Horoskooppimerkit

Top 5: Nämä ovat horoskooppimerkkien yleisimmät parisuhdemokat

Oletko koskaan pohtinut, miksi taistelet aina samojen parisuhdeongelmien kanssa? Lue, millaisiin kompastuskiviin törmäät todennäköisesti rakkauselämässäsi tähtimerkkisi mukaan.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Istock

Päädytkö hätiköityihin päätöksiin oinaan tavoin, vai oletko etäinen vesimies?

Oletko koskaan pohtinut, miksi taistelet aina samojen parisuhdeongelmien kanssa? Lue, millaisiin kompastuskiviin törmäät todennäköisesti rakkauselämässäsi tähtimerkkisi mukaan.

Millaisiin parisuhdemokiin eri tähtimerkit sortuvat kerta toisensa jälkeen? Listasimme viisi tyypillisintä mokaa tai ajatusmallia, joihin eri tähtimerkit ajautuvat parisuhteissaan. Kuulostaako tutulta?

Oinas (20.3.–19.4.): tulisia tunnepurkauksia ja omaa tahtoa

oinas
Oinas-tähtimerkki on tulinen.

Oinaat rakastuvat tulisesti ja yllättäen, eikä oinas pelkää tuoda sitä esille. Oinaat ovat oikeita romantikkoja, mutta tulisen ja temperamenttisen luonteensa vuoksi heillä on myös taipumusta äkkipikaisuuteen. Rakkaastaan oinas on mustasukkainen ja omistushaluinen. Oinaiden tuliset ja joskus jokseenkin riitaisat parisuhteet ajautuvat helposti eroon tai erolla uhkailuun, sillä tämä horoskooppimerkki pohtii harvoin tekojensa seurauksia.

Oinaan 5 yleisintä haastetta parisuhteessa: 

 1. Haluat asioiden tapahtuvan spontaanisti, nopeasti ja oman tahtosi mukaan. Kumppanisi ei välttämättä pysy aina vauhdissasi mukana.
 2. Sinun on vaikeaa kävellä pois myrkyllisistä suhteista, sillä kuitenkin haluat tehdä kaikkesi suhteen pelastamiseksi – et haluaisi luovuttaa noin vain.
 3.  Toisen osapuolen tarpeiden huomioiminen voi olla sinulle vaikeaa parisuhteessa.
 4. Et tunne sanaa ’ei’.
 5. Sinun on vaikea hyväksyä sitä, että joskus rakkaus vain sammuu.

Vinkki oinaalle: Intohimoinen rakkauselämä on positiivinen asia, mutta oinaan kannattaa välillä myös pysähtyä ja pohtia tekojensa seurauksia. Näin säästyt jatkuvalta katumukselta ja mielipahalta – sekä erokierteeltä. Parhaimmillaan oinas on kumppanina hauska, vallaton, uskollinen, kiihkeä ja rehellinen.

Lue lisää: Oinaan luonnehoroskooppi

Härkä (20.4.–20.5.): jääräpäisyyttä ja kapeakatseisuutta

härkä
Härkä on jääräpäinen tähtimerkki – myös parisuhteissa.

Ihastunut härkä on useimmiten äärimmäisen sinnikäs. Parisuhteessa sensuellin, mutta taktisen härän ongelmakohta on härän jääräpäisyys.  Härän on vaikea tarkastella asioita toisen osapuolen näkökulmasta. Kapeakatseisuus saattaa olla yksi syypää härän suhteiden päättymiseen. Härkä kaipaa syvää kumppanuutta ja tuntee olonsa epävarmaksi, jos hänen partnerinsa ei ole täysin omistautunut suhteelle.

Härän 5 yleisintä haastetta parisuhteessa: 

 1. Kritisoit kumppaniasi turhan paljon ja saatat huomauttaa asioista joskus liian kärkkäästi.
 2. Saatat olla kostonhimoinen ja jääräpäinen. Kumppanisi loukatessasi sinua haluat antaa samalla mitalla takaisin sen sijaan, että selvittäisitte asiat.
 3. Makuuhuoneessa vaadit kumppaniltasi paljon. Ilman riittävää tyydytystä härkä ei voi hyvin.
 4. Olet jämpti ja täsmällinen. Sinun on vaikea hyväksyä, jos rakkaasi ei ole kaltaisesi.
 5. Kompromissit eivät ole juttusi.

Vinkki härälle: Unohda hetkeksi jääräpäisyytesi ja yritä tarkastella maailmaa kumppanisi näkökulmasta. Parhaimmillaan härkä on hellä ja aistillinen, ja kun härkä toden teolla rakastuu, hän tekee kaikkensa suhteen eteen.

Lue lisää: Härän luonnehoroskooppi

Kaksoset (21.5.–20.6.): levottomuutta ja päättämättömyyttä

kaksonen
Kaksoset-tähtimerkki on kova flirttailemaan.

Kaksoset-tähtimerkki on ystävällinen ja mainio kumppani, mutta ikuisena flirttailijana erittäin ailahtelevainen.  Kaksoset ovat oikeita valon lapsia, sillä he nostattavat tunnelman välittömästi huoneeseen astuessaan. Tämä horoskooppimerkki rakastaa rupattelua ja muiden ihmisten viihdyttämistä. Piirre myös heijastuu myös kaksosten rakkauselämään – kaksoset nimittäin tylsistyvät äärimmäisen helposti ja he hyppäävät helposti suhteesta toiseen. Kaksosnainen on romanttinen, mutta hänellä voi olla useita suhteita, ennen kuin hän löytää sellaisen kumppanin, jonka kanssa on valmis sitoutumaan.

Kaksosten 5 yleisintä haastetta parisuhteessa: 

 1. Osaat olla joskus erittäin itsekeskeinen ja unohdat kumppanisi tarpeet.
 2. Hakeudut intohimoisiin suhteisiin, mutta petyt, kun alkuhuuma ei säilykään loputtomiin. Et oikein tiedä itsekään, mitä haluat.
 3. Inhoat rutiineja: jos parisuhde tuntuu liian arkiselta, se tarkoittaa usein kohdallasi myös kipinän sammumista.
 4. Olet säpäkkä suustasi ja ajauduit riitoihin – vieläpä turhanpäiväisistä asioista.
 5. Olet hyvin tarkka asuinympäristöstäsi ja täten saatat ajautua helposti kumppanisi kanssa erimielisyyksiin esimerkiksi asuntonne sijainnista tai sisustuksesta.

Vinkki kaksosille: Kaipaat parisuhdetta, mutta asetat kumppanillesi tiukat kriteerit: etsit vierellesi hauskaa ja luovaa ihmistä, joka on kuitenkin tarpeeksi tasapainoinen ansaitsemaan luottamuksesi. Toisaalta kaipaat vapautta ja rentoa menoa, toisaalta turvallisuutta ja läheisyyttä.  Siispä kumppanillasi onkin erittäin korkea rima ylitettävänä.  Harkitse, josko pieni asennemuutos tekisi hyvää?

Lue lisää: Kaksosten luonnehoroskooppi

Rapu (21.6.–22.7.): ripustaudutko rakkaaseesi?

rapu
Rapu-tähtimerkki kaipaa rakkautta ja lämpöä ja voi ripustautua rakastettuunsa.

Horoskooppimerkeistä ravut ovat kaikkein tunteellisimpia. Rapu usein on yhden ihmissuhteen ihminen, eikä mielellään vaihda kumppaniaan, vaikka valinta osoittautuisikin myöhemmin vääräksi. Ravun rakkauselämä onkin usein hyvin romanttista ja täynnä syviä tunteita. Suhteessa ravun heikkous löytyy turvallisuudentunteesta, johon rapu pyrkii välillä liiankin intensiivisesti. Luottamusta rakentaessaan rapu sortuu herkästi roikkuvaan ja kontrolloivaan käytökseen.

Ravun 5 yleisintä haastetta parisuhteessa: 

 1. Sinun täytyy tuntea jatkuvasti olosi rakastetuksi tai muuten tunnet olosi äärimmäisen epävarmaksi ja saatat katkeroitua.
 2. Pelkäät, että kumppanisi jättää sinut.
 3. Loukkaannut kumppanillesi hyvin herkästi, vaikka usein kysymys on vain väärinkäsityksestä.
 4. Et osaa tehdä päätöstä parisuhteen ja sinkkuelämän välillä –olet välillä hyvin oikukas.
 5. Haluat avioliiton ja lapsia, mutta et oikein tiedä milloin.

Vinkki ravulle: Vahvista luottamusta itseesi ja kerro kumppanillesi omista tarpeistasi. Nämä seikat antavat tilaa parisuhteelle ja syvälle rakkaudelle.

Lue lisää: Ravun luonnehoroskooppi

Leijona (23.7.–22.8.): huomionkaipuuta ja murahtelua

leijona
Leijona kaipaa hurjasti huomiota ja hellyyttä.

Lämpimät ja karismaattiset leijonat ovat loistavaa seuraa ja he houkuttelevat ihmisiä puoleensa magneetin tavoin.  Leijonilla on kuitenkin ikävä taipumus loukkaantua mitä pienemmistä asioista – varsinkin, jos ihmiset eivät ole samaa mieltä leijonan kanssa. Parisuhteen kompromissien kannalta tämä piirre ei ole kaikkein suotuisin. Eritoten leijonanaiset arvostavat suuria ja näyttäviä rakkaudenosoituksia. Leijonalle tyypillinen itsekkyys ja itserakkaus voivat johtaa siihen, että leijona alistaa huomaamattaan kumppaniaan.

Leijonan 5 yleisintä haastetta parisuhteessa: 

 1. Asetat liikaa paineita sille, miltä parisuhteesi näyttää ulkopuolisten silmin.
 2. Vaadit kumppaniltasi enemmän huomiota, mitä itse vastavuoroisesti hänelle tarjoat.
 3. Kaipaat taloudellista turvaa, ja mielestäsi kumppanisi tehtävä on pitää siitä huolta.
 4. Kätket herkästi aidot tunteesi sisällesi, ja ne saattavat purkautua äkillisinä kiukunpuuskina.
 5. Salaa pohdit tai pelkäät, että kumppanisi ei ole koskaan tarpeeksi hyvä sinulle.

Vinkki leijonalle: Älä suhtaudu asioihin niin vakavasti. Tämä helpottaa niin rakkauselämääsi kuin muitakin sosiaalisia suhteitasi. Kun leijona on sitoutunut parisuhteeseen, hän on itse uskollinen ja rakastava – ja odottaa sitä myös kumppaniltaan. Parhaimmillaan rakkaus saa leijonan kehräämään!

Lue lisää: Leijonan luonnehoroskooppi

Neitsyt (23.8. – 21.9.): kritisointia ja vaatimattomuutta

neitsyt
Analyyttinen ja kriittinen neitsyt voi olla varsin haasteellinen kumppani.

Koska neitsyt-tähtimerkki on ujo ja vaatimaton, hänen voi olla vaikea ryhtyä parisuhteeseen. Tarkkasilmäiset neitsyet rakastavat ongelmanratkaisua, vaikka usein jäävätkin ilman kiitosta. Koska neitsyt saattaa kokea, ettei häntä arvosteta tarpeeksi, neitsyt sortuu helposti turhaan huomautteluun ja kritisointiin. Parisuhteessa tämä on selvästi sudenkuoppa, sillä kukaan – edes neitsyen oma kumppani – ei halua tuntea elävänsä mikroskoopin alla.

Neitsyen 5 yleisintä haastetta parisuhteessa: 

 1. Olet erittäin analyyttinen ja kriittinen, joskus jopa vanhoillinen: sinun on joskus vaikea hyväksyä sitä, jos kumppanisi on sinua modernimpi.
 2. Haluat tehdä kaiken yhdessä kumppanisi kanssa ilman, että tajuat, ettei se ole hyväksi suhteenne hyvinvoinnille.
 3. Vihaisena saatat lipsauttaa asioita, joita et oikeasti tarkoita. Saatat olla pikkutarkka saivartelija sekä puutut kumppanisi epäkohtiin ja puutteisiin.
 4. Kannat harteillasi kuormaa, joka on voimavarojasi suurempi – silloin sinusta tulee robotti.
 5. Suostut kompromisseihin turhan helposti.

Vinkki neitsyelle: Vaikka neitsyeltä tuntuukin löytyvän ratkaisu jokaiseen ongelmaan, muista, että kumppanisi ei välttämättä aina tarvitse apuasi. Sen sijaan ole läsnä ja tarjoa auttavaa kättä vasta toisen sitä pyytäessä. Löydettyään elämänsä rakkauden ja parhaimmillan neitsyt on uskollinen ja rakastava kumppani.

Lue lisää: Neitsyen luonnehoroskooppi

Vaaka (23.9.– 22.10.): hylkäämisenpelkoa ja sinisilmäisyyttä

vaaka
Yrittäessään tehdä parisuhteestaan täydellistä, vaaka saattaa unohtaa itsensä.

Vaaka on tunneihminen: hyvin intohimoinen ja osoittaa rakkauttaan hyvin näkyvästi.  Vaaka on viimeisen päälle esteetikko, joka rakastaa romantiikkaa. Miellyttämisenhaluisena ihmisenä vaaka yrittää aina ymmärtää puolisoaan ja antaa hänelle kaiken minkä vain kykenee antamaan. Vaa’at asettavat rakkauselämälleen ideaalin, jota he lannistumattomasti tavoittelevat etsimällä jatkuvasti jotain parempaa. Kaksosten tavoin vaa’at saattavatkin vaihtaa kumppania melko tiuhaan tahtiin tai syöksyä suin päin suhteeseen.

Vaa’an 5 yleisintä haastetta parisuhteessa: 

 1. Et kestä ajatusta siitä, että sinut hylätään. Pyrit ymmärtämään kumppaniasi – jopa aivan liikaa.
 2. Et osaa tehdä päätöksiä rakkauden suhteen, ja täten suhteesi jäävät niin sanotusti puolitiehen.
 3. Kuvittelet, että voit pelastaa tai muuttaa muita ihmisiä.
 4. Näet jokaisessa ihmisessä jotain hyvää ja sorrut herkästi sinisilmäisyyteen.
 5. Uskot, että valehteleminen on parempi vaihtoehto kuin toisen ihmisen satuttaminen – pystytkö olemaan täysin uskollinen?

Vinkki vaa’alle: Parisuhteessa annat helposti kaiken huomion kumppanillesi. Muista kuitenkin, että sinullakin on oikeus esittää toiveita. Parhaimmillaan vaaka on erittäin romanttinen ja hän antaa kumppanilleen runsaasti rakkautta.

Lue lisää: Vaa’an luonnehoroskooppi

Skorpioni (23.10.– 21.11.): omistushalua ja mielialojen vaihtelua

skorpioni
Skorpioni on todella omistushaluinen, mutta omistautuu myös itse rakkaimmilleen samalla intensiteetillä.

Yksi sana kuvaa skorpioneja loistavasti: intensiivinen. Skorpionit suhtautuvat kaikkeen nollasta sataan. Parisuhteen kannalta ääripäitä myötäilevä käytös ei ole kuitenkaan ihanteellisinta, sillä ajan saatossa skorpionin vaihtelevat mielialat saattavat käydä suhteessa raskaaksi.

Skorpionin 5 yleisintä haastetta parisuhteessa: 

 1. Et voi sietää pettämistä ja uskottomuutta, etkä ole valmis antamaan sitä ikinä anteeksi. Katkaitset välit jokaiseen, joka kohtelee sinua kaltoin.
 2. Olet intohimoinen parisuhteen alussa, mutta menetät kiinnostuksen aivan liian nopeasti.
 3. Välttelet tunteistasi puhumista.
 4. Otat kaiken aivan liian henkilökohtaisesti.
 5. Saatat pysyä katkerana kumppanillesi pidempiäkin aikoja.

Vinkki skorpionille: Kun asiat eivät mene mielesi mukaan, pyri katkeroitumisen sijaan suhtautumaan asioihin astetta kevyemmin. Asiat saattavat sujua odotettua paremmin.  Parhaimmillaan skorpioni on kuitenkin kumppanina iloinen, eroottinen, aistillinen ja intohimoinen.

Lue lisää: Skorpionin luonnehoroskooppi

Jousimies (22.11.– 20.12.): tilan ja vapauden kaipuuta 

jousimies
Jousimies ei halua tuntea olevansa kahlittu, ja hän saattaa pitää kumppaninsa tietyn välimatkan päässä, kunnes on valmis todella sitoutumaan.

Jousimiehet rakastavat vapautta – he haluavat oppia, matkustaa ja tutkia. Jousimies etenee suhteissaan nopeasti, eikä hän epäröi hypätä sänkyyn jo suhteen alkuvaiheessa. Jousimies tarvitsee vierellensä kumppanin, joka on valmis antamaan jousimiehelle tämän tarvitseman tilan – muuten suhde voi olla hyvinkin karikkoinen.

Jousimiehen 5 yleisintä haastetta parisuhteessa: 

 1. Haluat täyden vapauden, mutta sinun on vaikea käsittää, ettei kumppanisi välttämättä ole valmis antamaan sitä sinulle.
 2. Vapaana sieluna saatat uhmata toisten rajoja ja mukavuusalueita. Suhteessa tämä saattaa laukaista useita erimielisyyksiä.
 3. Et ole sovittelija, vaan tavoittelet enemminkin oikeudenmukaisuutta.
 4. Parisuhteesi voi ajaa sinut ja kumppanisi väsymyksen partaalle. Lopulta suhteenne kuluu loppuun.
 5. Kiinnität yllättävän paljon huomiota kumppanisi ulkonäköön. Sanavalmiina jousimiehenä voit helposti huomauttaa, jos toisen osapuolen ulkonäkö ei miellytä sinua.

Vinkki jousimiehelle: Vapaus ja intohimo ovat parisuhteesi kulmakivet. Kunhan muistat hillitä sanavalmiuttasi, sinun ja kumppanisi välinen rakkaussuhde voi taatusti hyvin. Parhaimmillan jousimiehet ovat puolisoina uskollisia ja vanhempina ihanteellisia.

Lue lisää: Jousimiehen luonnehoroskooppi

Kauris (21.12. –19.1.): unohdatko itsesi?

kauris
Kauris on suhteessa huolehtivainen ja hellä. Silti hän aika ajoin saattaa olla hyvin stressaantunut ja ärtyisä.

Kauris rakastuu harvoin, mutta sitäkin pysyvämmin. Pragmaattiset ja ahkerat kauriit vetävät herkästi puoleensa kumppaneita, jotka ovat riippuvaisia ja tarvitsevat paljon tukea. Ajan saatossa asetelmasta muodostuu kauriille vakaan parisuhteen sijasta vaikeasti kannettava taakka. Kauriilla on joskus taipumusta joustamattomuuteen ja ylikonservatiivisuuteen.

Kauriin 5 yleisintä haastetta parisuhteessa: 

 1. Haluat miellyttää kumppaniasi niin paljon, että unohdat herkästi omat tarpeesi.
 2. Kun olette kumppanisi kanssa olleet yhdessä tarpeeksi pitkään, totut ja tyydyt holhoavaan rooliisi.
 3. Välttelet riitoja viimeiseen asti.
 4. Saatat suostua asioihin, jotka eivät miellytä sinua.
 5. Keksit suhteenne jatkamiselle paljon tekosyitä, vaikka parisuhteenne ei voisi hyvin.

Vinkki kauriille: Huolehdi, että tiedät, mitkä ovat sinun tarpeesi suhteessa – ja muista pitää niistä myös kiinni. Älä suostu kenenkään äitihahmoksi. Parhaimmillaan läheisessä parisuhteessa kauris on huolehtiva, huomaavainen ja uskollinen rakastaja. Kauris on rakkaalleen uskollinen, luotettava ja vakaa kumppani.

Lue lisää: Kauriin luonnehoroskooppi

Vesimies (20.1.–18.2.): etäisyyttä ja sitoutumiskammoa

vesimies
Itsensä usein ulkopuoliseksi tuntevana ihmisenä vesimies kaipaa ennen kaikkea turvallisuutta ja kannustusta kumppaniltaan.

Visionääriset vesimiehet elävät omassa maailmassaan. Heidän katseensa on usein kohdistettuna tulevaisuuteen, ja siksi vesimiehet kokevatkin nykyhetkessä elämisen vaikeana. Rakkauselämässään vesimies haluaa tuntea olonsa turvalliseksi. Koska vesimiehet viettävät paljon aikaa omissa ajatuksissaan, he saattavat vaikuttaa muiden silmissä kylmiltä ja etäisiltä. Vesimies on joskus hyvin pidättyväinen partneri ja hänen on vaikea ilmaista tunteensa.

Vesimiehen 5 yleisintä haastetta parisuhteessa: 

 1. Tarvitset paljon tilaa, mikä saattaa aiheuttaa parisuhteessa turhautuneisuutta kumppanisi puolelta.
 2. Sinulla on usein tunne, etteivät ihmiset oikein ymmärrä sinua.
 3. Vaikka oletkin loistava keskustelija, et välttämättä osaa kommunikoida kaikista asioista tarpeeksi selkeästi kumppanillesi.
 4. Ajatuskin tylsyydestä kauhistuttaa sinua, ja mieluummin päätät suhteen, kuin taistelet sen puolesta.
 5. Sinun on vaikea sitoutua, sillä pohjimmiltasi pelkäät, että kumppanisi kahlitsee sinut – pelkäätkö avioliittoa?

Vinkki vesimiehelle: Pyri olemaan läsnä. Näin rakennat rakastavan luottamuksen sinun ja rakkaasi välille. Vesimiehelle täytyy myös uskaltaa sanoa mistä pitää ja mistä ei.

Lue lisää: Vesimiehen luonnehoroskooppi

Kalat (19.2.–19.3.): romantiikan nälkää ja väärinymmärryksiä

kalat
Kalat ovat parantumattomia romantikkoja. Rakkaus onkin kalat-tähtimerkille elinehto.

Uneliaat kalat ovat jatkuvasti nykyhetken ja haavemaailman rajamailla. Parisuhteessa kalat on loistava kumppani, mutta saattaa kestää hetki, ennen kuin hän löytää vierelleen ihmisen, joka ymmärtää kalojen mystisen ja syvällisen luonteen päälle. Moni kalat elääkin epätyydyttävässä ja suorastaan tuskallisessa parisuhteessa vain siksi, ettei osaa luopua tähän suhteeseen kiinnittämistään odotuksista.

Kalojen 5 yleisintä haastetta parisuhteessa: 

 1. Sinun on joskus vaikeaa ilmaista oikeita tunteitasi ja tulet väärinymmärretyksi helposti.
 2. Olet varautunut ja kumppanisi saattaa luulla, että esität vaikeasti tavoiteltavaa.
 3. Vietät paljon aikaa yksin, jota rakkaasi ei välttämättä ymmärrä.
 4. Paheksut, jos kumppanisi ei avaudu sinulle täysin.
 5. Sinusta tuntuu, että välität rakkaastasi enemmän kuin hän sinusta.

Vinkki kaloille: Kun olet löytänyt sen oikean ihmisen rinnallesi, huolehdi siitä, että otat tarpeeksi aikaa myös sisäisellesi maailmallesi. Tämä on edellytys mahtavan kumppanuussuhteen luomiselle. Parhaimmillaan kalat on rakkaudessaan hyvin vilpitön ja huolehtiva.

Lue lisää: Kalan luonnehoroskooppi

Lue myös nämä horoskooppijutut:

Horoskooppimerkkien yhteensopivuus – testaa, ovatko tähdet rakkautenne puolella!

Valehtelija, mököttäjä, myöhästelijä… horoskooppimerkkien ärsyttävimmät luonteenpiirteet

Horoskooppimerkkien pahimmat pelot – Nämä asiat aiheuttavat tähtimerkillesi ahdistusta

Sinkkuhoroskooppi kertoo, millainen sinkku olet ja miten voit löytää rakkauden

Romanttinen yllättäjä, takertuja, pihtari… Tällaisia puolisoja eri horoskooppimerkit ovat

Lähde: Bustle.com,  Horoscopefan.com, Annan luonnehoroskoopit

X