Älykkyyshoroskooppi: kuinka älykäs olet?
Onko tähtimerkillesi ominaista vahva tunneälykkyys, analyyttinen pohdiskelu vai matemaattinen hahmottaminen?
Horoskooppimerkit

Matemaatikko vai tunneälykäs? Tällaista älyä sinulla on horoskooppisi perusteella

Rationaalinen kauris on kävelevä taskulaskin, joka hallitsee matematiikan ja nippelitiedon. Kaloilla ja ravulla taas on luovuutta ja tunneälyä. Lue, mikä älyn osa-alue on vahvuutesi horoskooppisi perusteella.
Teksti: Janica Brander Kuvat: iStock

Oinas (21.3.-20.4.) näkee mahdollista mahdottomassakin

Oinas on eläinradan alullepanija ja taistelija. Tämä optimistinen horoskooppimerkki näkee mahdollisuuksia siellä, missä muut näkevät riskejä ja suljettuja ovia.

Oinaan äly on itsevarmaa toimintakykyä. Hän ei ole herkkä pohdiskelija, vaan aktiivinen tekijätyyppi. Oinas osaakin keksiä käytännöllisiä ratkaisuja katastrofeihin. Mitä vaikeampi tilanne, sitä enemmän hän innostuu.

Monilla oinailla on myös liikunnallista lahjakkuutta. Oinaat ovat sekä nopeita, vahvoja että kestäviä. Rohkeutensa ansiosta he uskaltavat tehdä huikeita temppuja vaikeissa ja vaarallisissa lajeissa.

Lue myös: Miten löytää kadonnut motivaatio?

Härkä (21.4.-20.5.) ratkoo käytännön pulmat käsillään

Härän älykkyys on kinesteettistä. Hän hahmottaa maailman käsillä tekemisen, aistien ja kosketuksen kautta. Härkä onkin parhaimmillaan kädet savessa tai taikinassa.

Härät ovat mestareita nikkaroinnissa, kokkaamisessa, remontoinnissa ja pihatöissä. Tällä tähtimerkillä on myös estetiikantajua. Moni härkä on kuvataiteellisesti tai musikaalisesti lahjakas, vähintäänkin näppärä askartelija.

Härät ovat sekä kaunosieluja että rationalisteja. Taiteellisuutensa lisäksi härillä on taloudellista ja matemaattista terävyyttä. He haistavat rahan, osaavat sijoittaa sitä ja vaistoavat, millaisia riskejä kannattaa ottaa.

Lue myös: Säästä rahaa ja aikaa alennusmyynneissä – 6 vinkkiä aleostoksille

Kaksoset (21.5.-21.6.) osaa kirjoittaa ja koodata

Kaksoset on kielellisesti lahjakkain horoskooppimerkki. Sanansaattajien planeetta Merkurius ohjaa tätä tähtimerkkiä, jonka älykkyys liityy kirjoittamiseen, puhumiseen ja viihdyttämiseen.

Moni kaksonen päätyy taipumustensa ansiosta viestintä-, myynti- tai markkinointialalle tai kirjailijaksi. Pehmeimmät kaksoset eivät vain puhu, vaan osaavat kuunnella muita. He sopivat sosiaalialalle ja terapiatyöhön.

On olemassa myös tekninen kaksostyyppi, joka elää ja hengittää tietotekniikkaa. Nämä kaksoset ovat näppäriä koodaajia. Nopeiden hoksottimiensa ja sosiaalisen silmänsä ansiosta he loistavat myös strategisissa tietokonepeleissä.

Ravulla (22.6.-22.7.) on herkkää tunneälyä

Rapu on herkkä, kuoreensa vetäytyvä ihmistyyppi, jolla on rikas sisäinen maailma. Hän aistii muiden mielenliikkeet ja osaa analysoida sekä itsensä että muiden tunteita.

Ravut ovat myös hoivaavia lähipiirinsä luottolohduttajia. He ymmärtävät puolestakin sanasta, mikä toisen mieltä painaa. Ravuilla on kirjaimellisesti parantava kosketus ja heidän läsnäolonsa rauhoittaa maagisella tavalla.

Ravut ovat usein kaunosieluja. Etenkin musiikki, runous, kuvataiteet ja vanhat tavarat kiehtovat taiteilijarapua. Tämä ihmistyyppi osaa koskettaa muita paitsi käsillään, myös taiteensa kautta.

Lue myös: Empatiaa on 4 erilaista muotoa – miten sinun empatiasi ilmenee?

Leijonan (23.7.-22.8.) on visuaalinen trendinero

Leijonan äly on yhdistelmä omaperäistä luovuutta ja trendinenää. Tämä tähtimerkki on usein kiinnostunut muodista, näyttelemisestä tai musiikista. Hän onnistuu luomaan persoonallisen tyylin, mutta on samalla massojen suosikki.

Leijona on myös sosiaalisesti fiksu manipuloivuuteen asti. Hän tietää, mistä naruista vetää, jotta hän saa huomiota ja pääsee tärkeiden ihmisten puheille.

Vaikka leijona rakastaa draamaa, hänellä on tilannetajua. Tiukoissa paikoissa leijona ei diivaile. Hän toimii hienovaraisesti ja miellyttävästi ja hänen moraalinsa kertoo, mitä tulee tehdä, jotta lopputulos on oikeudenmukainen.

Neitsyen (23.8.-22.9.) äly on analyyttista loogisuutta

Neitsyt on yksi tähtiradan terävimmistä älyköistä. Tämän pohdiskelijan ajattelutyyli on looginen ja analyyttinen. Neitsyt on ammatistaan riippumatta klassinen tutkijatyyppi.

Neitsyt hallitsee kaaosta tutkimalla, erittelemällä ja järjestelemällä. Hän on oikea ihminen keräämään ja analysoimaan tutkimusmateriaalia, tekemään kirjanpitoa, organisoimaan projekteja ja järjestämään varastoja.

Neitsyellä on ainutlaatuinen kyky soveltaa älykkyyttään käytäntöön. Hän ei ole hajamielinen professori, vaan pedantti Excel-ekspertti. Verbaalinen neitsyt osaa kirjoittaa myös ymmärrettäviä raportteja ja selkeitä lehtijuttuja.

Lue myös: Miksi älykäs ja ahkera ei menesty? 6 konkreettista syytä

Vaa’at (23.9.-22.10.) ovat musikaalisia diplomaatteja

Tätä horoskooppimerkkiä luonnehtii pyrkimys harmoniaan. Vaa’alla on musikaalista älyä, jota hän osaa soveltaa muillakin elämän osa-alueilla.

Nekin vaa’at, jotka eivät osaa lukea nuotteja, ovat luonnostaan rytmikkäitä. He tunnistavat kappaleet parista alkutahdista ja osaavat eritellä niissä käytetyt soittimet. Rytmitaju tekee vaa’asta myös hyvän tanssijan ja voimistelijan.

Vaikka vaaka ei olisi musikaalinen, hän osaa järjestää ympäristönsä sointuvaksi. Hän on hyvä kuuntelija ja suostuttelija, joka tahdistaa erilaiset ihmiset samalle taajuudelle. Vaa’an viisaus on kykyä ratkoa kaikenlaiset riitasoinnut.

Lue myös: Parempi mieliala, muisti ja työteho – kuuntele töissä musiikkia

Skorpionilla (23.10.-22.11.) on kyky nähdä muiden läpi

Skorpionilla on syvälle pureutuvaa psykologista älyä. Tällä horoskooppimerkillä on ainutlaatuinen, jopa pelottava kyky nähdä muiden motiivit.

Skorpioni voi vaikuttaa hiljaiselta ja vaarattomalta. Pinnan alla piileskelee kuitenkin ovela etsivä, joka vaistoaa valheet, aistii tunnelmat ja ennakoi tulevat tapahtumat. Toisinaan tuntuu, että skorpionilla on yliluonnollisia kykyjä.

Jos skorpioni kanavoi älynsä väärin, hän voi huijata muita. Skorpionissa on kuitenkin runsaasti rakkautta ja empaattisuutta. Lämpimät ja skorpionit ovat hoivaajia, jotka rekisteröivät läheistensä pienimmätkin tarpeet.

Lue myös: Joudutko huomaamattasi valtataisteluihin? Näistä merkeistä tiedät sen

Jousimies (23.11.-22.12.) osaa parantaa maailmaa

Jousimies on intohimoinen matkailija, joka on kiinnostunut ympäristöstä ja politiikasta. Hänellä on intoa ja tarmoa ratkoa yhteiskunnallisia ja globaaleja ongelmia.

Optimistinen jousimies ei lannistu suurten ongelmien edessä. Hän ponkaisee hetkessä pystyyn hyväntekeväisyystempauksen ja tietää, miten ihmiset saa suostuteltua mukaan.

Jousimiehellä on myös verbaalista älyä. Hän on innostava puhuja, joka osaa konkretisoida monimutkaiset asiat. Hän vakuuttaa kuulijansa niin intiimeillä cocktail-kutsuilla kuin satojen osallistujien seminaarissa.

Lue myös: Vuoden puhujan helpot vinkit: Näin pidät hyvän puheen

Kauris (22.12.-19.1.) on kävelevä taskulaskin

Kauris on rationaalinen ongelmanratkaisija, joka rakastaa sivistystä. Tieto on hänelle sydämenasia ja hutkimisen sijaan hän tutkii perusteellisesti.

Kauriit ovat usein lahjakkaita matematiikassa, kielissä ja taloudessa. Kauris hallitsee helposti toistakymmentä kieltä, ratkoo vaativat yhtälöt ilman laskinta ja siteeraa ulkomuistista klassikkoromaaneja.

Kauris ei kuitenkaan ole vain teoreettinen älykkö. Hän haluaa tuloksia ja miettii, miten tietoa voi soveltaa käytännössä. Tämä kirjatoukka osaa korjata kaiken ja ratkoo paniikkitilanteet yksi osio kerrallaan.

Lue myös: 6 merkkiä jotka kertovat, että puolisollasi on sydämen sivistystä

Vesimies (20.1.-19.2.) hahmottaa tilat ja muodot

Vesimiehellä on poikkeuksellisen hyvä avaruudellinen hahmotuskyky. Hän tietää jo huonetta vilkaisemalla, millaiset kalusteet, muodot ja värit sopivat tilaan..

Vesimies ymmärtää etäisyyksiä ja kokoja. Hän osaa liikutella rakenteita mielessään, oli kyse sitten konkreettisesta tilasta tai abstraktimmasta projektista. Vesimiehet ovatkin lahjakkaita arkkitehtuurissa, fysiikassa, tähtitieteessä ja rakentamisessa.

Vesimies pitää päänsä kylmänä tiukoissa tilanteissa eikä häntä voi manipuloida. Hänen älykkyytensä on vahvaa, viileää ja riippumatonta. Tämä kyky tekee hänestä loistavan tutkijan, innovaattorin tai yrittäjän.

Testaa: Mikä väri kuvassa kiinnittää huomiosi? Tämän se kertoo sinusta

Kaloilla (20.2.-20.3.) on luovuutta ja tunneälyä

Kalat on luova ja levoton horoskooppimerkki. Hänen mielessään kuplii kymmeniä ideoita ja hän toteuttaa itseään elämän useilla osa-alueilla kuin Leonardo da Vinci.

Kalojen älykkyys liittyy taiteeseen, luontoon ja aisteihin. He vaistoavat etenkin lasten ja eläinten tarpeet ja herättävät kaiken lähellään olevan eloon. Monet kalat ovat viherpeukaloita, jotka eivät osaa selittää, miten he elvyttävät nuupahtaneet kasvit.

Kalojen tunneäly on herkkää. He osaavat lukea rivienvälejä ja tietävät, milloin kannattaa olla hiljaa. Kalat ei kuitenkaan pelkää näyttää tunteitaan. Hänellä on ainutlaatuinen lahja avata sulkeutuneiden ihmisten tunnelukkoja.

Lue myös: Tunnista ja avaa omat tunnelukkosi

Lähteet: Your Tango, Culture Astrology

X