Seksielämä

Huomioi seksissä muutakin kuin klitoris, rinnat tai penis – näihin erogeenisiin kohtiin kumppania kannattaa koskea

Keskitymme seksissä usein sukuelimiin, vaikka niin naiset kuin miehetkin kaipaavat huomiota koko keholle. Yllätä kumppanisi koskettelemalla häntä jalkojen, niskan tai korvien herkistä pisteistä, joiden kiihotus voi tuottaa jopa orgasmin.

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
Istock

Niskan koskettelu takaapäin on erityisen kiihottavaa, sillä ihmisen tuntoaisti herkistyy, kun hän ei näe koskettelijaa.

Keskitymme seksissä usein sukuelimiin, vaikka niin naiset kuin miehetkin kaipaavat huomiota koko keholle. Yllätä kumppanisi koskettelemalla häntä jalkojen, niskan tai korvien herkistä pisteistä, joiden kiihotus voi tuottaa jopa orgasmin.

Miehet keskittyvät esileikissä usein naisen rintojen ja klitoriksen kiihottamiseen. Naiset taas saattavat ohittaa miehen koko muun vartalon ja siirtyä heti hyväilemään penistä.

Kehomme on kuitenkin täynnä erogeenisiä pisteitä niskasta jalkapohjiin asti. Lue, mihin kohtiin naiset ja miehet kaipaavat enemmän kosketuksia, ja miten herkkiä pisteitä kannattaa hyväillä.

Näihin kehonosiin kaikki kaipaavat enemmän huomiota:

Kaula ja solisluut

Kaula on äärimmäisen herkkä alue, jonka koskettelusta sekä naiset että miehet nauttivat. Kevytkin suudelma kaulalle saa kiihotuksen väreet juoksemaan vartalon läpi. Myös solisluut ja niiden päällä olevat kuopat ovat erogeenisiä alueita.

Hyväile näin: Teiniaikojen imuttelu ja fritsut kannattaa unohtaa. Kaulan iho on ohutta, joten raju kosketus voi sattua. Mitä hellemmin kosketat kaulaa, sitä ihanammalta kosketus tuntuu.

Puhaltele ensin kumppanisi kaulaa ja siirry seuraavaksi helliin suudelmiin. Kokeile myös jääpalan tai jäällä viilennetyn kielen kuljettelua solisluilla.

Niska

Myös niskan kevyt kosketus sähköistää koko vartalon. Niskan koskettelu takaapäin on erityisen kiihottavaa, sillä ihmisen tuntoaisti herkistyy, kun hän ei näe koskettelijaa.

Hyväile näin: Yllätä kumppanisi hipaisemalla tai puhaltamalla hänen niskaansa ohimennen. Tämänkin alueen kiusoittelu hengityksellä, kielenkärjellä ja jääpalalla tuntuu ihanalta.

Korvat

Korvalehdet ja korvantakuset ovat niin herkät, että niiden koskettelu voi tuottaa jopa orgasmin. Lisäksi kumppanin hengityksen kuuleminen tekee hänen suudelmistaan kiihottavan intiimejä.

Hyväile näin: Hivele, suutele ja näyki kumppanisi korvalehtiä. Älä kuitenkaan työnnä kieltäsi korvan sisälle, sillä korvakäytävän tukkiminen voi tuntua inhottavalta, ja syljen valuminen korvaan voi aiheuttaa kuulohäiriöitä.

Korvakäytävän suulla olevassa kovassa nipukassa on Bosch-piste. Akupunktio-oppien mukaan tämän kohdan painelu lisää seksihaluja. Voit tarttua nipukkaan peukalollasi ja etusormellasi ja puristaa sitä hellästi.

Korvalehden puolivälissä taas on Jerome-pisteeksi kutsuttu alue, jonka koskettelua kannattaa välttää, sillä se heikentää seksihaluja. Jerome-piste löytyy kohdasta, jossa korvalehti alkaa kaventua ja pehmentyä. Jerome- ja Bosch-pisteiden sijainnin voi tarkistaa akupunktiosivusto Altered Statesin kuvasta.

Alaselkä

Selän alaosa on täynnä hermopisteitä. Kolmiomaisena kohoumana erottuva pakaroiden ja selän yhtymäkohta on erityisen herkkä alue.

Hyväile näin: Aloita esileikki rentouttavalla hieronnalla, jossa keskityt kumppanisi alaselän hyväilyyn. Rapsuttele pakaroiden yläosaa kynsilläsi ja kuljeta sormiasi edestakaisin alaselkää pitkin. Myös selän suutelu tuntuu kiihottavalta, koska kumppanisi ei näe sinua.

Näihin kehonosiin naiset kaipaavat enemmän huomiota:

Lantio ja alavatsa

Naisen alavatsa ja lantio ovat tuntoherkkiä alueita. Etenkin lantion sivujen koskettelu tuntuu hyvältä, sillä alimpien kylkiluiden ja lantion välinen alue on hermojen kautta yhteydessä sukuelimiin.

Hyväile näin: Sivele kumppanisi kylkiä ylhäältä alas. Miehen kannattaa pitää kosketuksensa keskivahvoina ja käyttää koko kämmentä, sillä liian hento koskettelu kutittaa kylkiä.

Hiero ja suutele myös alavatsaa keskivahvoilla otteilla. Kielen kuljettaminen navan ympärillä sekä vatsan ja häpykummun yhtymäkohdassa tuntuu erityisen kiihottavalta.

Sisäreidet

Naisen sisäreidet ovat todella herkät. Alueen koskettelu voi saada naisen orgasmin partaalle jo ennen kuin mies on siirtynyt hyväilemään vaginaa.

Hyväile näin: Herkkiä sisäreisiä kannattaa hieroa ensin koko kädellä, jotta naista ei kutita. Kun hän tottuu kosketuksiin, voit leikitellä sormillasi ja kielelläsi kevyemmin. Myös kupeiden hively pehmeällä huivilla tuntuu ihanalta.

Kämmenet

Naisten kämmenet ovat yleensä pehmeämmät ja herkemmät kuin miehillä. Harva mieltää kämmenen erogeeniseksi alueeksi, mutta sen koskettelu tuntuu mielihyvänä koko kehossa.

Hyväile näin: Kuljeta sormeasi naisen käsivarren sisäpuolta pitkin alaspäin. Pyörittele kämmenen sisäosaa ensin kynnenkärjellä. Kun nainen tottuu kosketuksiin, voit piirtää kielelläsi ympyrää kämmeneen ja imeä naisen sormia.

Näihin kehonosiin miehet kaipaavat enemmän huomiota:

Rintakehä ja nännit

Miesten nännit eivät ole yhtä herkät kuin naisten. Ne eivät kuitenkaan ole tunnottomat, ja myös miehet nauttivat rinnan alueen koskettelusta.

Hyväile näin: Kuljeta ensin kieltäsi nänniltä toiselle ja puhaltele miehen rintakehää. Tämän jälkeen voit siirtyä suutelemaan ja imemään nännejä.

Miehen nännejä voi näykkiä hieman kovemmin kuin naisen rintoja. Osa miehistä nauttii myös nännien nipistelystä ja kevyestä venyttelystä.

Kivekset ja väliliha

Penis ja terska eivät ole miehen sukuelimien ainoat herkät alueet. Moni mies toivoo, että nainen koskettelisi myös superherkkiä kiveksiä. Toinen alue, jolle miehet uskaltavat harvoin pyytää huomiota, on kivesten ja peräaukon välissä oleva väliliha.

Hyväile näin: Voit puristaa kiveksiä hellästi, suudella ja imeä niitä. Älä kuitenkaan käytä hampaita tai liikaa voimaa, sillä kivesten raju koskettelu voi aiheuttaa kipua.

Välilihaa voi hivellä ensin kevyesti ja painaa tämän jälkeen sormella. Välilihan rytmikäs painelu kiihottaa miehen g-pistettä, ja hänen erektionsa voimistuu.

Jalkapohjat

Miehen jalkapohjat ovat usein herkemmät kuin naisilla. Keskimmäisen varpaan kohdalla päkiässä on piste, jonka painaminen tuottaa akupunktioterapeuttien mukaan voimakasta mielihyvää.

Hyväile näin: Totuta miehen jalat kosketuksiin liu´uttamalla sormiasi pohkeita pitkin alaspäin. Koskettele päkiöitä pyörivin liikkein ja painele herkkää kohtaa keskivarpaan alapuolelta.

Lopuksi voit suudella ja imeä varpaita. Jalkojen suuteleminen tuntuu todella intensiiviseltä, kun mies ei näe, mitä teet.

Lähteet: Altered States, Her Solution, Shape, Women´s Health

Lue myös:

Kaipaako kaavamainen esileikkinne piristystä? Nämä yllättävät kosketukset sytyttävät halut

Miehen kehon erogeeniset alueet – näin kiihotat miestä

Naisten salaiset seksifantasiat – näistä haaveistaan naiset eivät puhu

Miesten salaiset seksifantasiat – näistä haaveistaan hän ei uskalla kertoa

Keskustele:

Mitkä ovat mielestänne hyvän seksin merkkejä?

X