Hyvinvointi

HIIT-treeni – Koukussa maksimisykkeeseen

Teksti:
Anna.fi

HIIT-treenissä kyykätään, punnerretaan ja hypitään puoli tuntia maksimisykkeellä.

30 minuuttia voi tuntua lyhyeltä ajalta. Mutta yritäpä liikkua se maksimisykkeellä!

Tästä on kyse Grit Plyossa, jossa tavoitellaan kimmoisuutta, ponnistusvoimaa ja kestävyyttä. Liikkeet ovat helppoja hyppyjä, kyykkäyksiä ja punnerruksia.

Tunti perustuu HIIT-menetelmään, joka laittaa aineenvaihdunnan liikkeelle tunneiksi treenin jälkeen. Jälkihiki hohkaa iholla toista tuntia urakoinnin jälkeen.

Grit Plyo sisältää muun muassa aikahaasteen. Tarkoitus on hypätä laudalle, kyykätä ja hypätä alas punnerrukseen niin monta kertaa kuin ehtii kahden minuutin aikana. En ehdi laskea toistoja, koska keskityn pitämään itseni liikkeessä. Voi olla, että unohdan hengittää. Happi loppuu ennen kuin lihakset väsyvät. Palautusajat vaihtelevat kymmenestä sekunnista minuuttiin. Ja sitten taas mennään.

Rajussa tabata-osuudessa muun muassa askelkyykkyjä tehdään levypainon kanssa parikymmentä sekuntia, levätään kymmenen sekuntia ja toistetaan. Aika ei ole koskaan mennyt yhtä hitaasti.

Parikymmentä tuntilaista ovat monenikäisiä – ja kuntoisia. Jokainen mittelee voimiaan itseään vastaan. Ohjaaja juoksee tuntilaisten viereen tekemään liikkeitä ja kertoo jäljellä olevan ajan.

Tähän voisi jäädä koukkuun.

Teksti: Aino Vitikainen
Kuva: Ari Heinonen

Kotilääkäri 5/2014

X