitto
Vegepoke
Arkiruokien aatelia ovat erilaiset kulhoruoat, joihin jääkaapin aarteet on helppo upottaa.
Vegepoken ruokaisan pohjan muodostavat edellispäivän keitetty riisi sekä rapeaksi paistettu tofu. Riisin voi vaihtaa bulguriin tai vaikka proteiinipitoiseen kvinoaan. Kasviksetkin voi valita sesongin, jääkaapin sisällön tai ihan vain mielitekojen mukaan. Kokeile esimerkiksi edamamepapuja, kukkakaalia, ituja ja versoja, paistettuja herkkusieniä tai paprikaa.
Kun riisiin joukkoon tirauttaa sitruunamehua sekä tilkan hunajaa ja silppuaa päälle tuoreita yrttejä, on kulhoruoka runsas myös makumaailmaltaan.
Ohje: Vegepoke
Lue myös:
Kotiliesi.fi: Nyhtökaura ja quorn sopivat arkiruokiin – katso 6 maukasta ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous