Ihmiset ja suhteet

Anaaliseksi – Näin nautit peppuseksistä turvallisesti

Teksti:
Anna.fi

Anaaliseksi ei enää ole tabu vaan osa yhä useamman aivan tavallisen pariskunnan seksielämää. Se voi olla nautinnollista ja hauskaa molemmille. Näillä ohjeilla anaaliyhdyntä onnistuu!

Näin nautit anaaliseksistä

Peppuseksi on entistä hyväksytympää ja kynnys kokeilla sitä on madaltunut. Vaikka yhteiskunnan asenteet ovat vasta heltyneet, anaaliyhdynnällä on pitkät perinteet. Sitä on esimerkiksi harrastettu jo muinoin, jotta voitaisiin nauttia seksielämän iloista ilman, että nainen menettää neitsyytensä.

Nykypäivänä on hyvä muistaa, että peppuseksissä ehkäisy on yhtä tärkeää kuin perinteisemmässä seksissä. Sukupuolitaudit leviävät yhtä lailla anaaliyhdynnässä. Raskaaksikin voi tulla, jos spermaa päätyy emättimeen.

Mitä anaaliyhdyntä on?

Anaaliseksiin liittyy joskus harhaluulo, jonka mukaan vain mies voi nauttia siitä. Se ei ole totta, sillä peppuseksi voi olla hyvin kiihottavaa myös vastaanottavalle osapuolelle. Peräaukon alue on yksi kehon erogeenisimmistä, eli sen koskettelu tuottaa runsaasti seksuaalista mielihyvää.

Tuntoherkän peräaukon stimulointi, kuten hierominen tai nuoleminen, voi olla jo yksinään tie orgasmiin. Peppuseksiin ei välttämättä kuulu penetraatio ollenkaan. Ehkä anaaliseksistä tuleekin luonteva osa seksielämäänne kevytmuodossa: mitään ei laiteta sisään asti.

Vaikka olisitte jo kokeilleet penetraatiota, sen ei tarvitse kuulua joka anaaliseksikertaan. Varmistakaa, että molemmat ymmärtävät tämän. Jos toinen odottaa penetraation tapahtuvan jossain vaiheessa, on pettymys väistämätön, kun et sitä haluakaan.

Peppuseksi keskittyy helposti liikaa pelkkään peräaukkoon. Samalla voi tehdä muutakin. Voitte vaikka lisätä jommallekummalle anaalitapin tavallisen seksin ajaksi.

Kenelle peppuseksi sopii?

Osa nauttii peppuseksistä, mutta monet eivät halua edes kokeilla. Jälkimmäisissä on varmasti myös niitä, jotka nauttisivat anaaliyhdynnästä, jos vain antaisivat sille mahdollisuuden.

Jos olet varovaisen kiinnostunut peppuseksistä, totuttele ensin ajatukseen, että peräaukko on seksuaalinen. Lapsena meille opetetaan, että peräaukko on likainen eikä siihen sovi koskea. Tästä ajattelumallista pois oppiminen voi viedä hetken, joten anna itsellesi aikaa työstää peppuseksiteemaa mielessäsi.

Kaikki naiset eivät pidä anaaliseksistä ja kaikilla tulee olla oikeus kieltäytyä siitä. Peppuseksistä ei ole pakko tykätä. Älä kokeile anaaliyhdyntää vastentahtoisesti. Päätöksen pitää olla omasi. Älä myöskään oleta, että mies on väistämättä innostunut peppuseksistä.

Ehkä olet jo kokeillut anaaliseksiä sellaisen miehen kanssa, joka osasi olla hellä ja edetä rauhallisesti, etkä silti nauttinut siitä. Silloin voit antaa asian olla ja keskittyä muihin seksimuotoihin.

Näin nautit peppuseksistä turvallisesti

Anaaliseksin maailma

Anaaliseksi voi tuntua epämiellyttävältä ajatukselta monesta syystä. Osassa niistä on todenperää, osassa ei. Jos ajatukseen ei ole tottunut, luonnollinen reaktio voi olla kieltäytyminen. Hyi, miksi mies edes haluaisi työntää peniksensä sinne?

Mies saa peppuseksistä paljon irti. Hän nauttii tiukkuudesta, sillä vaikka kuinka treenaisit lantionpohjan lihaksiasi, emättimestä ei saa yhtä tiukkaa kuin peppureiästä.

Nainen voi tietysti vain yrittää kuvitella, miten hyvältä anaaliseksi miehestä tuntuu. Naisen nautinnon kannalta peniksen ei anaaliyhdynnässä tarvitse olla iso. Päinvastoin ensi kokeiluja voi jopa helpottaa se, jos miehellä on pieni.

Joidenkin naisten mielestä anaaliseksimieltymys on homoseksuaalinen piirre. Mutta miksi olisi? Anaaliseksi on miehelle tekniikaltaan tuttua, hänhän vain työntää peniksensä peräaukkoon eikä emättimeen. Miehet rakastavat peppuja, ja he ovat innoissaan, kun heidät päästetään tutustumaan niihin syvemmin.

Anaaliseksi ei ole peruskauraa miehillekään, tarvitsevathan he siihen kumppanin. Tiedät varmaan, kuinka jotain tekee sitä enemmän mieli, mitä mahdottomampaa sen saavuttaminen on? Mies kokee peppuseksin ehkä juuri näin. Sen uutuudenviehätys säilyy, koska sitä tehdään harvemmin.

Seksin saralla on vähemmän ja vähemmän tabuja, ja vaikka peppuseksi alkaa olla yleisesti hyväksyttyä, ei se kuitenkaan ole itsestäänselvyys. Se voi olla jopa esimerkiksi kolmen kimppaan verrattavissa oleva fantasia, jonka mies haluaa toteuttaa.

Luottamustesti

Mies ehkä kysyy, kieltäydytkö peppuseksikokeilusta, koska et luota häneen. Hän todella voi kokea suostumisen luottamuksenosoituksena. Teethän hänen vuokseen jotain, mitä olet epäröinyt. Anaaliseksi ei silti missään nimessä saa muodostua suhteen koetinkiveksi.

Ehkä todella epäröit luottaa mieheen niin paljon, että suostuisit anaaliseksiin. Jotta peppuseksi onnistuisi, sinun pitää pystyä tuntemaan olosi täysin rennoksi ja hyvin estottomaksi kumppanisi seurassa.

Mieti myös, osaako kumppanisi laittaa sinun tarpeesi omiensa edelle vai saattaako hän vaikka yrittää nopeuttaa aktin tahtia oman mielensä mukaan. Hänen pitää kuunnella sinua, kun kerrot, kuinka pitkälle haluat mennä. Jos haluat vetäytyä koko hommasta aloitettuanne, miehen pitää pystyä hyväksymään se. Ethän voi etukäteen luvata viedä loppuun sinulle vielä tuntematonta kokemusta.

Anaaliseksi voi tuoda miehelle myös vallantunteen. Päätösvallan tulisi sen sijaan olla sinulla. Miehen tulisi esimerkiksi työntyä sinuun juuri niin hitaasti kuin toivot.

Mies voi kokea olleensa oikeassa peppuseksikokeilun suhteen, jos sinäkin nautit siitä. Hän voi olla erityisen ylpeä, jos vaikka saa sinut tulemaan. Jos hän paukuttelee henkseleitään liikaa, muistuta, että sinun myöntymyksesi teki koko homman alkujaan mahdolliseksi.

Peppuseksi ei ole perinteisesti kovin vastavuoroista. Monella miehellä menee sormi suuhun, jos nainen vaatii, että saisi kosketella hänen peräaukon seutuaan tai työntää sinne sormensa saati sitten miehen kokoa vastaavan dildon. Anaaliseksi ei silti ole pelkkää machoilua. Hän haluaa, että nautit, koska silloin hänellä on mahdollisuus saada sitä useammin!

Lue myös: Vinkkejä anaaliseksiin

Lähteet: iVillage, All Women Stalk

X