Ihmiset ja suhteet

Mitä on miehen mielessä rakastelun hetkellä?

Teksti: Anna.fi

Mitä on miehen mielessä rakastelun hetkelläMiehet ajattelevat jatkuvasti seksiä, eikös se näin mene? No älä nyt unta näe! Miehen mielen maisemat ovat paljon laaja-alaisemmat. Ainakin sillä hetkellä, kun vällyjen alla tunnelma tihkuu intohimoa ja rakastellaan kiihkeästi…

Kun mies hyppää naisen kanssa sänkyyn ja antaa hiljaisuuden laskeutua lemmenleikkien ylle, kukapa osaisikaan arvata, että miehen sisällä jyllääkin varsin monenkirjava maailma erilaisine aivoituksineen.

Mies tuntee päässeensä naisen kanssa paitsi huikealle tutkimusmatkalle, hän myös muistaa kiitää tästä kaikesta hyvää tuuriaan vällyjen alle päästyään. Tässä sitä nyt ollaan, voi pojat! Mikään ei sysää silti syrjään sitä tosiasiaa, että mies kelaa myös siinä samaisessa romantiikan ruusutarhassa ja intohimojen näyttämöllä omia melko ikuisiltakin vaikuttavia kompleksejaan.

O-la-lá! Vau, mikä nainen!

Siitä ei pääse yli eikä ympäri: naisen alaston vartalo saa miehen huokailemaan yhä uudestaan ja uudestaan. Siinä on jotain mystistä ja kiehtovaa. Miehen aivojen mielihyväkeskus reagoi paitsi silloin, kun joku tarjoaa hänelle yllättäen tuopillisen tai suosikkipelaaja tekee jääkiekon loppuottelussa pitkään kaivatun maalin, niin myös sillä hetkellä, kun nainen astuu näyttämölle vailla rihman kiertämää. Tuopillisessa ja jääkiekossa on toki vastusta, mutta nainen pystyy puskemaan kyllä omilla avuillaan varsin pitkälle miehisessä mielessä.

Mies syö silmillään. Hän ei turhia viipyile mahdollisissa naisen vartalolle väsähtäneissä selluliittikohdissa, vaan hän katsoo ja pähkäilee tämän kokonaisuutta ihailevasti. On siis turha pingottaa pikku asioista, vaan tarjota rakkaalleen rohkeasti niitä jylhiä maisemia, mitä itse kullakin tarjota on.

Olenko minä tosiaan tämä onnenpekka?

Onnenpekka?Kun nainen on siinä ajatuksen päässä ja se hetki ympärillä on täynnä intiimiä läheisyyttä, syvällekäypää rakkautta ja seksiä, ei ihme, että tilanne tuntuu miehestä ajoittain jopa hieman epätodelliselta. Olenko minä tosiaan tämä onnenpekka tässä autuaaksi tekevän hetken keskiössä?

Jos mieheltä kysytään hänen elämänsä suurista tähtihetkistä, löytyy noiden hetkien joukosta varsin monta tuikkivaa valopilkkua, jotka myös liittyvät tavalla tai toisella juuri nimenomaan seksiin. Nainen on seksiä tihkuva nautinto, josta mies kiittää monta kertaa elämän tiimellyksessä tuuriaan – vaikkei myönnä sitä kylläkään helposti ääneen – eikä hän kiittele tuuriaan yhtään vähiten juuri vällyjen alle mennessään.

Koko, kesto ja kovuus keskipisteessä

Vaikka mies näyttääkin nauttivan rakastelun hetkestä täysillä, on hänellä sänkyyn mennessään myös omat iänikuiset huolenaiheensa: jaksankohan tykittää varmasti tarpeeksi kauan, onkohan kaluni sittenkään riittävän kookas tyydyttämään kumppanini toiveet ja nostamaan hänet täyttymysten taivaisiin? Entäs jos en jaksakaan niin pitkään, kuin olisi suotavaa? Kuinka pitkään on tarpeeksi?

Nainen yleensä viis veisaa, miten järeä työkalu miehen pakista löytyy, mutta miehelle se tuntuu olevan hyvin yleinen huoli hänen mietintämyssynsä alla. Miehisyyden mitasta puhutaan suureen ääneen turuilla ja toreilla, eikä olekaan ihme, että moinen jää pyörimään mieliin lähes loputtomiin. Koska erektio on kuitenkin tärkeä juttu ja yksi seksiaktin perusedellytyksiä, mies kantaa usein onnistumisestaan paineita enemmän kuin arvaisikaan. Varsinkin jos työkalu menee tilttiin eräänkin kerran, paineita ei voi estää kasaantumasta seuraavalle kerralle. Siitä voi syntyä suoranainen paineiden jatkumo.

Mitä mies sitten pelkää näiden pähkäilyjensä lomassa? Tietysti naisen pettynyttä huokausta, jos villisti alkanut touhu päättyykin äkisti kuin seinään tai rakastelu ei ota onnistuakseen, kun kaiken maailman mittasuhteet ja kovuuden eri asteet pyörivät päässä pakkomielteeksi asti. Naisen kannattaa vietellä miehen mieli oikein sanankääntein ja aihevalinnoin heti miten muihin maisemiin näiltä huolten värjäämiltä tanhuilta. Kun mies keskittyy naiseensa täysin rinnoin, ei mielikään ota ongelmia onkeensa, ainakaan niin herkästi.

Nauttiiko nainen, entä pärjäänkö minä?

Nauttiiko nainen?Kun on päästy miehisen työkalun suuruuden moninaisesta problematiikasta perille ja mieltä rasittavista kestävyyskysymyksistä eroon, miehen mielen takapihoilta löytyy vielä kasa kysymyksiä, jotka liittyvät – yllätys, yllätys – yhä vieläkin suorittamiseen. Paitsi oma onnistuminen, niin myös naisen nautinto nostavat miehen ajatuksissa päätään.

Hyvin usein mies kokee onnistuvansa aktissa vain, jos hän saa tyydytettyä naisensa ja saatettua tämän onnistuneesti orgasmiin. Mies saattaa kuitenkin harhailla poluilla, joilta hän ei usko orgasmin auvoja löytävänsä saati niitä naiselleenkaan pystyvänsä näyttämään. Ja tästäkös tummat pilvet taas alkavat kasautua mielen taivaalle.

Mies voi tuntea epävarmuutta varsinkin silloin, jos hän ei saa naiseltaan palautetta, missä mennään. Hymy, huokaisu, huudahdus tai hellät sanat kertovat miehelle siitä, että nyt ollaan oikeilla reiteillä. Ja miksi ihmeessä kaiken myönteisen palutteen antamiseen tarvittaisiin edes orgasmia. Lopultahan koko hommassa on kyse paljon muustakin.

Mihin tämä kaikki johtaa?

Orgasmi on kuin pieni kuolema, mutta onhan seksin jälkeen toki elämää sanonnasta huolimatta. Millaista elämää, miettii mies kuitenkin aktin aikana, ainakin tietyssä vaiheessa elämää. Silloin kun miehen askeleet elämänpolulla eivät ole vielä aivan vakiintuneet ja kuviot ovat osittain usvan peitossa varsinkin sinkkumies saattaa pähkäillä: onko pökerryttävän yhden illan huumana alkaneen elämyksen hintana kenties paikoilleen jääminen ja vakiintuminen?

Onkin ehkä hyvä selvittää kumppanin kanssa jo ennen vällyjen alle kaivautumista, miltä pohjalta lemmenleikkiin lähdetään. Kun pelisäännöt ovat molemmille selvät, on miehelläkin taas vällyjen alla yksi huoli vähemmän. Peuhata voi näin vapautuneesti kaveripohjalta tai sitten kulkea odottavin mielin yhdessä tuumin eteenpäin.

Lähde: Hidden bedroom partners: Needs and motives that destroy sexual pleasure, Frank Hajcak (Aronson)

X