Intialainen kasviscurry
Intialainen kasviscurry on vähärasvainen ja ravitseva ruoka sekä ilo myös silmälle. Kikherneet antavat ruoalle runsautta.
Ainekset
Intialainen kasviscurry
- 2 porkkanaa
- 4 perunaa
- 1 kukkakaali
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 pkt (380/230 g) kikherneitä
- 1 rkl öljyä
- 2 tl juustokuminaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1/2 tl kurkumaa
- 1/2 tl chilihiutaleita
- 3 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl vaaleaa siirappia tai hunajaa
- 1/2 tl suolaa
Pinnalle
- (kasvispohjaista) jogurttia
- korianteria tai lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Irrota kukkakaalin kukinnot. Viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele kikherneet siivilässä.
2. Kuullota mausteita ja sipuleita hetki öljyssä kattilassa. Lisää vesi, ja murenna sekaan liemikuutio. Kuumenna liemi kiehuvaksi, ja lisää kasvikset sekä kikherneet. Anna kiehua kannen alla, kunnes perunat ovat kypsiä. Mausta ruoka sitruunamehulla ja suolalla, makeuta siirapilla tai hunajalla. Viimeistele intialainen kasviscurry jogurttiraidoilla ja hienonnetulla korianterilla tai persiljalla.
Katso myös: Intialainen linssi-kasviscurry
Katso myös Kotiliesi.fi: Kikherne-kasviscurry pinaatilla
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous