glitz & glam

5 parasta puhdistusöljyä – päivitetty listaus tehokkaaseen meikinpuhdistukseen

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Puhdistusöljy on ollut yksi olennaisia tuotteita ihonhoidossani jo useamman vuoden ajan. En tulisi toimeen ilman puhdistusöljyä, sillä millään muulla en saa puhdistettua meikkiä ihohuokosistani ja silmistäni yhtä hyvin. Meikki on rasvaliukoista, joten se puhdistuu rasvalla eli öljyllä kaikista tehokkaimmin. Puhdistusöljy ei kuitenkaan jätä ihoa rasvaiseksi, tuki ihohuokosia tai puhdista liian voimakkaasti.

Puhdistusöljyjä on kahta erilaista versiota. Vesiliukoinen puhdistusöljy emulgoituu veden kanssa maitomaiseksi ja huuhtoutuu pois jättämättä rasvaista tunnetta.

Sitten on öljyjä, jotka eivät yksinään vedellä puhdistus iholta, vaan vaativat jonkun toisen tuotteen puhdistuakseen. Tällaisessa tuotteessa tulee olla riittävän voimakas tensiidi eli pinta-aktiiviaine, joka tehoaa rasvaan. Toiset pyyhkivät liukeamattomat puhdistusöljyt liinalla. Sekin on ihan toimiva, mutta tällöin iholle jää rasvaa, joka saattaa toisilla tukkia ihoa ja aiheuttaa epäpuhtauksia.

Lue lisää: Näin teet kaksivaiheisen ihonpuhdistuksen

Siksi itse suosin vain vesiliukoisia puhdistusöljyjä. Se sopii erinomaisesti iholleni sekä käyttötapoihini.

Puhdistusöljyt hierotaan aina kuiville kasvoille. Sormin pyörittämällä öljyä kasvoille meikki ja lika alkaa irrota. Jos puhdistusöljy on vesiliukoinen, kostutetaan sormia ja jatketaan sormin pyörittelyä. Tällöin öljy muuttuu maitomaiseksi. Lopuksi kasvot huuhdellaan vedellä. Kaksoispuhdistusta suosivat joko pesevät kasvonsa jollain miedolla puhdistustuotteella, joka huuhdellaan pois, tai viimeistelevät puhdistuksen pelkällä misellivedellä.

Itse suosin mietoa puhdistusgeeliä tai -voidetta puhdistusöljyllä puhdistamisen jälkeen. Käytän puhdistusöljyä vain meikatuille kasvoille, mutta sitä voi hyvinkin käyttää, vaikka ei meikkiä käyttäisikään. Onhan puhdistusöljy lempeä puhdistaja kasvoille. Ei kuivata, kiristä tai puhdista liian voimakkaasti poistaen ihon luonnollista suojaa.

Tämä päivitetyn 5 parasta puhdistusöljyä -listauksen kaikki tuotteet ovat sellaisia, joita olen ostanut lisää. Joitakin näistä minulla on ollut neljä kertaa, joitakin vain kaksi, mutta kaikkiin olen palannut uudestaan.

Lue myös: Parhaimmat puhdistusbalmit

Holika Holika Seed Blossom Moisture Cleansing Oil

Erittäin ihanalle tuoksuva puhdistusöljy, joka puhdistaa 38-maskaratkin erittäin tehokkaasti! Holika Holikan puhdistusöljy tuoksuu kukilta ja siinä on hieman makea tuoksu. Öljy ei tee ärsyttävää sumentavaa kalvoa silmiin, ainakaan minulle se ei ole kertaakaan tehnyt.

Öljy on koostumukseltaan hyvin juoksevaa ja ohutta, mutta kasvoilla silti erittäin helppoa työstää. Öljy ei valu pois, vaan pysyy hyvin kasvoilla sormin pyöritellessä. Meikki irtoaa hyvin nopeasti, joka on äärimmäisen hyvä ominaisuus.

Vain pieni tippa vettä riittää emulgoimaan öljyn maitomaiseksi. Öljy muuttaa koostumustaan puhdistusmaitomaiseksi, jonka vuoksi se onkin erittäin suositeltu kuivalle ja herkälle iholle, mutta todella hyvä myös tällaiselle rasvoittuvalle ja välillä kuivalle sekaiholle.

Holika Holikan puhdistusöljy huuhtoutuu vedellä täydellisesti, eikä jätä minkäänlaista rasvaisuuden tunnetta kasvoille. Ihosta tulee puhdas ja pehmeä. Loistava puhdistusöljy, josta tuli yksi suosikeistani jo ensimmäisen pullon ostettuani. Lisäksi tämä on todella riittoisaa, sillä yksi painallus tukevasta pumppupullosta riittää, mutta kahdella painalluksella puhdistaminen on liukkaampaa, jos tykkää liukuvammasta tuntumasta meikinpuhdistuksessa.

Hinta: n. 19,90 € / 300 ml
Saatavuus: *Eleven, *Nordicfeel

Lue täältä syvällisempi esittelyni!

Whamisa Organic Flowers Cleansing Oil

Olen kritisoinut luonnonkosmetiikan puhdistusöljyjä, koska ne eivät yleensä ole vesiliukoisia. Onneksi tähänkin on tullut muutosta! Rakastuin Whamisan puhdistusöljyyn. Vaikka tämä onkin luonnonkosmetiikkaa, se on myös vesiliukoinen. En huomaa siinä mitään heikkouksia verrattuna perinteisen kosmetiikan puhdistusöljyihin.

Whamisan puhdistusöljy on valmistettu luonnollisista kasviöljyistä ja -uutteista. Sen koostumus on hyvin ohut, suorastaan vesimäisen ohuelta tuntuva. Ohuen koostumuksen ei kannata antaa hämätä, sillä öljy on todella tehokas liuottamaan vedenkestävää meikkiä ja likaa kasvoilta. Se suorastaan tuntuu sulattavat ripsivärin irti ripsistä.

Veden kanssa helposti emulgoituva koostumus on myös vaivaton huuhdella pois kasvoilta. Öljy ei kirvele silmissä, eikä jätä sumentavaa kalvoa silmiin. Ihanteellinen tuote herkkäsilmäisillekin. Ehdottomasti paras luonnonkosmetiikan puhdistusöljy, mutta myös parhaimpia vertaillessa mihin tahansa puhdistusöljyyn.

Huom. Pakkaus on uudistunut.

Hinta: 24,00-33,95 € / 150 ml
Saatavuus: *Hyvinvoinnin, *Jolie, *Eleven, *House of Organic, *Oloapteekki, *Bangerhead

Lue täältä aikaisempi esittelyni!

Dior Hydra Life Oil to Milk Makeup Removing Cleanser

Diorin Hydra Life on brändin vähän nuorekkaampi ja tavallista edullisempi tuotelinja. Vaikka kyseessä onkin nuorekkaampi, niin se ei tarkoita kaikkien tuotteiden olevan vain nuorille suunnattuja.

Erittäin riittoisa puhdistusöljy. Vain yksi painallus riittää puhdistamaan meikin kasvoilta. Öljy on vähän runsaampi kuin tämän postauksen kaksi aikaisempaa puhdistusöljyä. Kuitenkin koostumus on helppo työstää kasvoilla ja meikki irtoaa näppärästi.

Öljy muuttuu puhdistusmaitomaiseksi ja liukenee lämpimällä vedellä huuhtelemalla. Hieman haalealla vedellä huuhdellessa olen havainnut, että Dior saattaa jättää vähän rasvaisuutta iholle.

Dior Hydra Life Oil to Milk -puhdistusöljyssä on kiva kesäinen ja raikas tuoksu. Tuoksusta tulee mieleen kesäinen kukkaketo.

Hinta: n. 42,50 € / 200 ml
Saatavuus: *Kicks, Sokos ja Stockmann

Lue täältä syvällisempi esittely!

Elizabeth Arden Ceramide Replenishing Cleansing Oil

Elizabeth Ardenin puhdistusöljy oli ensimmäisiä testaamiani puhdistusöljyjä. Rakastuin tähän, eikä tunne ole hiipunut vuosien saatossa, vaikka olen testaillut lukuisia muitakin puhdistusöljyjä.

Tämän klassikkobrändin puhdistusöljy sisältää runsaasti omega-rasvahappoja, jotka auttavat erityisesti kuivaa ihoa, kuten atooppisesta ihosta kärsiviä.

Elizabeth Ardenin puhdistusöljy jakaa mielipiteitä. Toiset vannovat sen olevan paras, toiset eivät pidä sen täyteläisestä koostumuksesta. Öljy ei ole kaikista kevein, vaan selkeästi rasvaisempi ja paksumpi, mutta se emulgoituu vedestä ja huuhtoutuu hyvin pois. Iho ei jää rasvaiseksi ollenkaan, mutta käyttökokemus täyteläisen koostumuksensa vuoksi ei ole kaikille osuva.

Itse suosittelen tätä puhdistusöljyä erityisesti aikuiselle iholle sen ravitsevan koostumuksensa vuoksi. Jos kaipaa myös puhdistustuotteiltaan runsaasti ihoa hoitavia ominaisuuksia, kannattaa kokeilla tämä!

Hinta: 21,60-32,90 € / 200 ml
Saatavuus: *Cocopanda, *Lookfantastic, *Kicks, *Bangerhead, *Eleven

Lue syvällisempi esittelyni vuosien takaa!

MAC Cleanse Off Oil

MACin makealta tuoksuva puhdistusöljy on kulttimaineinen ja monien suosikki. Itsekin olen tätä hankkinut useamman kerran. Erityisesti runsaasti meikkiä käyttävät vannovat MACin nimeen. En sitten tiedä, onko kyseessä enemmänkin merkkiuskollisuus vai tämän puhdistusöljyn ylivoimaisuus meikinpuhdistuksessa. Mene ja tiedä, mutta minusta MAC ei ole ylivertainen, mutta todella hyvä, kuten muutkin tämän postauksen puhdistusöljyt.

MAC on pakannut puhdistusöljyn kahteen pakkauskokoon: matkakoko ja täysikokoinen. Molemmat ovat pumppumekanismilla, joten tuotteen käyttö on mukavaa – ei availtavia ja suljettavia korkkeja!

Puhdistusöljyn koostumus on ohuen ja täyteläisen välimaastosta. Öljy sulattaa meikin ja veden kanssa kosketuksiin joutuessaan muuttuu maitomaiseksi, ja huuhtoutuu helposti kasvoilta.

Tuoksu on kyllä aika koukuttava tässä tuotteessa, joskin hieman voimakaskin. Joku joskus kuvaili tuoksua minulle pullantuoksuiseksi. Omaan nenään tuoksu on suklaakeksien tai appelsiinisuklaantuoksuinen. Joka tapauksessa tuoksussa on mausteisuutta ja makeutta.

Hinta: 21,90-28,50 € / 150 ml
Saatavuus: *Nordicfeel, *Cocopanda, *Bangerhead, *Kicks, *Lyko

Millä tuotteella sinä varmistat ihon puhtauden meikkijäämistä?

Lue myös:

Kaksi tuotetta yhdessä purkissa, kaksin verroin puhtaammat kasvot

5 parasta puhdistajaa sekaiholle

Parhaimmat puhdistusbalmit

Parhaat kasvojen puhdistajat 

Näin teet kaksivaiheisen ihonpuhdistuksen

X