Seksielämä

Näin kiihotat klitoriksen näkymättömiä osia ja saat koko kehoa ravistelevan orgasmin

Tiesitkö, että klitoriksen näkyvä osa on vain jäävuoren huippu? Suurin osa klitoriksesta on nimittäin piilossa kehon sisällä. Kokosimme vinkit, joiden avulla kiihotat klitoriksen näkymättömiä osia ja saat elämäsi orgasmin – joko omin käsin tai kumppanisi kanssa.
26.7.2019 Teksti: Janica Brander Kuvat: iStock

Klitoris on yksi ihmiskehon aarteista, sillä sen ainoa tehtävä on seksuaalisen mielihyvän tuottaminen. Klitoriksen näkyvä osa eli häpykieli on äärettömän herkkä, siinä on tuhansia hermopisteitä. Häpykielen kiihottaminen onkin monelle naiselle helpoin tapa saada orgasmi.

Suurin osa klitoriksesta on kehon sisällä

Nautinnon nappula on kuitenkin kirjaimellisesti vain jäävuoren huippu. Häpykieli on näkyvä, mutta hyvin pieni osa klitorista. Todellisuudessa klitoris on pidempi kuin penis.

Luit aivan oikein. Suurin osa klitoriksesta on nimittäin kehon sisällä.

Klitoris koostuu samanlaisesta paisuvaiskudoksesta kuin penis. Se haarautuu kehon sisällä kahteen suuntaan, ja molemmat päähaarat jakautuvat vielä kahtia.

The Guardian-lehti esittelee kuvan kehonsisäisestä klitoriksesta tehdystä 3D-tulosteesta. Mallia on alettu käyttää ranskalaiskouluissa seksuaalikasvatuksen tunneilla, jotta ymmärrys naisen anatomiasta ja seksuaalisuudesta kasvaisi.

Orgasmi syntyy usein monen kohdan kiihotuksesta

Tieto ihonalaisen klitoriksen laajuudesta kyseenalaistaa naisen orgasmien jakamisen klitoris- tai emätinorgasmeihin. Emätin on täynnä herkkiä kohtia, ja orgasmi on usein monien erogeenisten pisteiden kiihottamisen lopputulos.

Emätinaukossa sijaitseva g-piste tunnetaan jo melko hyvin. Vähemmän tunnettuja ovat sen lähellä sijaitsevat  a- ja u-piste. Osa naisista nauttii myös kohdunkaulan kiihottamisesta.

Eri erogeenisten pisteiden koskettelu tuntuu hieman erilaiselta. Lisäksi jokainen ihminen on yksilö, eivätkä kaikki nauti samanlaisesta stimuloinnista. Koko emättimen aluetta kannattaa siis tutkia eri kohtia kosketellen ja kiihotustyylejä vaihdellen.

Lue myös: Huomioi seksissä muutakin kuin klitoris, rinnat ja penis – näihin erogeenisiin kohtiin kumppania kannattaa koskea

Näin löydät g-pisteen – vinkit tajunnanräjäyttävään tuplaorgasmiin

Näin kiihotat klitoriksen näkymättömiä osia

Oikeiden kohtien ja kiihotustekniikoiden löytäminen vaatii hieman opettelua, mutta tutkimusmatka on mukava ja vaivan arvoinen. Kokosimme vinkit, joiden avulla opit kiihottamaan klitoriksen näkymättömiä osia – sekä yksin että yhdessä.

Taskuote

Paina kämmenesi häpykummun päälle kuin työntäisit kätesi ahtaaseen taskuun. Paina kättä voimakkaasti häpykumpua vasten, kevennä otetta ja paina taas. Liikuttele kämmentä ylhäältä alas tai tee pyörivää liikettä.

Taskutekniikka sopii hyvin esileikin alkuun. Se lisää koko emättimen alueen verenkiertoa ja lisää näin tuntoherkkyyttä. Myös sisäreisiä kannattaa hivellä samasta syystä.

Liu’utus

Aseta etu- ja keskisormesi voitonmerkkiin, jossa sormet muodostavat v-kirjaimen. Laita klitoris sormien väliin ja liu’uta sormia pieniä häpyhuulia pitkin alas ja takaisin ylös. Voit käyttää kosketteluun sormien lisäksi kämmenen sivuja. Vaihtele nopeutta ja painetta.

Kokeile liu’utusta myös suuseksissä ja leluleikeissä. Kuljeta kieltäsi tai hieromasauvaasi pieniä ja isoja häpyhuulia pitkin ylhäältä alas.

Kosketus kiihottaa klitoriksen ihonalaisia sivuhaaroja. Klitoriksen herkän kärjen koskettelu voi joskus sattua, jolloin sivujen hierominen voi tuntua miellyttävämmältä.

Puristus

Kiihota klitorista kädellä tai lelulla. Suorista samalla jalkasi ja purista niitä tiukasti yhteen.

Puristaminen luo painetta klitoriksen sivuhaaroihin, mikä auttaa joitakin naisia saamaan orgasmin helpommin. Puristustekniikalla voi saada myös useita orgasmeja peräkkäin. Nautinto voimistuu, jos nainen supistelee samaan aikaan lantionpohjansa lihaksia.

Nainen voi puristaa jalkojaan yhteen myös tietyissä seksiasennoissa. Testatkaa kikkaa koira-asennossa, lusikassa tai lähetyssaarnaajassa, jossa nainen makaa selällään, mies on polvi-istunnassa ja nostaa naisen jalat harteilleen.

Kietoutuminen

Kiedo jalkasi tiukasti kumppanisi jommankumman jalan ympärille ja hiero itseäsi jalkaa vasten. Voit laittaa myös dildon jalkojesi väliin, mutta älä hiero klitorista lelulla, vaan hankaa itseäsi sitä vasten.

Tiukka kietoutuminen ja hankaaminen kasvattavat kiihotusta hitaammin kuin klitoriksen suora koskettelu. Verenkierto emättimessä lisääntyy, ja nautinnollinen paine kohdistuu myös klitoriksen sivuhaaroihin.

Klitorisorgasmi on oikea orgasmi

Psykoanalyysin kehittäjä Sigmund Freud aiheutti aikoinaan paljon hallaa naisten seksuaalisuuden ymmärtämiselle. Freud erotti klitoris- ja emätinorgasmin toisistaan ja väitti, että emätinorgasmi on parempi ja ainoa oikea nautinnon muoto.

Emätinorgasmiin tähtääminen on saanut monet ihmiset tuntemaan itsensä riittämättömiksi. Mies voi murehtia, onko hänen peniksensä liian pieni, kun nainen ei saa penetraatio-orgasmia. Nainen taas voi luulla, ettei hän voi saada orgasmia lainkaan, jos hän ei laukea yhdynnässä.

Emättimen eri osien kiihottamisen tärkeys ymmärretään onneksi koko ajan paremmin. Useat tutkimukset osoittavat, että suurin osa naisista tarvitsee klitoriksen kiihottamista lauetakseen. Jotkut taas nauttivat eniten emätinaukon ja klitoriksen yhtäaikaisesta koskettelusta.

Lähteet: Bustle, The Guardian, Researchgate, Sexpo, Women´s Health, Väestöliitto, Lunette: Anatomian oppitunti

Juttua muokattu 8.10.2019. Vaihdettu klitoriksen hermopäätteiden määrä 15 000:sta useisiin tuhansiin.

Lue myös

Suosittelemme