Havaintoja parisuhteesta

”Hakekaa apua ajoissa ja älkää katkeroituko vaikka olisi ”hyvä syy””

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Miten asiat kolmen kassin takaa näkyivät.
Käyn tunnelmia lävitse 2023 keväästä että miltä se ero tuntui syvällä sisälläni…

Miltä tuntuu olla rikki, tyhjä, häpeissään, toivoton ja aivan raivoissaan samaan aikaan ja itkeä enemmän kuin koskaan aiemmin ja tämä kaikki samaan aikaan. Olo toistui ensimäisien kuukausien aikana lähes päivittäin. Jossakin vaiheessa olin niin levoton tai mitä lie, että todelliseksi tuli 48 tunnin valvominen. Pelkäsin todella että kohta karkaa ”mopo käsistä”. Huom ja tämä tapahtui aivan selvin päin!. Näitä pitkiä valvomisia oli ”vain kahdesti” mutta selvisin.

Mitä tulee MT puolen terveydenhoitoon, niin siitä 10+. Jono avohoitoon oli 4kk, mutta sen sinnittelin juuri ja juuri kun pidin itseni”kiireisenä” niin hyvin kun vain voin.
Odotus palkittiin sain aivan ihanan MT puolen sairaanhoitajan ”astumaan maailmaani”. Hänen kanssaan pääsin käymään ihan kaikkia asioitani lävitse, siis ihan kaikkea. Sitä matkaa käyty yli vuoden verran säännöllisen epäsäännöllisesti ja olen kiitollinen siitä kaikesta tuesta minkä sieltä olen saanut.

Miksi asiat otti niin koville ehkä jopa ”normaalia kovemmalle?” Tiesin että talouteni menee aivan kuralle no raha on vanha keksintö mutta…

Edellisessä postauksessa mainitsemani sairauteni on ”nostanut päätään” ja edessä on mittava leikkaus jonka toimenpide aika on 10-15 tuntia.
Paljonko se tuo lisää aikaa minulle jää nähtäväksi.

Niin ero teki minusta myös etävanhemman. On aivan eri asua lasten kanssa ja ”hengittää samaa ilmaa” kuin nähdä heitä aikaa x tai y. Siinä se spontaanius ei todellakaan toteudu minkään asian suhteen. En ole laittamassa heitä nukkumaan tai viemässä heitä luistelemaan tai muualle silloin kuin lapsia saattaa huvittaa tai jaksavat.

Eli se että lähti x ja asunto niin lähti myös lapset.
Lapset eli se tärkein mikä minusta jää tänne kun minä olen poissa.
Se vitutti yli kaiken ja sen myös sanoitin niissä hetkissä x:lle että etkö sä saatanan älypää ymmärrä mitä teet. Tajuatko että kuopus on vasta yläkoulussa kun ”saa laittaa isänsä monttuun jos hyvin menee.

Onko minulla oikeus olla katkera?? Ei varmaan koska edustan asiassa 50%.
Eihän minulla kuulemma ole mitään saatavaa x rahalliselta puolelta myöskään taloudellisesti koska ”olin vain kotona”. Ei kannata muistaa että oli keskituloinen ja maksoin osani aiemmasta kämpästä eikä muisteta sitäkään että, maksoin laskuja sen mukaan mitä tuloni antoi myöten.

Jos en suoranaiseen lainanmaksuun viimeisestä asunnosta osallistunut 50/50 niin se ei tarkoita etten olisi asioiden maksamiseen osallistunut.

No asiat meni sitten niin että, x otti nimiinsä koko lainan ja minä ”pesin käteni” asunnosta saamatta mitään korvausta. Asunnon arvo kuitenkin noussut tuona aikana realistisesti noin 30 000 euroa.
Perustelu että, kun en ”mitään maksanut”.
Ensin ajattelin että pistän kämpän pakkomyyntiin ja katson mitä saan jos en muuten saa rahallista kompensaatiota.

Noh siitä syntyi eräänlainen paskamyrsky sain kuulla miten ikävä ihminen olisin ja enkö ajattele lapsia laisinkaan ja että ihmiset pitäisivät minua oikein suurena kusipäänä ja miten x tekisi elämästäni kaikikn puolin ikävää. Viittasi tällä lapsien näkemiseen yms…..

Nielin tuon kaiken ja paljon muuta ja paskansin pihalle pienin erin MT puolen sairaanhoitajalle kun välillä ”vähän ahdisti”.

Ai niin ja nyt saan kuulla enkö ole kiinnostunut lapsistani kun minulla on uusi elämä? Todellakin olem kiinnostunut lapsistani ja kovasti olenkin.
Ei vain tahdo ymmärtää x sitä että, minulla on uusi elämä johon kuuluu muutakin. Hän valitsi osansa hyvin selvästi…”minä pidän asunnon ja lapset.

Hän hyvin sanoitti mitä minusta ajatteli sanomalla että olen vain ihmisjäte!! Miten ihanaa eikö vain!

No niin tässä lähes kaikki mitä kolmen kassin takaa on tullut nähtyä ja kuultua.

Asioista on yli vuosi todellakin kulunut jota vaikea kuvitella koska elämässä on tapahtunut paljon hyvyyttä ja anteeksi-antoa niin itselleni kuin x:lle.

Mitä minista on tullu? Uusi minä 2.0
On ollut raskasta, opettavaista, rakastavaa ja ah niin ihanaa.

Lopuksi haluan sanoa. Hakekaa apua ajoissa älkää katkeroituko vaikka olisi ”hyvä syy”. Mikä tärkeintä olkaa hyviä itsellenne lopettakaa se itsensä piiskaaminen ja arvostelu. Tehkää niitä asioita joista aidosti pidätte!!

Kiitos ja hyvää kevättä 2024!

X