Glitz & Glam

5 parasta C-vitamiiniseerumia - ihon hehkun palauttavat seerumit

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä Rodial ja Physicians Formula saatuja

Torstain postauksessa kerroin muutaman vinkin, joilla hoitaa stressaantunutta ihoa. Lupasin postauksen lopussa, että sunnuntaisessa 5 parasta -postauksessa käsitellään C-vitamiinituotteita. C-vitamiini on loistava ainesosa ihonhoidossa. Se kirkastaa sameaa ihoa, häivyttää pigmenttimuutoksia ja uurteita, eli C-vitamiini on myös anti-aging -ainesosa. Hyvä ainesosa stressaantumisesta kärsivän ihon hoitoon.

C-vitamiini tunnetaan myös erityisesti flunssalääkkeenä. C-vitamiini ei kuitenkaan ehkäise flunssaan sairastumista, mutta varteenotettavien lähteiden mukaan flunssan aikana syöty C-vitamiini voi vähän lyhentää taudin kestoa.

(Lähde: Terveyskirjasto)

C-vitamiinia ja sen johdannaisia suositaan kosmetiikassakin. Niistä on todettu hyötyjä, mutta kuitenkaan asia ei ole niin yksiselitteinen, että C-vitamiinin lisäys ihonhoitotuotteisiin toisi tuloksia. Askorbiinihappo on C-vitamiinien ylivoimaisin ainesosa, mutta sen ongelma – kuten monen muunkin C-vitamiinijohdannaisen – on stabiilius. C-vitamiinit eivät säily hyvin vesipohjaisissa tuotteissa. Siksi tehokkaimmat C-vitamiinituotteet ovat jauheina tai öljynä. C-vitamiini hapettuu nopeasti, joten se menettää tehokkuutensa.

Tuote itsessään ei mene pilalle, vaikka C-vitamiinit hapettuisivat, mutta tuotteen C-vitamiinit eivät toimi enää tehokkaasti. Siksi useat C-vitamiinituotteet kannattaa käyttää nopeasti, jos haluaa niistä saada kaiken hyödyn.

Toinen ongelma on C-vitamiinipitoisuuden sopiva balanssi. C-vitamiinit ovat ihoa ärsyttäviä, joten liian voimakkaat pitoisuudet saattavat aiheuttaa ihoärsytystä. Korkea pitoisuus ei aina ole automaattisesti paras ratkaisu. Sopiva pitoisuus ja C-vitamiinin epästabiilit ominaisuudet ovat kosmetiikkakehityksen suuria haasteita. Teknologia kuitenkin kehittyy ja erilaisilla johdannaisilla on pystytty luomaan toimivia ratkaisuja.

Listasin tähän parhaimpiin C-vitamiiniseerumeihin koostumukseltaan ja muiltakin ominaisuuksiltaan parhaimpia seerumeja.

V10 PLUS VITAMIN C SERUM

Tämä on vanha tuttu jo vuosien takaa. V10 on japanilainen ihonhoitomerkki. Tämä C-vitamiiniseerumi lupaa supistaa ihohuokosia, tasoittaa talineritystä, hoitaa finnejä ja aknea sekä nopeuttaa näppyjen jättämien jälkien vaalenemista. Seerumin luvataan myös kirkastavan ihoa välittömästi.

Seerumia suositellaan teini-ikäisille ja aikuisille rasvoittuvan ihon ongelmiin. Sillä on antiseptisiä ominaisuuksia, jonka vuoksi se sopii hyvin rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle. Näistä syistä tämä seerumi on minulle tuttu jo vuosien takaa. Olen käyttänyt useamman pullon, mutta jostain syystä en ole koskaan kirjoittanut siitä.

Seerumi sisältää lukemani mukaan japanilaisesta appelsiinipuusta saatuja stabiileja ja tehokkaita C-vitamiinijohdannaisia, magnesium ascorbyl phopshate ja sodium ascorbyl phosphate.

Koostumus on raikas, vesimäinen, nopeasti ihoon imeytyvä. Iholle jää kevyesti nahkea tuntuma. Seerumissa on hyvin mieto ominaistuoksu, joka haihtuu nopeasti. Seerumia levitetään muutama tippa puhtaille kasvoille ennen voidetta.

Oman kokemukseni mukaan V10 Plus Vitamin Serum häivyttää nopeammin finnien aiheuttamia arpia. Jos rasvoittuvuuden vuoksi iholle puskee epäpuhtauksia, on tämä oiva seerumi yhdessä muiden rasvoittuvalle iholle sopivien tuotteiden kanssa. V10 Plus Vitamin Serum ei ole niinkään kosteuttava tuote, joten jos iho on myös pintakuivuuteen taipuvainen, suosittelen lisäksi kosteuttavaa hoitonestettä.

Seerumia on saatavilla 10 ml ja 30 ml -pakkauksissa. Suosin pienempää, koska siinä on pumppumekanismi. Isompi pullo on pipettipullo. Näin ainakin itse voin varmistaa, että käytän nopeammin seerumin, eikä pulloa tarvitse availla, joka kanssa auttaa C-vitamiineja säilymään tehokkaampina.

Hinta: noin 38,00 € / 10 ml (mutta usein tarjouksessa noin 32,00 €) ja 79,00-87,00 € / 30 ml
Saatavuus: apteekit ja apteekkiverkkokaupat, kuten *Oloapteekki

LUMENE NORDIC-C GLOW BOOST ESSENCE

Oli vähän siinä ja siinä, että nostanko tätä Lumenen mahtavaa tuotetta tälle listaukselleni. En oikein miellä tätä Nordic-C Glow Boost Essenceä C-vitamiiniseerumiksi, vaan enemmänkin hyaluronihapposeerumiksi. Niin ja onko tämä seerumi, kun sitä kutsutaan hyaluronitiivisteeksi? Itse miellän tuotteen seerumiksi, vaikka tiivisteeksi Lumene sitä kutsuu. Tuote kuitenkin kuuluu kategoriaan seerumit. Päätin nyt kuitenkin nostaa tuotteen listalleni, koska onhan tämä kuitenkin C-vitamiiniseerumi.

Lumenen tuttu ja suosittu Nordic-C Glow Boost Essence sisältää ascorbyl glucosidea, joka on C-vitamiinin johdannainen ja stabiilimpi, mutta ei yhtä tehokas kuin puhdas askorbiinihappo. Ascorbyl glucoside on hyvä kirkastamaan ihoa ja häivyttämään ihon juonteita. Lisäksi tämä mainio seerumi sisältää kahta hyaluronihappoa, hydrolyzed hyaluronic acid ja sodium hyaluronate.

Veikkaan, että tämä on kaikille tuttu. Vai vieläkö löytyy joku, joka ei olisi koskaan kuullutkaan Lumenen hyaluronitiivisteestä? Minulla näitä on ollut ehkä jo 8-10 pulloa. Muistelisin, että tuote tuli markkinoille 2015, josta lähtien se on ollut yksi parhaimpia kosteuttavia tuotteita.

Koostumus on ihanan ohut ja iholle nopeasti imeytyvä. Tuote antaa todella runsaan kosteutuksen, jota ylläpitää tuotteen tehokkaat humektantit eli hyaluronihapot. C-vitamiinien konkreettiseen vaikutukseen en oikein osaa ottaa kantaa, sillä seerumi kyllä ylläpitää ihon kirkkautta, mutta tehokosteutuskin on siinä yksi tekijä.

Joka tapauksessa tämä on mahtava kosteustuote, mutta siinä sivussa saa hieman C-vitamiinien hyötyjä, vaikka en kuitenkaan itse nosta niitä tämän tuotteen tärkeimmäksi ominaisuudeksi.

Hinta: 22,95-29,95 € / 30 ml
Saatavuus: marketeista ja tavarataloista sekä monista verkkokaupoista, kuten *Nordicfeel (nyt tarjouksessa!), *Bangerhead (tarjouksessa!), *Lyko, *Cocopanda jne.

OLE HENRIKSEN TRUTH SERUM

Ole Henriksen on vähän ylellisempi brändi, vaikka ei kuitenkaan luksuskosmetiikkaan lukeudu. Truth Serum on kuin päivittäinen monivitamiini iholle. Seerumi lupaa kiinteyttää ja antaa heleyttä sekä kosteuttaa pitkäkestoisesti ja ehkäistä ikääntymisen näkyviä merkkejä True-C Complex -yhdisteensä ansiosta. Seerumi sisältää kollageenia, aloe-mehua sekä appelsiinin ja vihreän teen uutteita.

Seerumissa on käytetty sodium ascorbyl phosphatea ja calcium ascorbatea, jotka ovat C-vitamiinijohdannaisia. Sodium ascorbyl phosphate on lukemani mukaan stabiilimpi ja kalliimpi kuin perinteinen askorbiinihappo.

Seerumin öljytön koostumus on jo vähän täyteläisempi kuin tämän postauksen kaksi aikaisempaa seerumia. Koostumus on ylellisen tuntuinen. Liukas, mutta iholle imeytyvä ja välittömästi ihoa tasoittava.

Seerumi tuoksuu hedelmäkarkeilta, joka on monet hurmannutkin. Kaikki Ole Henriksenin Truth-tuotelinjan tuotteet tuoksuvat makeilta hedelmäkarkeilta.

Minulla on kuvissa matkakokoinen seerumi, 15 ml. Kaikki pakkauskoot ovat pumppupullollisia, joten C-vitamiineja ei ainakaan tarvitse altistaa turhaan hapen vaikutuksille jatkuvasti avaamalla pulloa.

Hinta: 61,95-71,50 € / 30 ml ja 77,90-89,00 € / 50 ml
Saatavuus: *Nordicfeel (hyvässä tarjouksessa!), *Bangerhead, *Lyko, *Kicks jne.

RODIAL VIT C DROPS

Muistatteko tämän C-vitamiinipommin? Esittelin Rodialin C-vitamiinitipat täältä löytyvässä postauksessa.

Tässä C-vitamiinituotteessa on käytetty ascorbyl glucosidea ja ascorbyl palmitatea, jotka molemmat ovat C-vitamiinijohdannaisia. Ascorbyl palmitate on yleinen ihonhoitotuotteissa käytetty C-vitamiinin rasvaliukoinen johdannainen. Koska ascorbyl palmitate on rasvaliukoinen, sitä käytetään hyvin usein silikoni- tai öljypohjaisissa tuotteissa. Vaikka tämä Rodialin tuote on vesipohjainen, on siinä käytetty öljyjä.

Ascorbyl palmitaten etuna on, ettei se ärsytä herkkää ihoa. Lisäksi se on askorbiinihappoa stabiilimpi raaka-aine. Harmillisesti vain ascorbyl palmitate ei pysty ihonhoitotuotteissa lisäämään kollageenisynteesiä yhtä tehokkaasti kuin puhdas C-vitamiini eli askobiinihappoa.

Rodial Vit C Drops sisältää 6% C-vitamiinia, pitoisuus on siis kuitenkin aika korkea. Koostumus tuntuu öljyiseltä, joita siinä on käytettykin, mutta seerumitipat ovat silti vesipohjaisia. Vesi kosteuttaa ihoa, öljyt ravitsevat, mutta sen lisäksi auttavat C-vitamiinia säilymään tuotteessa. C-vitamiinitipat eivät tunnu raskaalta iholla, vaan sulautuvat helposti iholle.

Iholla tuote tuntuu hieman kasvoöljymäiseltä, mutta kuitenkin huomattavasti kevyemmältä. Kokemukseni mukaan Rodialin C-vitamiinitipat kirkastavat tehokkaasti ihoa ja poistavat pöhöttyneisyyttä, harmautta ja tunkkaisuutta. Kasvoille palaa sädehtivä kirkkaus ja elinvoimaisuus. Tehotuote stressaantuneelle ja väsyneelle iholle!

Hinta: 32,45 € / 10 ml ja 45,50-92,50 € / 31 ml
Saatavuus: *Lyko, *Kicks, *Eleven, *Lookfantastic

LUMENE NORDIC-C ARCTIC BERRY OIL COCKTAIL

Halusin nostaa tähän listalle toisenkin Lumenen C-vitamiiniseerumin, joka on kuitenkin aivan erilainen kuin C-vitamiinia sisältävä hyaluronihappotiiviste. Tämä heleyttävä seerumi on kaksiosainen eli kaksifaasinen. Runsaasti erilaisia vitamiineja sisältävä seerumi on ideaali kuivalle ja samealle iholle. Soveltuu erityisen hyvin aikuisemmalle iholle vitamiinitehohoidoksi. Tuote sisältää pohjoisen marjoja, kuten lakkaa, karpaloa ja puolukkaa. Marjat sisältävät runsaasti C-, B3-, B5- ja E-vitamiineja sekä A-vitamiinin esiastetta, antioksidantteja ja omega-rasvahappoja. Rasvahapot ovat erityisen tehokkaita kuivan ihon hoidossa.

Tässä Lumenen tutussa öljykoktailissa on C-vitamiinina ascorbyl tetraisopalmitate ja ascorbyl palmitate, jotka ovat C-vitamiinijohdannaisia. Lisäksi tässä öljyseerumissa on käytetty sitä alkuperäistä itseään eli askorbiinihappoa, ascorbic acid.

Ascorbyl tetraisopalmitate ja ascorbyl palmitate ovat stabiileja, rasvaliukoisia C-vitamiinin muotoja. Ne toimivat antioksidanttina, kirkastaa, suojaa valovanhenemiselta ja ascorbyl tetraisopalmitate tekee yhteistyötä E-vitamiinin kanssa. Molemmat C-vitamiinimuodot ovat iholle sopivia korkeinakin pitoisuuksina, sillä ne eivät aiheuta ihoärsytystä.

Ascorbic acid auttaa korjaamaan aurinkovaurioita iholla, ja siksi se on erittäin tehokas raaka-aine ihon sävyn tasoittamiseen joko yksinään tai yhdessä muiden samalla tavoin koostuvien antioksidanttien kanssa. Ascorbic acidista on eniten hyviä tutkimustuloksia, mutta se tosiaan on harmillisen epästabiili C-vitamiini.

Lumenen Oil Cocktailin kaksifaasinen koostumus vaatii aina ravistelun ennen käyttöä. Näin kaksi eri koostumusta sekoittuvat toisiinsa. Tällöin seerumi muuttuu väriltään vaaleanpunaiseksi.

Koostumus on öljyinen, joten suosittelen, että seerumin painelee kosteuttavien hoitonesteiden ja vesipohjaisten seerumien päälle. Näin ihoa saa vesipohjaisista tuotteista kosteuden, jonka päällä tämä öljyisempi tuote lukitsee kosteuden haihtumisen. Vesipohjainen tuote ei imeydy öljypohjaisen tuotteen läpi, siksi näin päin. Halutessaan Oil Cocktailin päälle voi levittää ravitsevan voiteen tai aurinkosuojan. Itse olen tykännyt käyttää tämän öljyseerumin yöllä päällimmäisenä tuotteena ja päivällä aurinkosuojakertoimellisen meikkipohjan alla.

Tuote on hyvin riittoisaa minun ihotyypilläni, mutta oikein kuiva ja varttunut iho ”imaisee” tämänkin seerumin tehokkaasti runsaammallakin annostelulla. Omalle iholleni tämä Lumene Nordic-C Oil Cocktail on liian raskas kesäaikana, mutta syksystä kevääseen loistava kirkastamaan ihoa.

Hinta: 22,32-29,90 € / 30 ml
Saatavuus: marketit ja tavaratalot sekä monet verkkokaupat, kuten *Bangerhead, *Cocopanda, *Lyko, *Eleven, *Kicks jne.

BONUS: VINKKI PIHISTELIJÄLLE!

PHYSICIANS FORMULA SKIN BOOSTER VITAMIN SHOT BRIGHTENING

Pakko vielä loppuun vinkata bonuksena edullinen C-vitamiinituote, joka yllätti minut positiivisesti. Periaatteessa kyseessä ei ole seerumi, mutta kuitenkin kategorioidaan seerumien alle. Kyseessä on buusteri, eli tuote, jolla voidaan buustata ihonhoitotuotteitaan, mutta tätä voidaan käyttää iholle seerumin tapaan.

Skin Booster Vitamin Shot Brightening on vitamiinishotti kasvoille. Tuotteesta kerrotaan, että se sisältää ihoa parantavia vitamiineja ihon kirkastamiseksi ja nuorekkaan hehkun aikaansaamiseksi. Buusterissa on kirkastavaa C-vitamiinia, maksaläiskiä häivyttävää lakritsia sekä ihonväriä parantavaa B3-vitamiinia.

Tämän seerumituotteen C-vitamiini on 3-O-ethyl ascorbic acid, joka on osittain lääkkeeksi luokiteltu C-vitamiini. 3-O-ethyl ascorbic acid on tehokas, se ehkäisee sekä hoitaa mm. pigmenttiläiskiä. Lisäksi tuotteessa on hyaluronihappoa ja muita erilaisia kosteustasapainoa parantavia ainesosia. Hoitavia ovat mm. vitamiinit, kollageeni ja erilaisia kasviuutteita.

Koostumus on hieman jellymäinen, mutta muuttuu vesimäisemmäksi iholle hieroessa tai painellessa. Seerumista erottaa erilaiset kapselit, jotka kätkevät sisäänsä tuotteen helposti hapettuvat ja haihtuvat tehoaineet. Seerumi levittyy ja tasoittuu iholle nopeasti ja jättää ihanan kosteuden tunteen. Tuotetta käytetään kasvoille ennen voidetta tai öljyä.

Skin Booster Vitamin Shot Brightening on hypoallerginen ja hajusteeton, joten tuote ei oikeastaan tuoksu ollenkaan. Suosittelen erityisesti kosteutta kaipaavalle iholle, jolle haluaa kirkastusta ja ennen kaikkea ylläpitää ihon kirkkautta.

Hinta: 16,50-18,90 € / 30 ml
Saatavuus: Citymarketit, tietyt tavaratalot sekä *Lyko -verkkokauppa.

Pirteää sunnuntaita kaikille! Tässä oli kattaus erilaisia C-vitamiiniseerumeja.

Lue myös nämä postaukset:

Alta 6 euron hyaluronihapposeerumi

5 parasta keinoa huijata hehkuva iho

5 parasta kosteuttavaa silmänympärysseerumia

X