Itsetuntemus

Nämä merkit paljastavat, että olet herkkä mutta vahva

Herkkiä ihmisiä pidetään joskus reppanoina, joiden yli voi kävellä. Tämä on kuitenkin täysin väärä käsitys. Herkät ovat usein poikkeuksellisen vahvoja, eivätkä he epäröi puolustaa itseään ja muita. Iloitse herkkyydestäsi, sillä se on voimaa!

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
Istock

Herkkyys ei merkitse sitä, etteikö ihminen olisi vahva.

Herkkiä ihmisiä pidetään joskus reppanoina, joiden yli voi kävellä. Tämä on kuitenkin täysin väärä käsitys. Herkät ovat usein poikkeuksellisen vahvoja, eivätkä he epäröi puolustaa itseään ja muita. Iloitse herkkyydestäsi, sillä se on voimaa!

Herkkä henkilö kokee vääryydet voimakkaasti. Herkkä ja vahva ihminen ei kuitenkaan itke maailman pahuutta itsekseen, vaan taistelee sitä vastaan.

Nämä 10 upeaa piirrettä kertovat, että olet herkkä ihminen, jossa on voimaa.

1. Olet hyvä kuuntelija

Herkkä ihminen keskittyy keskustelukumppaniinsa. Hän ei vilkuile muualle, höpötä omiaan tai liikehdi levottomasti, kun toinen puhuu. Hän haluaa ymmärtää muita ja antaa näiden kertoa asiansa rauhassa.

Herkän vahvuus paljastuu vaikeissa vuorovaikutustilanteissa. Hän yrittää keskittyä tylsiinkin juttuihin ja antaa toisen puhua, vaikka olisi asiasta eri mieltä. Hän kunnioittaa ihmisten oikeutta omaan mielipiteeseensä, eivätkä erilaiset näkemykset horjuta hänen itsetuntoaan.

2. Uskallat puuttua syrjintään ja epäkohtiin

Vaikka herkkä ihminen kuuntelee erilaisia mielipiteitä, hän ei niele mitä tahansa. Hän tunnistaa nopeasti vihapuheen, syrjinnän ja panettelun. Vahva ihminen uskaltaa puuttua kyseenalaiseen puheeseen ja toimintaan.

Herkkä ja vahva persoona ei kuuntele hiljaa, kun jotain haukutaan tai hänet jätetään joukon ulkopuolelle. Hän ei tarvitse massan hyväksyntää, vaan puolustaa julkisesti niitä, joita kohdellaan kaltoin.

3. Et ahdistu yksinäisyydestä

Herkällä ihmisellä on voimakas sisäinen maailma. Hän ei tarvitse tauotonta sosiaalisuutta ja virikkeitä tunteakseen olevansa elossa. Hän ahdistu yksinäisyydestä, vaan saa siitä energiaa.

Herkkä ja itsevarma ihminen riittää itselleen sellaisena kuin on. Muiden ei tarvitse todistella, että hän on tärkeä ja kiinnostava.

4. Valitset ystäväsi tarkasti

Herkkä ihminen antaa itsestään paljon. Hän satsaa sosiaalisiin tilanteisiin ja saa hyvistä kohtaamisista energiaa. Hankalat ihmissuhteet taas uuvuttavat häntä, minkä vuoksi hän miettii tarkoin, kenet päästää lähelleen.

Herkkä aistii epäluotettavuuden ja pahantahtoisuuden. Vahvalla ihmisellä on rohkeutta karsia tällaiset ihmiset ystävistään. Hän ei pelkää menettävänsä suosiota tai tärkeitä tilaisuuksia rajatessaan kaveripiiriään. Herkän ja vahvan ihmisen tärkeät ihmissuhteet kestävät vuosia, eivätkä konfliktit murra niitä.

5. Et roiku huonossa parisuhteessa

Herkkä ihminen saa rakkaudesta valtavasti voimaa, mutta huono parisuhde musertaa hänet. Herkkyyttään arvostava ihminen ei roiku epätoivoisesti huonossa suhteessa.

Herkkä ja vahva ihminen ei käytä aikaansa väkinäiseen deittailuun, jos juttu ei toimi. Hän ei torju ihmisiä, mutta saa sisäisestä maailmastaan enemmän irti kuin puolivillaisesta suhteesta. Pieleen menneet treffit eivät muserra hänen itsetuntoaan ja uskoaan rakkauteen.

6. Inhoat tekosyitä ja selittelyä

Herkkä vaistoaa, kun hänelle valehdellaan. Vahva ihminen tekee tämän selväksi, sillä hän ei ole hyväuskoinen hölmö, jolle voi sepittää mitä tahansa. Hän kohtaa mieluummin epämukavan totuuden kuin kuuntelee kehnoja valheita.

Herkkä ja vahva persoona uskaltaa olla rehellinen myös itse. Tehdessään mokan hän myöntää sen ja pyytää anteeksi. Hän ei peittele jälkiään, eikä hän voisi kuvitellakaan sysäävänsä syytä muiden harteille.

Keskustele: Miksi osa ihmisistä kääntää kaikki virheensä muiden syyksi?

7. Uskallat kertoa läheisillesi ikäviä totuuksia

Herkkä ihminen kärsii, jos hänen läheistään kohdellaan huonosti tai tämä tuhoaa omaa elämäänsä. Vahva henkilö ei kuitenkaan jää sivustaseuraajaksi. Hän uskaltaa sanoa rakkaalle ihmiselle, että tämä tekee vääriä valintoja.

Empaattisuus ja tahdikkuus auttavat häntä muotoilemaan sanansa kauniisti. Herkkä ja vahva ihminen on suora, mutta ei ilkeä tai kulmikas.

8. Et elä epärealistisissa päiväunissa

Herkkiä pidetään joskus lapsellisina haaveilijoina. Käsitys on täysin väärä, sillä herkkä persoona kokee maailman karut puolet voimakkaasti. Hän ymmärtää kovia kokeneita ihmisiä, vaikka hänen oma elämänsä olisi helppoa.

Vahva ihminen ei kuitenkaan pakene ahdistustaan päiväunelmointiin. Hän myöntää ongelmat, mutta ei tyydy kehnoon nykytilanteeseen, vaan vaatii ja etsii ratkaisuja.

9. Teet täysillä sen, mitä rakastat

Herkillä ihmisillä on usein intohimo, jonka eteen he tekevät töitä tunteja laskematta. Herkät ovat myös tunnollisia. He eivät lykkää töitään muille, vaan hoitavat velvollisuutensa mahdollisimman hyvin.

Vahva ihminen ei kuitenkaan yritä olla kaikessa täydellinen. Hän ei koe epäonnistuvansa karsiessaan elämästään liikoja velvoitteita. Hän keskittää voimansa tärkeimpiin asioihin ja tekee ne täysillä. Olennaiseen keskittyminen ja omistautuminen tekevät herkistä ja vahvoista usein usein oman alansa huippuja.

10. Osaat asettaa rajasi, kun uuvut

Herkkä ihminen uupuu helposti, koska hänen aistinsa ja tunteensa toimivat täydellä teholla. Hän tarvitsee paljon omaa aikaa ja hiljaisuutta latautuakseen.

Vahva ihminen tunnustaa rajallisuutensa ja on sinut sen kanssa. Tuntiessaan kuormittuvansa hän sanoo kohteliaasti, mutta tiukasti ei. Hän tietää, että vetäytyminen voi hämmentää ja jopa loukata muita. Hän ei silti ole muiden käytettävissä oman jaksamisensa kustannuksella.

Lähteet: Daily Vibes, High Perspective, Psychology Today

Lue myös:

Prinsessa Märtha Louise on rakastunut! Erityisherkkä prinsessa löysi rinnalleen amerikkalaisen shamaanin: ”Pyyteetöntä rakkautta on todella olemassa”

Näistä 7 merkistä tunnistat vahvan naisen parisuhteessa

Värimagia ja chakrat – mitä värivalintasi kertovat sinusta?

X