Glitz & Glam

Pieni meikkivinkki: Näin saat luomiväristä pigmenttisemmän

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Pitkästä aikaa pientä meikkivinkkiä, joka ei luultavasti ole uusi vinkki kenellekään, mutta silti yllättävän vähän käytetty. Olen itsekin tämän vinkin tiennyt jo vuosia. Olen käyttänyt aikoinaan meikkaajana asiakastyöskentelyssä sekä neuvonut vinkkinä kysyjille. Silti vasta nyt, vuonna 2020, olen alkanut itsellenikin tätä käyttämään.

Pohditko, miten hohtavan luomivärin saisi näkymään paremmin?

Silmämeikinpohjustaja on yksi tapa saada luomiväristä intensiivisemmän, mutta kostealla meikkisiveltimellä levitettynä luomiväristä tulee vieläkin intensiivisempi. Tämä on erinomainen kikka aikuisen silmämeikkiä tehdessä, kun puuterisesta luomiväristä saakin lähes voidemaisen. Kosteana luomiväri tarttuu paremmin ja asettuu kauniimmin.

Tämä vinkki toimii hyvin myös heikkopigmenttisten luomivärien kanssa. Kostealla siveltimellä saat hyödynnettyä ne heikotkin luomivärit aivan uudella tavalla.

Näytän nyt erot kuivalla ja kostealla siveltimellä levitetystä luomiväristä. Olen tehnyt silmämeikin viittä vaille valmiiksi, vain hohtava luomiväri ja maskara puuttuvat.

Luomiväri kuivalla siveltimellä levitettynä

Kuivalla siveltimellä hohtava luomiväri on oikein sievä ja kivan kepeä. Oma iho kuultaa alta, mutta pinnalla on keveästi hohdetta.

Kostuta luomivärisivellin meikkiä kiinnittävällä kasvosuihkeella

Jos haluat erityisesti kestävyyttä luomivärille, valitse kiinnittävä kasvosuihke. Jos taas silmäluomesi tarvitsevat enemmänkin lisäkosteutta, valitse erityisen kosteuttava kasvosuihke.

Lue vinkkauksiani kasvosuihkeista:

Parhaat meikkiä kiinnittävät kasvosuihkeet

Ihanat kosteuttavat kasvosuihkeet

Ota kostealla siveltimellä luomiväriä siveltimeen ja levitä liikkuvalle luomelle

Kostealla siveltimellä luomiväri on kuin maalilla maalaisi. Väri levittyy ja tarttuu todella hyvin, jopa kuiville silmäluomille.

Vasemmalla kostealla siveltimellä levitetty luomiväri, oikealla kuivalla siveltimellä levitetty luomiväri

Kuten vertailustakin voi havaita, ero on aika merkittävä. Hohtavuus on häikäisevä, metallisuus on peilaava ja lisäksi luomiväristä saa peittävän. Tällaisella ruusukultaisella sävyllä läpikuultavuus ei niinkään haittaisi, mutta jollain vihreällä, hopealla tmv. värillä meikatessa läpikuultava lopputulos ei välttämättä oikein toimisi, kun alta näkyisi ihonväriä.

Lisäksi kostealla siveltimellä levittäessä luomiväri ei varise poskipäille samalla tavalla kuin kuivana levittäessä. Kostea sivellin on siis myös siistimpi tapa meikata.

Lisäsin kostealla siveltimellä luomiväriä vielä toiseenkin silmään. Tässä vinkissä onkin se mukava juttu, että jos ensin meikkaa luomivärin kuivalla siveltimellä, ja toteaa, ettei luomiväri ole riittävän intensiivinen, voi kostuttaa siveltimen ja levittää uuden kerroksen vanhan päälle.

Olen huomannut, että kasvosuihkeella kostutetulla siveltimellä levitetty luomiväri pysyy paremmin kuin kuivana levitetty. Nykyään harvoin käytän silmämeikinpohjustajaa, koska iän myötä luomivärit ovat alkaneet pysyä ilmankin. Olen tykännyt tästä kostealla siveltimellä levitetystä lopputuloksesta enemmän kuin pohjustajan päälle levitetystä luomiväristä.

Luomiväri kosteana ja kuivana

Tässä vielä swatch-kuva käyttämästäni luomiväristä, samanlaisella siveltimellä kädelle levitettynä.

Vasemmalla puolella kuivana, kolme kerrosta ruusukultaista luomivärisävyä.

Oikealla kostutetulla siveltimellä yksi veto samaa luomiväriä. Siis yksi ainut veto! Näin huikea ero.

Kuivana luomiväri on kimalteisempi ja vähän pölyisemmän näköinen, mutta kosteana tämä sävy muuttuu metallisemmaksi, suorastaan peilaavaksi.

Jos et vielä ole kokeillut tätä meikkivinkkiä, niin kokeile seuraavalla kerralla, kun meikkaat luomiväreillä. Voit tehdä toiseen silmään kuivalla siveltimellä ja toiseen kostutetulla, niin voit katsoa, miten erilainen lopputulos niistä syntyykään. Myös mattaluomivärit voi levittää kosteana.

Kumpaa sinä suosit luomivärin levittämisessä, kosteaa vai kuivaa menetelmää?

 

Lue myös muita pieniä meikkivinkkejä:

Näillä tuotteilla kiinnität glitterit silmämeikkiisi

Näin liftaat katsettasi varjostuksen avulla

Tarvitseeko silmäluomet puuteroida ennen luomiväriä?

Näin korjaat epäsymmetrian silmien rajauksista

Pieni meikkivinkki, miten välttää rajauksien suttaantumista silmän sisänurkassa

X