Hyvinvointi

Kunnon blogin Anna-Mari: Kokeile vesijuoksua luonnonvesissä!

Teksti:
Anna.fi

Olemme kertoneet jo aiemmin Kunnon blogilaisten yhteisestä vesijuoksuharjoituksesta Helsingin Mäkelänrinteen uimahallissa. Kesällä ei kuitenkaan tule uimahalliin mentyä ja uimastadionkin on usein niin täynnä, että mikäli ei halua kyynärpäästä kylkeensä, on suositeltavampaa etsiä vesijuoksupaikkaa jostain muualta.

Vesijuoksu järvessä
Vesijuoksu järvessä

Ostin viime kesänä oman vesijuoksuvyön ja olenkin nyt säännöllisen epäsäännöllisesti harrastanut vesijuoksua myös luonnonvesissä. Oma harjoituspaikkani on lähinnä ollut Saimaan rannalla, mutta meressä juokseminen onnistuu varmasti myös.

Teen yleensä pientä edestakaista vesijuoksulenkkiä rannansuuntaisesti. Muutamia tekniikkaharjoituksia olen kokeillut myös: jalan ojennukset potkun jälkeen ja polvien nosto tehostavat harjoittelua mukavasti.

Olen myös venyttänyt vesijuoksukauttani märkäpuvun avulla. Hyvän märkäpuvun ansiosta veteen uskaltautuu juoksemaan vähän viileämmälläkin ilmalla. Ongelmaksi tosin voi koitua jalkaterien kylmettyminen, mutta olen itse huomannut, että esimerkiksi Five Fingersit toimivat mainiosti myös vesijuoksussa!

Luonnonvesissä juostessa kannattaa kuitenkin kiinnittää erityistä huomiota turvallisuuteen. Liian syvällä juokseminen voi koitua kohtalokkaaksi, jos voimat vaikka pitkällä lenkillä ehtyvät. Olisi hyvä, jos syvyys olisi sitä luokkaa, että jalat yltäisivät pohjaan. Juoksua kannattaakin harjoittaa rannansuuntaisesti, jotta syvyys ei pääse yllättämään.

Vesijuoksu järvessä märkäpuvussa

Mielestäni vesijuoksu on oiva liikuntamuoto, mikäli viettää esimerkiksi pidempiä aikoja mökillä ja grillailujen ohessa haluaisi myös kuluttaa niitä kaloreita. Laji ei myöskään vaadi suuria investointeja ja se on helppoa, kunhan juonesta saa kiinni ja tekniikka on hallussa.

Oletko sinä vesijuossut luonnonvesissä? Kerro lisää kommenttiosiossa!

Anna-Mari  

X