Itsetuntemus

6 asiaa, jotka kissa opettaa sinulle elämästä

Millaisia elämänohjeita kissasi on sinulle antanut? Saattaa olla, että kissasi on toiminut elämäntapavalmentajanasi täysin huomaamattasi.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Kehräävältä kissalta voi oppia, että jos joku saa olosi hyväksi, asia kannattaa ilmaista ääneen.

Millaisia elämänohjeita kissasi on sinulle antanut? Saattaa olla, että kissasi on toiminut elämäntapavalmentajanasi täysin huomaamattasi.

Kissat ovat kiehtovia eläimiä. Eikä syyttä! Kattien elämää tarkkailemalla voi saada vinkkejä myös omaan arkeen.

Nämä asiat kissa opettaa elämästä:

1. Venyttelemistä ei sovi jättää väliin

Kun kissa herää ja lähtee liikkeelle, se venyttelee makoisasti. Ei ihme, että kissat ovat notkeita vanhoille päiville asti.

2. Hyvän olon ilmaiseminen kannattaa

Kukapa ei ilahtuisi, kun kissa alkaa kehrätä. Vaikka me ihmiset emme välttämättä ala kehräämään toisen saatua meidät hyvälle mielelle, ei varmasti olisi pahitteeksi sanoa enemmän ääneen, miten ystävän tai kumppanin hyvä teko on mielialaan vaikuttanut.

3. Nukkuminen on tärkeää

Kissa nukkuu paljon: yli puolet elämästään. Kissan rauhallista unta seuratessa ei voi olla miettimättä, miten tärkeää riittävä uni on – myös meille ihmisille.

4. Katse voi kertoa enemmän kuin tuhat sanaa

Kissat luovat katsekontaktin ainoastaan sellaisiin ihmisiin, jotka he tuntevat ja joihin he luottavat. Kissan suudelmaksi sanotaan sitä, kun tämä sulkee ja avaa silmänsä hitaasti katsekontaktin aikana.

5. Stereotypiat eivät pidä paikkaansa

Kissoja ja koiria pidetään klassisesti toistensa vihamiehinä. Kissat kuitenkin todistavat jatkuvasti, että stereotypia ei pidä paikkaansa. Moni kissa ja koira ovat jopa ylimpiä ystäviä. Ja vaikka kissa ei koirista välittäisikään, se luultavasti jättää koirat rauhaan, mikäli ne eivät hakeudu kissan seuraan.

6. Leikkiminen ei ole vain pentujen touhua

Onko kissasi leluhiiri jälleen rikki tai juuttuneena uunin alle? Kissat eivät menetä leikkistä luonnettaan, vaikka ikää kertyisikin.

Lähteet: I Have Cat, Psychology Today, Thought Catalog

Lue myös:

Kissojaan rakastava Michael Monroe: ”Ihmiset voisivat oppia lemmikeiltään paljon”

10 asiaa, jotka paljastavat, että kissasi rakastaa sinua

Nämä 15 asiaa kissaihmiset tietävät elämästä

Näin lemmikit vaikuttavat ihmisen tunne-elämään – 4 positiivista muutosta

X