Liikunta

Bull Mentula: Tämän saavutat jo kuukauden treenillä

Haaveiletko unelmakropasta? Miten nopeasti sellaisen saa? Kysyimme asiaa kehonrakentaja Jari ”Bull” Mentulalta.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Om-Arkisto

Haaveiletko unelmakropasta? Miten nopeasti sellaisen saa? Kysyimme asiaa kehonrakentaja Jari ”Bull” Mentulalta.

Mitä tapahtuu, kun alkaa harrastaa liikuntaa ja syödä terveellisemmin?

– Ensimmäisen kuukauden aikana ylimääräinen neste ja turvotukset lähtevät pois. Jo 30 päivässä pystyy myös polttamaan rasvaa, eli esimerkiksi vyötäröltä on mahdollista karistaa useampia senttejä. Lähtevät sentit ovat yksilöllisiä ja riippuvat siitä, mitä on aikaisemmin tehnyt. Jos läskiä on hankittu kehoon vuosikausia, ei sitä 30 päivässä pysty kokonaan hävittämään. Paljosta on kuitenkin helpompi pudottaa kuin vähästä.

Miten henkinen hyvinvointi kohenee?

– Vireystaso voi jo 30 päivässä nousta äärimmäisen paljon, mikä näkyy muun muassa päivittäisessä jaksamisessa ja unenlaadun parantumisessa. Kun on pirteä ja elinvoimainen olo, töissä jaksaa paremmin ja energiaa jää myös lasten kanssa touhuamiseen. Kun liikkuu ja syö terveellisesti, ei enää uuvu ja väsy entiseen malliin.

Kuinka kauan unelmakropan rakentaminen kestää?

– Sehän riippuu siitä, mikä oma unelmakroppa on. Makuja ja tavoitteita on monenlaisia. Jos lähtökohta on jo lähellä unelmaa, 30 päivässä pystyy tekemään paljon. Toisaalta voisi kysyä, tarvitseeko unelmaan koskaan päästä. Eikö unelma ole sellainen, jota kohden mennään? Itse treenaan kaksi kertaa päivässä, ja tavoitteeni on saada täydellinen fysiikka – jota en tule koskaan saavuttamaan. Jokainen asettaa itse tavoitteensa, mutta mitä suuremmat tavoitteet, sitä enemmän täytyy tehdä töitä.

Mitä kohtaa kehostaan naiset haluavat erityisesti treenata?

– Pakara on varmasti naisten ykköstreenikohde keskivartalon ohella. Moni nainen haluaa, vaikkei sitä ääneen sanokaan, pyöreämmät pakarat. Harvassa ovat ne naiset, jotka sanovat, että heidän pakaransa ovat täydelliset. Jos kadulta aletaan pysäytellä ihmisiä ja kysyä heidän mielipidettään omista pakaroistaan, niin kyllä niissä pikkuisen fiksattavaa on aika monella. Allekirjoittaisin kuitenkin sen, että aika moni nainen haluaisi olla se hyväperseinen nainen.

Miten voi varmistaa, että halu elämänmuutokseen kestää?

– 30 päivää on lyhyt aika, ja valitettavan usein todellinen kipinä elämänmuutokseen löytyy vasta, kun asialle on pakko tehdä jotain terveyden takia. En tarkoita sitä, että jokaisen pitäisi käydä salilla ja syödä pilkuntarkasti joka päivä. Jokaisen pitäisi kuitenkin tykätä itsestään sen verran, että haluaa huolehtia itsestään.

Miten itse pidät motivaatiotasi yllä?

– Motivaationi kumpuaa varmaan siitä, että rakastan itseäni helkkaristi. Tykkään treenata, syödä hyvin ja tietää, mitä teen. En halua syödä huonosti, sillä tykkään ja arvostan itseäni. Tykkään myös autoista hirveästi, enkä tankkaa autoonkaan huonoa polttoainetta.

Lue myös: Bull Mentulan ja Maru Vaalikiven rakkaustarina: “Suhteen alku ei ollut helppo”

X