Horoskooppimerkit

Harrastushoroskooppi – Näin nautit vapaa-ajastasi entistä enemmän!

Oinas janoaa vauhtia ja jännitystä, mutta härkä viettää vapaapäivänsä mieluiten kotoillen. Harrastushoroskooppi paljastaa, millaiset lajit sopivat tähtimerkillesi. Aloita tänä vuonna uusi harrastus, joka tekee elämästi entistä antoisampaa.

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
123Rf

Rakastatko maalaamista vai vauhtia ja jännistystä? Harrastushoroskoopista selviää, millaiset harrastukset sopivat sinun merkillesi parhaiten.

Oinas janoaa vauhtia ja jännitystä, mutta härkä viettää vapaapäivänsä mieluiten kotoillen. Harrastushoroskooppi paljastaa, millaiset lajit sopivat tähtimerkillesi. Aloita tänä vuonna uusi harrastus, joka tekee elämästi entistä antoisampaa.

Oinas metsästää adrenaliinipiikkejä

Oinasta kiehtovat vauhdikkaat harrastukset, joissa on mukana vaaran tuntu. Odotat talvella kuumeisesti laskettelukelejä. Hiihtolenkillä et malta syventyä ihailemaan maisemia, vaan naulitset katseesi edessä hiihtävän selkään – sinä haluat suihkia ohitse! Innostut myös ratsastuksesta, alamäkipyöräilystä, akrobatiasta ja kilpa-autoilusta. Paras tapa yllättää oinas on viedä hänet laskuvarjo- tai benjihypylle. Janoat adrenaliiniihuumaa ja voittoa, ja olet pahimmillaan sietämätön pelikaveri. Yritä nauttia liikunnasta ja peleistä myös hyvän seuran vuoksi ja huolehdi turvallisuudestasi. Yliarvioit herkästi kykysi ja olet altis tapaturmille.

Kokeile näitä: Tarvitset haasteita, mutta räjähtelevä luonteesi kaipaa rauhoittumista. Kokeile shakkia ja kiinalaista Go-lautapeliä. Pelit vaativat strategista silmää, mutta ne harjoittavat myös kärsivällisyyttäsi. Näissä harrastuksissa et myöskään voi teloa itseäsi.

Lue myös: Miksi värittäminen kannattaa? Näin aikuisten värityskirjat hoitavat aivojasi

Lue myös: Liikuntahoroskooppi – Tällainen liikunta sopii oinaalle

Härkä lepäilee ja kotoilee vapaa-ajallaan

Vapaa-aika merkitsee härälle suvantohetkeä, jolloin hänen ei tarvitse ponnistella ja tehdä mitään epämiellyttävää. Epämiellyttävä merkitsee sinulle kaikkea meluisaa ja hikistä, kuten hälyisiä jumppatunteja. Et saa minkäänlaisia kiksejä itsesi haastamisesta, jos haasteeseen liittyy vammautumisen riski. Vapaa-ajallasi katselet mielelläsi elokuvia, hoidat puutarhaa, kuuntelet melodista musiikkia ja makoilet viltin alla. Laiminlyöt herkästi fyysisen harjoittelun, mikä kostautuu ylipainona ja selkäkipuina. Muista, että liikunta on yksi hyvänolon lähde. Sinun pitää vain löytää luonteeseesi sopiva laji, joka hellii myös mieltäsi.

Kokeile näitä: Aloita liikuntaharrastuksen etsiminen pehmeistä lajeista, kuten joogasta ja uinnista. Etenkin uinti on loistava laji, joka kohottaa sekä aerobista että lihaskuntoa. Vesiliikunta on myös nivelille hellää, joten et voi luistaa treenistä vetoamalla terveyssyihin.

Lue myös: Uimalla huippukuntoon

Lue myös: Liikuntahoroskooppi – Tällainen liikunta sopii härälle

Kaksonen etsii seuraa ja älyllisiä haasteita

Kaksonen hakee harrastuksistaan vaihtelua ja virikkeitä. Rakastat sosiaalisuutta, huumoria ja älyllisiä haasteita. Käyt mielelläsi kutsuilla ja virittelet small talkia monien ihmisten kanssa. Viihdyt konserteissa, teatterissa ja stand up -illoissa hyvän ruoan ja drinkkien parissa. Olet erittäin fiksu, mutta keskittymiskykysi kanssa on hieman niin ja näin. Pidät nokkeluutta vaativista ristikoista ja korttipeleistä, joihin ei kuitenkaan tarvitse uhrata liikaa aikaa. Muista myös urheilla, jotta et ylivireydy henkisesti. Sinulle sopivat kehon ja mielen yhteistyötä vaativat sähäkät pelit, kuten pöytätennis ja sulkapallo. Sen sijaan ajatus joogatunnista tai pitkästä kehonrakennusprojektista saa sinut haukottelemaan.

Kokeile näitä: Paranna keskittymiskykyäsi vaativilla sudokuilla ja lukemalla. Tiiliskiviromaanin kahlaaminen voi tuntua aluksi uuvuttavalta. Kun tarina imee sinut mukaansa, kiität itseäsi siitä, että jaksoit pinnistellä ensimmäisten sivujen yli ja jatkaa lukemista.

Lue myös: Tarvitsetko aivohuollon? Näin parannat keskittymiskykyäsi

Lue myös: Liikuntahoroskooppi – Tällainen liikunta sopii kaksoselle

Rapu hurahtaa keräilyyn ja antiikkiin

Ravun elämä keskittyy kotiin ja hänen omaan sisäiseen maailmaansa. Olet esteetikko ja rakastat keräilyä. Vietätkin viikonloppusi mieluusti antiikkimarkkinoilla ja kirpputoreilla. Osa ravuista fiksoituu vanhoihin Legoihin, osa Tähtien sotaan, ja ravun koti on usein vuorattu aihepiiriin liittyvillä julisteilla ja pienoismalleilla. Olet kätevä käsistäsi ja nikkaroit myös itse kiinnostuksen kohteeseesi liittyviä koristeita ja käyttöesineitä. Viihdyt kotosalla askartelemassa välillä liiankin hyvin, ja sosiaalinen elämäsi voi kärsiä. Muista pitää huolta ylävartalosi lihaksista ja liikkuvuudesta. Niskasi jännittyvät helposti, kun teet tuntikausia tarkkuutta vaativia askartelu- ja käsitöitä.

Kokeile näitä: Pakota itsesi säännöllisesti ulos ja tee ystäväsi kanssa liikuntatreffit. Menkää pitkälle kävelylle luontoon ja vaihtakaa lenkin lomassa kuulumisia. Vesi on sinulle luonnollinen elementti, joten uimahallireissu kaveriseurassa on hyvä vaihtoehto kurjalla säällä.

Lue myös: 10 vinkkiä: Löydä motivaatio liikuntaan

Lue myös: Liikuntahoroskooppi – Tällainen liikunta sopii ravulle

Leijona haluaa esiintyä ja kilpailla

Leijona on mestari nautiskelemaan vapaa-ajastaan. Kun päätät laiskotella, sinä todellakin laiskottelet. Sinulle ei ole ongelma makoilla kaksi viikkoa paratiisirannalla drinkkiä siemaillen, jos haluat ladata akkujasi. Kun paristot ovat täyttyneet, kaipaat toimintaa. Rakastat vaativia urheilulajeja, joissa saat diivailla. Tankotanssi ja taitoluistelu sopivat leijonalle, koska näissä lajeissa yhdistyvät voima, akrobatia ja sensuaalisuus. Olet kova kilpailemaan, ja jos satut kisaan oinaan kanssa, peitsien kalistelusta ei tule loppua. Olet erittäin voitontahtoinen, mutta myös kärsivällinen. Toisin kuin oinas, mietit riskejä ja osaat välttää telomasta itseäsi.

Kokeile näitä: Voit purkaa ilmaisuntarvettasi teatteriharrastuksessa. Teatteriharjoitukset ovat fyysisiä, mutta sinun on otettava myös muut huomioon. On tärkeää, että opit puhaltamaan yhteen hiileen, etkä ala heti kilpailla muiden kanssa. Myös paritanssit sopivat sinulle.

Lue myös: Parisalsa on hauskuutta, itseilmaisua ja ihmisten kohtaamista

Lue myös: Liikuntahoroskooppi – Tällainen liikunta sopii leijonalle

Neitsyt vapautuu tietokone- ja roolipeleissä

Niin ristiriitaiselta kuin se kuulostaakin, neitsyt rentoutuu vain kehittäessään itseään. Olet erittäin älyllinen merkki, ja joutenolo saa sinut levottomaksi. Nautit etenkin peleistä, koska ne vaativat taktikointia, luovuutta ja loogista ajattelua. Neitsyet ovat usein kiinnostuneita tekniikasta, ja tietokonepeleissä yhdistyvät kaikki asiat, joista innostut. Olet myös näppärä käsistäsi ja pidät liveroolipeleistä, joihin voit suunnitella ja valmistaa itse huikeita fantasia-asuja. Roolipelit ovat mainio harrastus neitsyelle, jolla on taipumusta neuroottisuuteen ja takakireyteen. Heittäydy mielikuvituksen vietäväksi ja muista nauttia myös pelistä, älä vain voitosta.

Kokeile näitä: Vaadit itseltäsi jatkuvaa kehittymistä ja aktiivisuutta. Opettele rentoutumaan ja ottamaan vastaan myös muiden luomia elämyksiä. Käy enemmän teatterissa, konserteissa ja taidenäyttelyissä. Muista, että parhaat oivallukset tulevat, kun annat aivojesi levätä.

Lue myös: Mielikylpy rentouttaa kehon ja mielen

Lue myös: Liikuntahoroskooppi – Tällainen liikunta sopii neitsyelle

Vaaka viehättyy viineistä ja jazzista

Taiteellinen ja pehmeä vaaka kavahtaa kaikkea hikistä ja aggressiivista. Sinua on turha houkutella crossfit-treeneihin, nyrkkeilemään tai telttailemaan rock-festareille. Haluat viettää vapaa-aikaasi harmonisissa tunnelmissa. Nautit viininmaistelusta, jazzista, vanhoista elokuvista ja keskusteluista hyvien ystävien kanssa. Haikailet brittiläisten klubien perään, sillä kuluttaisit iltasi mieluusti sikareiden, sherryn ja kohteliaan väittelyn parissa. Sinua kiehtovat esteettiset ja hieman vanhanaikaiset liikuntalajit, kuten miekkailu, muodostelmaluistelu ja kilpatanssi. Myös harrastukseen liittyvä sosiaalisuus ja ryhmähenki ovat sinulle tärkeitä asioita.

Kokeile näitä: Ujuta elämääsi liikuntaa estetiikan varjolla. Kokeile esimerkiksi tanssiharrastusta, jossa upeat puvut ja kengät ovat tärkeä osa kokonaisuutta. Myös luontokuvaus on hyvä tapa nauttia ulkoilmasta, ja kävelylenkki tulee kuin bonuksena kuvausharrastuksen päälle.

Lue myös: Kävely on tie mieleen

Lue myös: Liikuntahoroskooppi – Tällainen liikunta sopii vaa´alle

Skorpioni urheilee kykyjensä äärirajoilla

Skorpioni hämmästyttää yleisönsä loistamalla useissa urheilulajeissa, sillä tämän hiljaisen hännäkkään ulkomuoto ei ole erityisen atleettinen. Olet vahvimmillasi kehon ja mielen voimat yhdistävissä taistelulajeissa ja äärimmäisissä urheilusuorituksissa. Saatat keksiä, että juokset ensi kesänä maratonin, vaikka et olisi aikaisemmin juuri lenkkeillyt. Harjoittelet salaa ja juokset kuin juoksetkin maratonin – vaikka sinnittelet viimeiset kilometrit pelkällä tahdonvoimalla. Pidät myös filosofisesta väittelystä ja taktiikkapeleistä, joiden ympärillä leijailee pieni mysteerin ja kielletyn tuntu. Olet pokerihai, ja taitava huijaaminen on mielestäsi pelin suola, ei rike.

Kokeile näitä: Kätket ikävät tunteesi, mikä aiheuttaa sinulle pahimmillaan ahdistusta ja fyysisiä oireita. Meditointi on lempeä tapa rauhoittaa levotonta mieltä. Se tekee tutkitusti hyvää myös keholle ja auttaa sinua käsittelemään tunteitasi rakentavasti.

Lue myös: Vaivaako stressi? Rauhoit hermosto viiden minuutin meditaatiolla

Lue myös: Liikuntahoroskooppi – Tällainen liikunta sopii skorpionille

Jousimies rakastaa matkustelua ja liikuntaa

Jousimies on maailmanmatkaaja, joka alkaa suunnitella uutta reissua heti päästyään kotiin. Etenkin nuoret jousimiehet ovat levottomia, ja kehosi suorastaan huutaa liikuntaa, johon voit purkaa energiaasi. Olet usein luonnostaan hoikka ja jäntevä, ja nopeutta ja ketteryyttä vaativat urheilulajit sopivat sinulle. Hurahdat myös sukellukseen, vuorikiipeilyyn ja erävaelluksiin. Syventyminen ja rauhoittuminen ovat elämäsi suuria haasteita. Sinulla on mahdollisuus oppia tuntemaan eri kulttuureja ja kartuttaa upea henkinen perintö. Sinun on kuitenkin hyväksyttävä, että viisaus syntyy hitaasti, ja keskittyminen on usein parempi vaihtoehto kuin kiirehtiminen.

Kokeile näitä: Sinulla on terävä mieli ja hyvä muisti. Näistä taidoista on hyötyä kielten opiskelussa. Kielitaidosta on sinulle iloa matkoillasi, mutta opiskelu vaatii toistoja ja pänttäämistä. Mikä olisi parempi tapa harjoittaa tämän levottoman travellerin kärsivällisyyttä kuin kielioppi?

Lue myös: Vieras kieli jokapäiväiseksi kansainvälisessä koulussa

Lue myös: Liikuntahoroskooppi – Tällainen liikunta sopii jousimiehelle

Kauris kehittää itseään golfilla ja kirjallisuudella

Kunnianhimoinen kauris suhtautuu harrastuksiinsa käytännöllisesti. Urheiluharrastuksen on tarjottava sekä mielihyvää että kehittymisen mahdollisuuksia. Rakastat vaikeita pelejä, jotka vaativat vuosien harjoittelua ja sisältävät tiukkoja sääntöjä. Innostut golfista, sillä pelin haasteet, tyylikkäät urheiluvaatteet ja kävelylenkit luonnossa ovat sinulle täydellinen yhdistelmä. Nautit myös klassisesta musiikista ja kirjallisuudesta. Luet mielelläsi vanhoja romaaneja alkukielellä ja alat vasta lämmetä siinä vaiheessa, kun kaksonen läimäyttää jo kirjan kiinni. Huvitat itseäsi ristikoilla ja arvoituksilla, ja ratkomisen lisäksi kehittelet niitä itse.

Kokeile näitä: Työnteosta tulee kauriille usein liian rakas harrastus. Kokeile vapaa-ajallasi lajeja, joihin ei liity mittaamista ja suorituspaineita. Arvostat kulttuuria ja voisit antaa sille vielä enemmän tilaa. Kokeile maalaamista ja nauti museoiden kiireettömästä tunnelmasta.

Lue myös: Näin rentoutat itsesi hyväksi golfaajaksi – Lue huippuvalmentajan vinkit

Lue myös: Liikuntahoroskooppi – Tällainen liikunta sopii kauriille

Vesimies syventyy tutkimaan alitajuntaansa

Ei ole yllätys, että luet juuri nyt omaa horoskooppiasi. Vesimies on kiinnostunut kaikesta, mikä liittyy astrologiaan, mystiikkaan ja uniin. Pidät taiteesta ja haluat yhdistää harrastuksissasi todellisuuden ja alitajunnan voimat. Sinut löytää usein kokeellisista teatteriesityksistä, taideinstallaatioista ja modernin tanssin tunneilta. Lihasten kasvattamisen sijaan joogan henkisyys ja pehmeys kiehtovat sinua. Rakastat älyllistä keskustelua ja olet ikuinen opiskelija. Et istu iltojasi television ääressä, vaan luennoilla ja kursseilla, usein myös opettajan roolissa. Tekniikka kiehtoo sinua, ja haluat kokeille musiikin ja taiteen tekemistä tietokoneella.

Kokeile näitä: Ajatus lentämisestä ja painottomuudesta houkuttaa vesimiestä. Kokeile liikuntalajeja, joissa pääset leijumaan, roikkumaan ja kiipeilemään. Tankotanssi ja ilmajooga kehittävät kehon syviä lihaksia ja luovat upean illuusion keveydestä.

Lue myös: Testissä Aereal Stretching – Ilmavenytys on jännittävää ja tehokasta

Lue myös: Liikuntahoroskooppi – Tällainen liikunta sopii vesimiehelle

Kalat rentoutuu taiteen parissa

Herkkä ja luova kalat voimaantuu taideharrastuksissa. Uppoudut mielelläsi kirjoihin, elokuviin ja levyihin, käyt teattereissa ja taidegallerioissa. Et kärsi yksinäisyydestä – päinvastoin. Et tiedä mitään parempaa kuin kokonainen viikonloppu, jonka saat pyhittää puuhastelulle omassa rauhassasi. Et ole voitontahtoinen etkä juurikaan pidä pelaamisesta. Hermostut, jos huomaat, että ystäväsi yrittää kilvoitella kanssasi, kun pyydät hänet seuraksesi lenkille tai jumppaan. Sen sijaan sinua kiehtovat liikuntamuodot, joissa luodaan yhdessä jotakin huikeaa. Katselet mielelläsi joukkuevoimistelua ja taitoluistelua, vaikka et uskaltaisi kokeilla lajeja itse.

Kokeile näitä: Et ole sporttihirmu, mutta sinulla on hyvä liikkuvuus ja elastiset lihakset. Kokeile tanssillisia jumppia, kuten balletonea, jossa yhdistetään balettia, pilatesta ja tasapainoharjoittelua. Aikuisbaletti tyydyttää estetiikanjanosi, mutta keskity omaan suoritukseesi äläkä vertaile taitojasi muihin.

Lue myös: Liikuntahoroskooppi – Tällainen liikunta sopii kaloille

Lähteet: Astrotheme, Glo, The Zodiac Society

X