Glitz & Glam

5 parasta kasvojen puhdistajaa sekaiholle

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä Tuotteet saatuja

Tiesitkö, että sinulla saattaa olla sekaiho? Sekaihoksi kutsutaan ihoa, joka on samaan aikaan rasvainen ja kuiva, jopa normaali joiltakin alueilta. Sekaiho on yleisimpiä ihotyyppejä, joten on hyvin todennäköistä, että sinullakin on sekaiho.

Sekaihoa on haastavaa hoitaa oikein, koska siinä tulee huomioida useita eri seikkoja. Tiedän aivan omakohtaisella kokemuksellani, että sekaiho on haastava. Jatkuvasti joutuu tasapainoilemaan erilaisten tuotteiden kanssa, jotta pintakuivuus ei pääse yllättämään, atooppinen ihottuma iskemään tai epäpuhtauksien invaasio leiriytymään kasvoille liiallisen rasvoittumisen myötä.

Sekaihoa saatetaan puhdistaa hieman liian voimakkailla puhdistusaineilla, koska helposti oletetaan ihoa rasvoittuvaksi, vaikka kyseessä olisikin sekaiho. Rasvoittuvaa sekaihoa tulee puhdistaa tehokkailla, mutta kuitenkin hellävaraisilla puhdistusaineilla, jotta ihon kuivat alueet eivät joudu liialliselle rasitukselle, ja nekin alueet ala tuottamaan liikaa talia suojakseen.

Tänään esittelen hyväksi havaittuja kasvojen puhdistustuotteita sekaiholle.

BYBI BEAUTY CRYSTAL CLEAR

Vaahtoava puhdistusgeeli kasvoille, joka ei kuivata, mutta syväpuhdistaa ja tasapainottaa ihoa. Tämä luonnonkosmetiikan puhdistusgeeli on suunnattu erityisesti rasvoittuvalle ja sekaiholle, mutta uskallan väittää, että tämä on hyvä myös normaalille iholle.

Crystal Clear puhdistusgeeli sisältää sikurijuuresta johdettuja prebiootteja, inulinia tasapainottaamaan ja suojaamaan ihon mikrobiomia ja valkoisen pajun kuoresta saatuja salisylaatteja, kuten salisyylihappoa. Puhdistusgeeli sisältää myös antimikrobista rosmariinivettä ja sypressiöljyä.

Koostumukseltaan kirkas geeli on helppoa työstää iholla. Geeli on liukas, mutta silti siinä on jännä vesimäinen tuntuma. Crystal Clear soveltuu todella hyvin kasvoharjojen kanssa käytettäväksi sen liukkaan, geelimäisen koostumuksensa vuoksi. Kasvoharjalla syväpuhdistus tehostuu, ja ihostaan saa vieläkin puhtaamman ilman kuivattavuutta tai kihelmöintiä.

Siitä huolimatta, että Crystal Clear on vaahtoava puhdistusgeeli, se ei jätä ihoa kiristävän tai kuivan tuntuiseksi. Kasvoille jää ihanan puhdas ja raikas tunne. Harvoin koen tällaista raikkaan puhtauden tunnetta luonnonkosmetiikan kasvojen puhdistajilla, joten Bybin Crystal Clear oli todellinen yllättäjä minulle.

Hinta: 27,45-34,90 € / 60 ml
Saatavuus: *Lookfantastic, *Hyvinvoinnin.fi, *House of Organic, *Oletkaunis

SKINCITY SKINCARE SOFT FOAMING CLEANSER

Tämä Skincityn omaan brändiin kuuluva puhdistustuote hurmasi minut. Skincity on ruotsalainen verkkokauppa, jota voisi kutsua myös digitaaliseksi kauneushoitolaksi. Sieltä saa korkeatasoisia ihonhoitotuotteita useilta brändeiltä, mutta heillä on myös oma tuotelinja sekä yhteistyötä toisten nimekkäiden brändien kanssa. Tuotteiden lisäksi heillä on asiantuntijuutta, jota asiakkaat voivat hyödyntää sisällöistä, mutta myös asiantuntijan henkilökohtaista konsultointia.

Harmillisen usein pinta-aktiiviset puhdistusaineet ovat liian vahvoja iholle ja kuivattavat sitä. Päivittäiseen käyttöön ja kaikille ihotyypeille soveltuva Skincityn puhdistaja on tehokas ja lempeä. Sen pinta-aktiiviaineet ovat mukavan mietoja, joten se ei kiristä ja kuivata ihoa, mutta se ei myöskään kirvele silmiä.

Todella hyvä sekaiholle, jolla on ongelmia rasvoittuvista ja epäpuhtaista sekä helposti kuivuvista alueista.

Puhdistusvoiteen koostumus on paksuhkoa, helmiäismäistä massaa. Koostumus on voiteen ja geelin välimaastosta, ehkä hieman tahnamainenkin. Voide vaahtoutuu pehmeäksi vaahdoksi kosteille kasvoille pyöritellessä, ja huuhtoutuu mukavan vaivattomasti pois.

Tätä puhdistusvoidetta voidaan käyttää ainoana kasvojen puhdistajana, sillä se puhdistaa tehokkaasti myös meikin. Mutta jos todella haluaa varmistaa kasvojensa puhtauden, Skincityn Soft Foaming Cleanser on loistava kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen.

Lue lisää tuotteesta tästä linkistä klikkaamalla!

Hinta: 9,00 € / 40 ml & 24,00 € / 120 ml
Saatavuus: *Skincity

CETAPHIL FACIAL CLEANSER

Tämä hyvin vaatimattomalta näyttävä brändi on hyvin suosittu maailmalla. Apteekkimerkkimäinen Cetaphil on erityisesti herkkäihoisten suosiossa, mutta meillä Suomessa vielä aika huonosti tunnettu. Itsekään en tätä merkkiä tiennyt vielä hetki sitten, mutta testasin pari kasvojen puhdistajaa sekä sukelsin syvemmälle Cetaphilin kulttimaineeseen.

Merkin ehdoton holy grail -tuote on Gentle Skin Cleanser, mutta itse hurmaannuin sekaihoni kanssa enemmän tähän Facial Cleanseriin, joka on erityisesti normaalista rasvoittuvalle iholle suunnattu, ja tietysti myös sekaiholle.

Kirkas geeli, joka liukuu kasvoilla mukavasti, mutta puhdistaa tehokkaasti ja huuhtoutuu helposti. Liukkaan ominaisuutensa vuoksi tuote soveltuu erittäin hyvin kasvoharjojen kanssa käytettäväksi. Facial Cleanser vaahtoutuu hieman, mutta mitenkään erityisen runsasvaahtoiseksi tätä puhdistusgeeliä ei voi sanoa. Vaahtoa syntyy hyvin hentoisesti.

Siitä huolimatta, että Facial Cleanser on tehokas puhdistaja, se ei kirvele silmiä. Se ei myöskään aiheuta ihon kiristelyä, karheutta tai kuivumista. Siksi se soveltuu todella hyvin myös silmämeikin puhdistamiseen, mutta suosittelen kestävämpien silmämeikkien poiston avuksi öljyistä tuotetta ennen tätä puhdistusgeeliä.

Klikkaa tästä linkistä, jos haluat lukea enemmän Cetaphilin kasvojen puhdistustuotteista!

Hinta: 6,23-10,95 € / 236 ml
Saatavuus: *Lyko, *Hajuvesi.fi

PAULA’S CHOICE REDNESS RELIEF CLEANSER

Sitten herkälle ja punoittavalle iholle ihan täydellinen kasvojen puhdistusgeeli Paula’s Choicelta. Paula’s Choicen puhdistustuotteet eivät ole kuivattavia. Merkin tuotteet huomioivat erityisesti ihonhoidon perustan, eivätkä sorru hetkellisten efektien tuomiin vippaskonsteihin. Pidän Paula’s Choicea hyvin korkea-arvoisena ihonhoitomerkkinä.

Paula’s Choicen ideologiaan kuuluu, ettei tuotteisiin lisätä mitään turhia ainesosia, joten siitä syystä ne eivät tuoksu miltään tai tuoksuvat raaka-aineiltaan. Joskus raaka-aineet ovat tuoksahtaneet vähän tympeiltä, mutta niidenkin tuotteiden tehokkuus kumoaa ei-niin-miellyttävän tuoksun haittapuolet.

Tämä normaalille, rasvoittuvalle ja sekaiholle tarkoitettu puhdistusgeeli on erityisen hellävarainen. Se huomioi myös couperosaihoa, joka on herkästi punoittava. Jos siis kärsit helposti lehahtavasta ihosta, kannattaa kokeilla tämä. Minullakin on hieman couperosaa nenällä ja poskilla. Tämä ei tosiaan saa ainakaan niitä lehahtamaan punaiseksi.

Geelimäinen koostumus tuntuu hellältä kasvoilla, eikä huuhtelun jälkeen tunnu ikävää kiristämistä, eikä iho punoita. En meikkiä tällä yksinään puhdista, mutta täydellinen aamupuhdistukseen sekä iltaisin toisen vaiheen puhdistajaksi. Tuote on niin hellävarainen, että se ei ärsytä silmiä ollenkaan.

Tuote puhdistaa meikkiä, mutta voimakkaan ja kestävän meikin puhdistukseen suosittelen aina lisäksi puhdistusöljyäkin. Siten saat kaikki meikkijäämät ihohuokosistakin, kun viimeistelet kaksoispuhdistuksen tällä Paula’s Choicen hellävaraisella puhdistajalla.

Klikkaa tästä, jos haluat lukea lisää!

Hinta: 5,00 € / 30 ml & 24,00 € / 198 ml
Saatavuus: *Skincity

G9SKIN GRAPEFRUIT VITA BUBBLE OIL FOAM

Sitten vielä korealaista kosmetiikkaa eli K-Beautya. G9Skin on korealainen kosmetiikkamerkki, jolla on mielenkiintoinen puhdistustuote. Tämä kaikille ihotyypeille sopiva puhdistustuote on itse asiassa kaksivaikutteinen puhdistusöljy.

Tätä tuotetta käytetään poikkeuksellisesti eri tavalla kuin tämän postauksen muita puhdistustuotteita, joita käytetään kostutetuille kasvoille. G9SKIN Grapefruit Vita Bubble Oil Foamia annostellaan pieni määrä kädelle ja hierotaan kuivilla kasvoilla noin minuutin ajan. Kun meikki ja lika alkaa irrota, kostutetaan sormenpäitä ja jatketaan hieromista, jolloin tuote alkaa vaahtoutua. Lopuksi huuhdellaan vedellä.

G9SKIN Grapefruit Vita Bubble Oil Foamia voidaan käyttää tavallisen puhdistusgeelin tapaan sekä sitä voidaan käyttää kaksoispuhdistuksen toisessa vaiheessa. Kaikkia tapoja olen kokeillut ja käyttänyt menestyksekkäästi.

Puhdistusöljyn koostumus on geelimäinen, joka vaahtoutuu iholla pehmeäksi vaahdoksi. Puhdistaja kirkastaa ihoa, sillä se poistaa kuollutta ihosolukkoa, joka taas on erittäin hyvä ominaisuus sekaihoisellekin.

Tuote ei tunnu ollenkaan öljyiseltä, joten tästä saattavat innostua myös he, jotka eivät pidä öljytuotteista. Puhdistustuotteen öljyt liottavat meikin ja aurinkosuojatuotteet iholta, jotka huuhtoutuvat helposti veden mukana.

Ihosta tulee puhdas ja raikas, mutta tämä korealainen tehopuhdistaja ei kuivata ja aiheuta kiristystä kasvoille. Iho on pehmeä ja joustava, mutta silti puhdas. Loisto tuote!

Hinta: 19,90-27,45 € / 210 g
Saatavuus: *Lookfantastic, *Eleven, *Bangerhead, *Lyko

Sekaiho on aika haastava, mutta aktiivisella ihonhoitonsa tarpeiden mukaisella päivittämisellä sen kanssa on ihan ok elää. Yksi olennaisimpia asioita kuitenkin on tehokas, mutta ei kuivattava puhdistaja sekä kosteutus. Niillä pärjää jo todella pitkälle, jos ihonhoidonhifistely ei innosta.

Kuinka monella Glitz & Glamin lukijalla on sekaiho? Sano hep kommenteissa, jos tiedät, että sinullakin on sekaiho.

Lue myös:

5 parasta lempeää kasvojen puhdistajaa

Pieni ja näppärä kasvoharja ihon tehokkaaseen puhdistukseen

Tuotevinkit miliumien eli luufinnien poistoon

Paras tuote mustapäiden poistoon ja ehkäisyyn!

X