Seksielämä

Penismurtumia ja emätinkipua – Nämä 8 tavallista seksiasentoa voivat olla todella vaarallisia

Lähetyssaarnaaja voi olla kivulias asento naiselle, jonka emätinaukko on lyhyt. Miehen penis voi vääntyä tuskallisesti ja jopa murtua ratsastusasennossa. Listasimme tutut seksiasenneto, joiden kanssa kannattaa olla varovainen.

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
Istock

Muutaman tutun seksiasennon kanssa kannattaa olla varovainen, jotta lemmenhetki ei muutu kärsimysnäytelmäksi.

Lähetyssaarnaaja voi olla kivulias asento naiselle, jonka emätinaukko on lyhyt. Miehen penis voi vääntyä tuskallisesti ja jopa murtua ratsastusasennossa. Listasimme tutut seksiasenneto, joiden kanssa kannattaa olla varovainen.

Epäergonomiset seksiasennot voivat aiheuttaa kivuliaita hiertymiä, selkäsärkyä tai jopa penismurtuman. Listasimme naisten ja miesten vaarallisimmat seksiasennot, joissa kannattaa olla erityisen varovainen.

Nämä seksiasennot voivat satuttaa naista:

1. Koira-asento

Koira-asento, jossa mies työntyy naiseen takaapäin, mahdollistaa erittäin syvän yhdynnän. Miehen on helppo liikkua nopeasti, joten rajut työnnöt voivat sattua, jos nainen ei ole kostunut tarpeeksi.

Syvässä yhdynnässä penis voi osua kohdunkaulaan. Kohdunkaula on erityisen herkkä kuukautiskierron puolivälissä, jolloin syvä yhdyntä voi aiheuttaa inhottavaa vihlontaa. Penis osuu kohdunkaulaan vielä helpommin, jos naisen kohtu on kallistunut taaksepäin.

Koira-asento kannattaa aloittaa varovaisesti, kun nainen on riittävän kostea. Jos kovat työnnöt sattuvat naiseen, penistä ei kannata työntää kokonaan vaginaan. Asentoa kannattaa vaihtaa, jos helläkin rakastelu takaapäin tuntuu epämiellyttävältä.

2. Jalat ylhäällä miehen olkapäillä

Tässä asennossa nainen makaa selällään ja nostaa jalkansa miehen olkapäille. Mitä ylemmäs nainen nostaa jalkojaan ja mitä enemmän hän taivuttaa niitä päänsä yli, sitä syvemmälle mies pääsee.

Tämäkin asento voi olla kivulias, jos penis osuu kohdunkaulaan. Toisin kuin tavallisessa lähetyssaarnaajassa, mies voi liikuttaa lantiotaan nopeasti, mikä voi innostaa hänet liian rajuihin työntöihin.

Asento voi aiheuttaa naiselle myös selkä- ja jalkakipua. Jos mies taivuttaa naisen jalkoja voimakkaasti naisen pään yli, lopputuloksena voi olla kramppi tai lihasrevähdys. Turvallisin vaihtoehto on asento, jossa nainen pitää jalkansa suorina ylöspäin tai työntää niitä kevyesti miestä kohti.

3. Lähetyssaarnaaja

Kesynä pidetty lähetyssaarnaaja voi olla liian raju asento naiselle, jonka emätinkanava on lyhyt. Miehen on vaikea työntyä naiseen varovasti, ja koko peniksen työntäminen emättimeen voi sattua.

Lähetyssaarnaajassa miehen koko paino on naisen lantion päällä. Edestakainen liike ja miehen paino voivat hiertää virtsaputkea kivuliaasti. Tässä asennossa peräaukon bakteerit kulkeutuvat helposti virtsaputkeen, mikä voi aiheuttaa virtsatietulehduksen.

Tulehduskierteestä kärsivän kannattaa kokeilla asentoja, joissa penis työntyy vain emätinaukkoon eikä hiero koko alapään aluetta.

4. Seksi vatsalla maaten

Asento, jossa nainen makaa vatsallaan sängyllä tai lattialla, voi tuottaa kipua selkäongelmista kärsivälle, sillä tässä asennossa alaselkä notkistuu. Asennosta voi tehdä mukavan asettamalla tyynyn vatsan alle.

Vatsalla makaaminen voi aiheuttaa naiselle myös emätinkipua. Jos mies nousee liian korkealle käsiensä varaan, hänen peniksensä hiertää emätinaukon takaosaa ja välilihaa.

Nämä seksiasennot voivat satuttaa miestä:

1. Seksi pöydällä

Penis voi vahingoittua asennoissa, joissa nainen istuu pöydällä tai muulla kovalla alustalla. Mies voi kolauttaa peniksensä vahingossa naisen häpyluuta tai pöytää vasten. Raju työntö kovaa pintaa tai lantiota vasten aiheuttaa penikseen sietämätöntä kipua.

Seksi pöydällä sopii lämmittelyyn, mutta kun tunnelma alkaa kiihtyä, on turvallisempaa vaihtaa asentoa. Nainen voi maata pöydällä selällään, jolloin miehen on helpompi osua emätinaukkoon. Jos kova alusta tuntuu naisesta epämiellyttävältä, hän voi asettaa tyynyjä päänsä ja selkänsä alle.

2. Syliseksi seisten

Asennot, joissa mies kannattelee naista sylissään tai nousee varpailleen yltääkseen työntymään tämän sisään, ovat suorastaan vaarallisia.

Penis käyristyy erektiossa luonnostaan hieman ylöspäin. Jos miehen jalkavoimat hiipuvat ja hän tömähtää varpailtaan alas, penis voi vääntyä rajusti alaviistoon. Penis voi vääntyä myös, jos nainen putoaa miehen sylistä ja painaa koko kehonsa voimalla penistä alas.

Vääntyminen voi aiheuttaa penismurtuman eli siittimen paisuvaisten valkokalvon repeämän. Repeäminen aiheuttaa napsahtavan äänen, kovaa kipua ja erektion loppumisen. Pöytäseksin tavoin syliseksikin sopii paremmin hellään esileikkiin. Asentoa kannattaa vaihtaa heti, kun miehen käsi- ja jalkavoimat alkavat hiipua.

3. Seksi joustavalla alustalla

Joustavan patjan tai jumppapallon päällä voi harrastaa vauhdikasta seksiä. Kimmoisa alusta antaa työntöihin voimaa. Ratsastava nainen voi kirjaimellisesti pomppia peniksen päällä.

Suurin osa penisvammoista syntyy asennoissa, joissa penis liukuu välillä kokonaan ulos emättimestä. Kun nainen ratsastaa joustavalla alustalla, hän voi nousta kokonaan pois miehen päältä. Nainen myös putoaa takaisin miehen syliin kovalla voimalla. Jos penis ei osu emätinaukkoon, vaan nainen romahtaa sen päälle, kipu on järkyttävä.

4. Lehmityttö etu- ja takaperin

Lehmityttö eli asento, jossa nainen ratsastaa miehen päällä, on vaarallinen, jos nainen nojautuu taaksepäin. Painautuessaan taaksepäin nainen painaa penistä kivuliaasti alaviistoon.

Lehmityttö takaperin -versiossa nainen ratsastaa selkä mieheen päin. Tässä asennossa penikseen voi sattua, jos nainen painautuu voimakkaasti eteenpäin.

Molemmissa ratsastusasennoissa on tärkeää, että nainen pitää vartalonsa mahdollisimman suorassa. Penistä ei saa koskaan vääntää rajusti alas tai sivuille. Revähdykset voivat aheuttaa siittimeen pysyviä virheasentoja ja kroonista särkyä.

Lähteet: Bustle, Everyday Health, Women´s Health

Lue myös:

Miksi yhdyntä sattuu? 6 syytä outoihin emätinkipuihin

10 huikeaa seksiasentoa, joita jokaisen parin täytyy kokeilla!

Näin löydätte g-pisteen – 6 parasta asentoa

Mikä seksiasento sopii sinun horoskooppimerkillesi?

X