Itsetuntemus

Treffeillä käymisestä yllättäviä hyötyjä – Emilia Vuorisalmi kertoo, miten treffailu kehittää sinua

Sen oikean löytäminen ei suinkaan ole ainoa syy, miksi treffeille kannattaa lähteä, sanoo rakkauden aivomekanismisteista tietokirjan kirjoittanut lääkäri Emilia Vuosisalmi.

Teksti:
Elisa Hurtig
Kuvat:
Pekka Holmström

Sen oikean löytäminen ei suinkaan ole ainoa syy, miksi treffeille kannattaa lähteä, sanoo rakkauden aivomekanismisteista tietokirjan kirjoittanut lääkäri Emilia Vuosisalmi.

Jos et käy treffeillä, tuskin päädyt seurustelemaan. Sen oikean löytäminen ei kuitenkaan ole ainoa syy mennä treffeille.

Lääkäri, rakkauden taustalla vaikuttavista aivojen mekanismeista tietokirjan kirjoittanut Emilia Vuorisalmi toivoo Suomeen nykyistä rennompaa treffailukulttuuria. Hän kehottaa lähtemään tapaamiseen, vaikka pelottaisi. Treffailusta voi nimittäin koitua yllättävää hyötyä:

 1. Treffeillä voit harjoitella sosiaalisia taitoja

Jotkut tapaavat uusia ihmisiä työssään koko ajan, mutta kaikilla ei ole sitä mahdollisuutta. Jos tuntuu, että olet tuntemattomien seurassa aina ihan jäässä, treffit voivat olla hyvä tapa opetella tuntemattomien luontevaa kohtaamista.

 2. Treffit paljastavat, oletko valmis uuteen rakkauteen

Eroprosessin keskellä ihminen on altis rakastumaan. Jos toisaalta puhut treffeillä koko ajan eksästäsi, olet todennäköisesti edelleen kiinni hänessä. Silloin olisi ehkä parempi keskittyä vanhan suhteen prosessointiin ennen uuteen hyppäämistä.

 3. Pääset paikkoihin, joihin et muuten menisi

Harva suomalainen lähtee viettämään yksin iltaa romanttiseen ravintolaan tai baariin.

 4. Voit löytää uusia ystäviä tai tavata mielenkiintoisia ihmisiä

Vaikka rakkaus ei roihahtaisi, ilta voi olla täynnä naurua.

 5. Saat jännitystä elämääsi

Treffeille valmistautuvan vatsassa lepattelevat perhoset. Jos kuitenkin jännität liikaa, käy vaikka lenkillä etukäteen. Älä ylianalysoi tulevia treffejä tai rakenna liiallisia odotuksia. Ota rennosti!

Lue lisää:

Lääkäri Emilia Vuorisalmi: Kehon signaalit auttavat sen oikean löytämisessä – 9 vinkkiä

Emilia Vuorisalmi: ” Vain fyysinen kosketus saa minut täysin rauhoittumaan”

Oireileeko sydämesi eron jälkeen? Lue Emilia Vuorisalmen vinkit särkyneen sydämen hoitoon

X