Seksielämä

Näin lisäät seksihalujasi – 9 vinkkiä

Tiesitkö, että liikkuminen lisää seksuaalista intohimoa? Jos siitä ei ole apua, kokeile eroottista iltasatua. Seksologi Leena Hattunen ja erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen neuvovat, miten lisätä seksuaalista halua yksinkertaisilla keinoilla.

Teksti:
Minna Nevalainen
Kuvat:
Bulls Press

Jospa antaisitkin Sharon Stonen ja Michael Douglasin lemmenleikkien inspiroida.

Tiesitkö, että liikkuminen lisää seksuaalista intohimoa? Jos siitä ei ole apua, kokeile eroottista iltasatua. Seksologi Leena Hattunen ja erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen neuvovat, miten lisätä seksuaalista halua yksinkertaisilla keinoilla.

Haluttomuudesta puhutaan paljon, vaikka suuri osa naisista ei ole haluttomia. Haluttomuus syntyy olosuhteista: väsymyksestä, stressistä, parisuhdeongelmista ja ruuhkavuosista. Loma on hyvä aika tuulettaa seksielämää.

Miten sitten lisätä seksihaluja niin, että myös seksin laatu paranisi? Ei ainakaan tuijottamalla tilastoja siitä, miten paljon muut ihmiset harrastavat seksiä, sanoo kliininen seksologi Leena Hattunen. Erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen neuvoo puolestaan tekemään asioita uudella tavalla ja tutustumaan vaikkapa erotiikkaliikkeiden seksivälinevalikoimaan.

1. Harrasta seksiä uudessa paikassa

Ota ilo irti kesälomasta ja uusista paikoista. Harrasta seksiä veneessä tai mökillä. Piehtaroi hotellin ylellisissä lakanoissa. Kuuntele, kuinka mökin hiljaisuudessa huokailukin kuulostaa erilaiselta. Ehdota kumppanillesi rakastelua ulkona. Hiipikää vaikka yön myöhäisinä tunteina mökkilaiturille. Anna laiturin puisen pinnan pistellä ihoasi ja keinuvan liikkeen lisätä hurmosta. Pulahda aktin jälkeen raikkaaseen veteen.

2. Hanki seksileluja

Mene kumppanisi kanssa erotiikkaliikkeeseen tai sellaisen verkkokauppaan. Ihmetelkää yhdessä, miten paljon seksivälinevalikoima on muuttunut sitten nuoruusvuosienne.

Olisiko teidän kesälelunne g-pisteen etsivä vibraattori? Tai ehkä haluaisit nähdä kumppanisi läpinäkyvissä minikalsareissa. Jos ne eivät inspiroi, kokeile limeltä tuoksuvaa hierontaöljyä. Aistillinen hieronta on ihana tapa valmistautua seksiin.

3. Sido silmät peittoon

Mitäpä jos kokeilisit rakastelua silmät sidottuina? Brittiläisen E. L. Jamesin kirjasarja Fifty Shades of Grey sai ihmiset ostamaan piiskoja ja käsirautoja. Kaikkien ei tarvitse lähteä mukaan sitomisleikkeihin, mutta silmien peittämistä voisit kokeilla. Se herkistää nimittäin aisteja, ja seksi kuulostaa ja tuntuu erilaiselta silmät sidottuina kuin tavallisesti. Liian pliisua? Haluatko vielä jotain vähän enemmän, mutta ehdottomasti jotain, mikä ei satu? Pyydä, että kumppanisi sivelee sinua sulalla. Se voimistaa aistimuksiasi kehollasi.

4. Anna itsellesi lupa nauttia seksistä

Älä anna valtaa moraalinvartijalle sisälläsi. Vapauta sisäinen käsijarrusi.

Älä häpeä itseäsi tai vääristä kuvaa itsestäsi. Kelpaa itsellesi, vaikka sinulla olisi mielestäsi liian isot tissit, leveä lantio tai pullottava maha. Hyvä seksi ei ole vain valokuvamallin näköisten nuorten ihmisten oikeus. Lakkaa vertailemasta itseäsi muihin. Kaikkien ei tarvitse olla samanlaisia. Ja muista: seksuaalisuus ei ole kengistä tai mekon pituudesta kiinni.

Myös sinulla on lupa nauttia seksistä.

5. Aloita esileikki jo aamulla

Kiitä ja kehu: ”Olitpa ihana, kun muistit ostaa minulle avokadoa.” Kehumalla pääset pitkälle, jopa vällyjen väliin. Kun olet koko päivän toiselle mukava, seksikin alkaa tuntua houkuttelevalta ajatukselta. Myös sinusta. Pitäähän mukavaa päivää jotenkin juhlistaa.

Kumppaniasi voit muistuttaa vanhasta sananparresta: Nainen on kuin savusauna. Kun sen lämmittää aamulla hyvin, iltapäivällä saa kylpeä. Seksiin virittely alkaa siis jo aamusta, vaikka varsinaisiin puuhiin pääsisitkin vasta illalla.

6. Liiku enemmän

Liiku. Liikkuva ihminen viihtyy kehossaan paremmin ja tuntee itsensä seksikkäämmäksi kuin sohvalla sipsejä mussuttava sohvaperuna.

Liikunta auttaa myös purkamaan stressiä ja lisää mielihyvähormonien eritystä. Liikkuminen nostaa myös testosteronin eli mieshormonin määrää kehossasi, ja runsas testosteronin määrä kasvattaa seksihaluja. Hormonien – etenkin testosteronin – hyrräys lieneekin yksi syy siihen, että esimerkiksi olympiakylässä urheilijoille jaetaan kassikaupalla kondomeja. Sporttailu tekee hyvää seksielämälle.

Jos liikut kumppanisi kanssa yhdessä, kilvoitelkaa, kumpi juoksee lenkin nopeammin tai kumman lyönti lähtee sulkapallokentällä paremmin. Pitäkää sama jännite yllä koko loppupäivän. Iltaan mennessä saattaakin tehdä mieli päästä toisen iholle.

7. Masturboi

Kun masturboit, opit samalla lisää omasta seksuaalisuudestasi ja siitä, mistä juuri tällä hetkellä nautit.

Kun oivallat seksuaalisuudestasi jotakin uutta, kerro se myös kumppanillesi. Näytä konkreettisesti, mistä nautit ja opasta samalla kumppaniasi tekemään sama sinulle. Ajatus voi aluksi ujostuttaa, mutta lopulta se on hyödyllistä teille molemmille.

8. Lue eroottista kirjallisuutta

Hanki eroottista kirjallisuutta. Kirjoja voit lukea yksinkin, mutta erityisen antoisaa se on kumppanin kanssa.

Ottakaa tavaksi lukea aikuisten iltasatuja. Toinen valitsee eroottisen tarinan, ja toinen painautuu lähelle ja kuuntelee sen. Se virittää ajatukset eroottiselle taajuudelle.

9. Käy seksipurkilla

Kirjoita kumppanisi kanssa eroottisia toiveita pienille lapuille. Kerro vaikka, että olet aina halunnut kokeilla rakastelua ulkona tai että haluaisit pitkästä aikaa katsoa yhdessä Emmanuelle-elokuvan. Laittakaa toiveet kannelliseen purkkiin. Kerran viikossa (tai useamminkin) nostakaa lappu ja toteuttakaa toive.

Lue myös:

Kiihottavaa luettavaa – 6 eroottisen kirjallisuuden klassikkoa

Vanhempien lomaseksin ABC – Näin nautitte maalla, merellä ja mökillä

Opas seksikauppaostoksille – Näin valitset sinulle sopivan seksilelun

X