Itsetuntemus

Enneagrammitesti kertoo luonteesi vahvuudet ja heikkoudet!

17.11.2009 Teksti: Anna.fi Kuvat: Colourbox

Oletko huumorilla höystetty vipeltäjä vai rauhallinen varman päälle pelaaja? Tai ehkä sittenkin omia polkujasi kulkeva individualisti? Enneagrammi kertoo, millainen olet niin työelämässä kuin siviilissäkin.

Enneagrammitesti kannattaa tehdä vaikka yhdessä kumppanin kanssa. Moni solmu voi aueta, kun ymmärtää paremmin itseään ja toista. Työpaikalla voit tehdä testin ensin itse ja sen jälkeen niin, että työkaverisi vastaavat kysymyksiin niin kuin sinut näkevät. Testin tehtyäsi ymmärrät paremmin itseäsi ja motiivejasi. Testin tulokseen tutustumalla voit miettiä, miten voit kehittää itseäsi puolisona, työkaverina, kaverina tai ihmisenä ylipäätään.

Enneagrammi voi auttaa sinua ymmärtämään paremmin paitsi itseäsi myös ihmisiä, joiden kanssa et tule toimeen parhaalla mahdollisella tavalla. Enneagrammitestin hyödyntämismahdollisuudet ovat moninaiset. Ota haaste vastaan ja vastaa kysymyksiin huolella. Saatat jopa yllättyä, kuinka osuvasti testi sinut määrittää!

Lue lisää enneagrammitestistä!

Klikkaamalla testin Vertailu-painiketta pääset tutustumaan eri enneagrammityyppeihin tekemättä testiä.

Kommentit (45)

Kasin on luontaisena johtajana vaikea ymmärtää toisten ihmisten heikkoutta ja epävarmuutta. Kasi saattaa olla hyvinkin dominoiva ja määräilevä halutessaan saada asiat toimimaan oman päänsä mukaan. Kasit saattavat ottaa taloudellisia riskejä päästäkseen toteuttamaan saamiaan ideoita. Tää on totta ku suutun ??
02

Testi tulos on aika oikea, osittain jopa yllättävän oikea.

Mutta ohjelma on kasannut suoranaisia virheitä tulokseen mukaan.
6-tyyppiä edustan, silti tekstissä puhutaan 5-tyypistä. Kuuluisuudet on listattu useampaan kertaan – Näyttää varmaan paremmalta, kun on pidempi lista 🙂

Hauskaa oli silti…
00

Hei,
Kiitos kommentistasi!
Virhe kuuluisuuslistauksessa ja viitostyypin maininta on nyt korjattu.

Ystävällisin terveisin,
Plaza-tiimi
00

Sain ykköseksi Epäitsekkään huolehtijan (70p), vaikka tunnistan paremmin itseni melkein hieman vähemmän pisteitä saaneesta Rauhallisesta sovittelijasta (60p). Ilmeisesti kohdallani nämä kaksi puolta tasapainottelevat tasavahvoina.
00

Oma kolmen kopla oli: Luova romantikko (4-Tyyppi), Spontaani seikkailija (7-Tyyppi) ja Pohdiskeleva tarkkailija (5-Tyyppi).
(luova romantikko)
Sinä olet: romanttinen, yksilöllinen, intuitiivinen, aistikas, kaipaava, herkkä, aito
Parhaimmillasi olet: luova, omaperäinen, syvällinen, vahva
Pahimmillasi olet: ylidramaattinen, arvaamaton, elitistinen, yliherkkä.
(spontaani seikkailija)
Sinä olet: optimisti, nautiskelija, seikkailunhaluinen, ideoiva, nopea
Parhaimmillasi olet: innostava, mielikuvituksellinen, luova
Pahimmillasi olet: pinnallinen, kevytmielinen, vastuuton, todellisuutta pakoileva.
Stressisuunta on ykkösen, omantunnontarkan perfektionistin kielteisiin ominaisuuksiin. Näitä ovat esimerkiksi vaara muuttua kyyniseksi, pikkumaiseksi, tuomitsevaksi ja ärtyisäksi. < - kuullostaa harvinaisen tutulta 🙂 (pohdiskeleva tarkkailija) Sinä olet: tarkkaavainen, filosofinen, erakoitumiseen taipuvainen, maailmasta kiinnostunut Parhaimmillasi olet: viisas, looginen, avarakatseinen, suvaitsevainen Pahimmillasi olet: kitsas, ahne, eristäytyvä, tunteeton Tosin kitsas tai ahne en ole. Pelkään vapauteni rajoittamista ja persoonallisuuteni latistamista. Inhoan epäaitoja massaan piiloutuvia ihmisiä, en siis ole laumaeläin 🙂 Varsinkin avopuolisoni mielestä rienaavin ominaisuuteni on runsas näsäviisasmainen nippeli/faktatietouteni....

Osui kyllä todella tarkasti oikeaan! 😮
Olin luovan romantikon neljäs tyyppi ja spontaanin seikkailijan seittemäs tyyppi.
Luonnekuvaukset oli mielestäni tosi lähellä omaa luonnettani!! :—-DD
00

Tosi tarkka anlyysi. Kyllä tosiaan olen tälläinen seiska tyyppi, seikkailija ja haluaa omaa tilaa paljon. Ja mikä kauheinta, stressin osalta musta on viime aikoine tullutkin juuri tuollainen 🙁
00

Suorastaan pelottavan tarkka analyysi! 😀 Oon 90 prosenttisesti spontaani seikkailija ja se pitää ihan paikkansa. Huolestuttavaa on tuo stressisuunta, jonka mukaan voi muuttua kyyniseksi, artyisäksi yms. Sellaisia piirteitä on jo havaittavissa, kuten myös kasvusuunnan ominaisuuksia. Mitenhän noista stressisuunnan ominaisuuksista pääsisi eroon?
00

Pelottavaa. Testi on taysin oikeassa. Olen jarjestelmallinen suorittaja (3-tyyppi) seka hyvassa etta pahassa…
00

Pelottavaa. Testi on taysin oikeassa. Olen jarjestelmallinen suorittaja (3-tyyppi) seka hyvassa etta pahassa…
00

Tyypit 4 ja 6 täsmälleen tasoissa, molemmista tunnistan itseni.
00

Miten se voikin sattua noin kohdilleen, ykkös tyypin viilettäjä ollaan ja vitostakin riittävästi.
00

joo olipas se eli 4tyyppi 50% ja 6tyyppi 40% ja 7 &tyyppi 30% ihan taisi mennä nappiin ehkä 6tyyppiä ajattelen olevani 45% kuitenkin
00

Parhaimmillasi olet: lämmin, epäitsekäs, antelias, suojelevainen tämä pitää paikkansa 2-tyypillä eli minulla
00

Vai että olen flegmaattinen ysi. No mitäpä sitä kiertelemään sitähän minä olen enkä edes kärsi siitä. Päinvastoin! 🙂
00

Vai että olen flegmaattinen ysi. No mitäpä sitä kiertelemään sitähän minä olen enkä edes kärsi siitä. Päinvastoin! 🙂
00

Seiskatyyppi, todellakin. Tämä testi oli PELOTTAVAN OIKEASSA

”Sinä olet: optimisti, nautiskelija, seikkailunhaluinen, ideoiva, nopea
Parhaimmillasi olet: innostava, mielikuvituksellinen, luova
Pahimmillasi olet: pinnallinen, kevytmielinen, vastuuton, todellisuutta pakoileva ”

Voin lukea itseäni kuin avointa kirjaa. Jos jokin menee vikaan, jätän sen mieluummin tekemättä ja pakoilen sitä. Olen myöskin hyvin sellainen ”hetkessä eläjä” ja aina menossa johonkin suuntaan. Keskittyminen johonkin asiaan pitkäksi aikaa on hankalaa. Monta rautaa tulessa.
00

Todella hyvä testi. Täytyypä laittaa puolisokin tekemään tämä. 🙂
00

Olin sekä luovaromantikko (4-tyypi) että pohdiskeleva tarkkailija (5-tyyppi)… JA joo tunnistan itseni täysin näistä molemmista. :/
00

Kakkostyyppi ja tosiaan inhottavan totta. Pitää ilmeisesti yrittää muuttua.
00

Ihan mielettömän hyvä testi. 8 ei ole helppo juttu ja parantamisen varaa löytyy…myönnän. Kasvu- ja stressi-viisarit osuivat myös ihan nappiin
00

Joo. Aivan on suoraa ja rehellistä tekstiä, minusta. Olen numero 8. Hyvässä ja pahassa.
00

Tuntui tutulta.Olen 8 tyyppiä ja kavusuunta ja sterssikin osui kasvusuunnalta oikeaan
00

Just näin! 1……ei voi selkeämmin kuulemma minua kuvailla tyyppinä!
Tunnistin itseni heti tuloksesta…hämmästyttävää! :DD

40% Spontaani seikkailija!
15% Pohdiskeleva tarkkailija
15 % Vastuullinen kyseenalaistaja
00

20% 2-tyyppi
20% 5-tyyppi
20% 7-tyyppi
20% 8-tyyppi
!!!

Mitä tästäkin pitäis ajatella?
00

Minulle on tehty enneagrammi useampaankin otteeseen, ja aina kakkonen ja nelonen ovat kilpailleet vahvasti siitä, kumpi minä olen. Itsekään en ole osannut oikein koskaan päättää, että kumpi sopisi paremmin.

Tässä testissä kärkisijan otti kuitenkin 7-tyyppi! Seuraavaksi tulivat vanhat kilpakumppanit kakkonen ja nelonen. Mistähän tuo seiska nyt yhtäkkiä ykköseksi pyrähti?
00

Enneagrammi on hyvä ymmärryksen yleistyöväline. Se on kuitenkin vain yksi osa suurempaa ihmisen mielenmaaston kokonaisuutta. Sen rooli oman elämän ohjaamisessa ja muiden syvemmässä ymmärtämisessä on tärkeä; ainoaksi kompassiksi sitä ei saisi korottaa.
00

olen 1. tyyppiä ja juuri sellainen mikä aiheessa sanottiin…. tämän testi tulokset ovat aika lailla aitoja 🙂
00

Sain seiskan ja yhdeksikön, 50-50. Minusta ne sulkevat pois toisensa. Tunnen itseni enemmän yhdeksiköksi, mutta seikkailunhalu on siellä taustalla eikä suinkaan 50-prosenttisesti. Hämmentävä testi.
00

Missasinkohan jotakin? Ainakin olen (ilmeisesti) perin rautainen tyyppi:
5 70%
1 30%
9 30%
6 20%
7 20%
2 10%
Elikkä siis 180-prosenttinen olen, jipi! Mutta miksi, ah miksi en oo 200-prosenttinen?
00

Sain tällaisen profiilin:

1.Pohdiskeleva tarkkailija (5-tyyppi)
57.1%

2.Omantunnontarkka perfektionisti (1-tyyppi)
42.9%

3.Spontaani seikkailija (7-tyyppi)
42.9%

– Tieto on tosi tärkeä asia minulle. 5-tyypin kuvauksessa mainittiin kuuluisten henkilöiden lista aina Einsteinista lähtien. Tiedä nyt sitten, onko minussa suurmiehen ainesta.

Kuitenkin olen todella nälkäinen tiedon suhteen. Tämä pitää paikkansa. Haluan oppia uusia asioita. Pidän opiskelusta, koska olen suorittanut useita eri tasoisia tutkintoja mielenkiinnon ja analyyttisen mielenlaatuni takia.

– 1-tyypin kuvaus ei yllättynyt minua. Olen ollut perfektionisti aikaisemmin. Sittemmin minusta on tullut myös 7-tyypin kaltainen spontaani seikkalija. Seikkailin Englannissa 2000-luvun aikana yliopisto-opiskelijana. Tätä aikaa kesti 1,5 vuotta. Toki oleskelu opetti paljon sellaista, mitä Suomessa ei opi. Kulttuurintuntemus lisääntyi ja ymmärrys erilaisten ihmisten toimintatavoista laajentui.
00

ah ihanaa, keskustelu enneagrammeista ! 😀 itse nimittäin olen jo pitkään lukenut ja tutkinut näitä ja hahmotan nykyään ihmisistä mitä tyyppiä he voisivat olla. tietysti olen kaikki kaverit jo laittanut tekemään testin ja tulokset ovatkin selittäneet monta asiaa. tämä testi tosin antoi itselleni väärän 1. tuloksen
00

5-1-7 tyyppi, joka kirjotit edellisen kommentin: 7 eli innostuva suunnittelija on 5 (tutkiva asiantuntija) kasvusuunta — jokaisella enneagrammityypillä on siis myös kasvun- ja stressinsuunnat. 5 on yksinviihtyvä tutkija, kun taas 7 on ulospäinsuuntautunut seikkailija; tästä 7 kasvunsuunnasta saa 5 tasapainoa siten, että hän lähtee enemmän mukaan ja tulee sosiaalisemmaksi jne. menettämättä kuitenkaan asiantuntevuuttaan tai yksityisyyttään. ja ilmeisesti oletkin jo lähtenyt kasvamaan 🙂
00

ah ihanaa, keskustelu enneagrammeista ! 😀 itse nimittäin olen jo pitkään lukenut ja tutkinut näitä ja hahmotan nykyään ihmisistä mitä tyyppiä he voisivat olla. tietysti olen kaikki kaverit jo laittanut tekemään testin ja tulokset ovatkin selittäneet monta asiaa. tämä testi tosin antoi itselleni väärän 1. tuloksen
00

tämä kyllä osui ja upposi

1.
Vastuullinen kyseenalaistaja (6-tyyppi)
60.0%

2.
Omantunnontarkka perfektionisti (1-tyyppi)
30.0%

3.
Epäitsekäs huolehtija (2-tyyppi)
30.0%
00

Itellä oli eniten ysiä ja kutosta, joka tosiaan piti paikkansa. Pakko kai sen on myös myöntää, että molempien huonot ja hyvät puolet pitävät paikkaansa, suorastaan pelottavan hyvin.
00

Tein testin, mutta en saanut tulosta. 🙁 pyydettiin vain kirjautumaan sisään. Tuon olisi voinut mainita jo ennen testin tekoa, jos tuloksen näkeminen vaatii sisäänkirjautumisen. Oisi ollut mielenkiintoista nähdä myös tulos, mutta en halua vain sen takia rekisteröityä joten jää näkemättä. :/ Vai onko vain mobiilin piirre, ettei tulosta näy, en tiedä. Muuten oli kyllä kiva pohtia kysymyksiä.
00

Mistähän johtuu että kaikkiin kohtiin piti vastata. EN OSAA SANOA.
Se johtuu siitä että ihmiset käyttäytyvät aina erilailla riippuen tilanteesta yms.
Joten tällaisilla testeillä voi heittää vesilintua.
00

Uteliaisuus olikin tarua ihmeelisempi, kaikkiin vastasin, mutta sitten kävi joku käpy, enkä saanut selvyyttä omasta tyypistäni? Olishan käytetyn ajan myötä ollut kiva titää arvio siitä olenko olemassa ja jos nin minkälaisena taapertajana.
00

Mitääh? Kolme tyyppiä, joissa kaikissa oli sama prosentti 40%.Ei hirveesti selventänyt, ei sitten yhtään.Nämä kolme tyyppiä luova romantikko, spontaaani seikkalija ja pohdiskeleva tarkkailija eroavat vielä melko paljon toisistaan 😀
00

Eikö muita ykköstyyppejä ollut?
Sinä olet: korrekti, ihanteisiin pyrkivä, itseäsi kehittävä, tarkka, vastuuntuntoinen, kurinalainen, uudistaja, realisti, kriittinen, velvollisuudentuntoinen, rehellinen

Parhaimmillasi olet: reilu, sosiaalinen, ahkera, eettinen, tuottelias

Pahimmillasi olet: vihainen, vaativa, kireä, nirso, lannistava, tuomitseva

Sinun kannattaa tavoitella: mielenrauhaa ja kärsivällisyyttä

Muita ykköstyypin henkilöitä: Hilary Clinton, Al Gore, Martha Stewart, Katherine Hepburn, Harrison Ford, Meryl Streep, George Harrison, Celine Dion, Margaret Thatcher

Kasvusuunta on seitsikon, spontaanin seikkailijan vahvuuksiin. Kasvusuunnan positiivisia ominaisuuksia ovat esimerkiksi spontaanius, innostuneisuus, optimistisuus ja itsensä hyväksyminen. Stressisuunta on nelosen, luovan romantikon kielteisiin ominaisuuksiin. Näitä ovat esimerkiksi vihan kääntäminen itseään kohti, itseluottamuksen menettämisen ja masentumisen vaara.

Olipa hyvä testi! Varsinkin tämä viimeinen tieto, eli tuo kasvusuunta ja stressisuunta. Itse olen vajonnut täysin tuohon stressisuuntaan, ja joskus nuorempana kun elin näitä seikkailu-aikojani, olin onnellisimmillani, mutta niistä tuli aina syyllinen olo, että ”eihän kunnon ihmiset, ja ainakaan nainen, saa elää näin huoletonta ja hauskaa elämää”, ja nyt sitten olen vajonnut krooniseen masennukseen neljän seinän sisälle 🙁
00

70 % luova romantikko

50% auttava huolehtija

0 % suorittaja

0% sovittelija

0 % tarkkailija

aika hyvä testi ja piti paikkaansa ihmeen hyvin. Toi luova romantikko kuvaus varsinkin, muuten vaikken romanttinen kai oo.
00

Kasin on luontaisena johtajana vaikea ymmärtää toisten ihmisten heikkoutta ja epävarmuutta. Kasi saattaa olla hyvinkin dominoiva ja määräilevä halutessaan saada asiat toimimaan oman päänsä mukaan. Kasit saattavat ottaa taloudellisia riskejä päästäkseen toteuttamaan saamiaan ideoita. Tää on totta ku suutun ??
02

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *