Seksielämä

Vinkit rakkausseksiin – Näin syvennätte suhdettanne hellyyden avulla

Hellät kosketukset ja syvät katseet sytyttävät eroottisen kipinän joskus paremmin kuin seksilelut ja akrobaattiset asennot. Lue vinkit rakkausseksiin, joka syventää sekä henkistä että fyysistä sidettänne.

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
123Rf

Hellät kosketukset ja syvät katseet sytyttävät eroottisen kipinän joskus paremmin kuin seksilelut ja akrobaattiset asennot. Lue vinkit rakkausseksiin, joka syventää sekä henkistä että fyysistä sidettänne.

1. Rauhoittakaa ympäristö ennen rakastelua

On vaikeaa virittäytyä eroottiselle tuulelle, jos ympäristö on hälyinen ja muistuttaa tekemättömistä töistä. Tunteiden syttyminen vaatii ennen kaikkea rentoutta ja keskittymistä. Rauhoittakaa siis seksihetket, jotta voitte syventyä toisiinne rauhassa.

Sammuttakaa televisio ja tietotokoneet sekä sulkekaa puhelimet. Valaiskaa koti kynttilöillä, tuulettakaa makuuhuone ja vaihtakaa lakanat. Makuuhuoneen pitäisi olla kutsuva ja levollinen paikka, jossa lattialle viskotut likaiset vaatteet eivät varasta huomiotanne.

Lue myös: Miksi seksi ei suju? 20 yleisintä syytä

2. Raivatkaa kalenterista aikaa erotiikalle

Järjestäkää ympäristön lisäksi aikataulunne sellaisiksi, että ne palvelevat rakkauttanne ja seksielämäänne. Kiire voi saada erotiikan tuntumaan pakkopullalta, vaikka seksin pitäisi olla iloinen, energiaa antava asia.

On tärkeää, että raivaatte arjen keskelle aikaa, joka on pyhitetty vain teille kahdelle. Näiden hetkien ei tarvitse aina johtaa seksiin, sillä rakkautta voi ruokkia myös läheisyydellä ja mukavalla yhdessä tekemisellä. Kiireetön illallinen ja saunominen ovat voimauttavia hetkiä, jotka syventävät sidettänne ja luovat eroottista jännitettä.

Lue myös: Paranna seksielämääsi koskettamatta kumppaniasi – Viettelyvinkit pitkään parisuhteeseen

3. Rakastelkaa rennosti ja uskaltakaa nauraa

Erehdymme joskus ajattelemaan, että upean seksin pitää olla todella erikoista ja rakkaudentunnustusten ylenpalttisia. Rakkauden kannalta tärkeintä on kuitenkin se, että olette intiimeissä hetkissä läsnä, vaikka ne eivät olisi tuntikausien seksimaratoneja.

Älkää stressatko, vaikka ette saisi järjestettyä romanttista viikonloppua luksushotellissa. Voitte rakastella vaikka hieman kömpelösti keittiön pöydällä kesken aamukahvin. Yllätysseksi arkisessa ympäristössä on upea kokemus, joka kutkuttaa ajatuksia ihanasti vielä viikkojen jälkeen.

Älkää myöskään nolostelko, jos seksi ei aina suju käsikirjoituksen mukaan. Huumori laukaisee paineita, ja seuraavalla kerralla rakastelu voi sujua paljon paremmin.

Lue myös: Nainen, erektiohäiriö on sinunkin ongelmasi

4. Katsokaa toisianne silmiin, kun rakastelette

Silmiin katsominen tekee seksistä erittäin herkkää ja intiimiä. Se vahvistaa keskinäistä luottamustanne ja opitte lukemaan toistenne kehonkieltä entistä paremmin.

Kokeilkaa katsoa toisianne silmiin koko rakastelun ajan. Seuratkaa tarkasti toistenne reaktioita ja vastatkaa niihin. Silmiin katsominen voi olla niin syvä ja ravisteleva kokemus, että asennot ja yhdynnän kesto ovat sen rinnalla toissijaisia asioita.

Lue myös: Miehen kehonkieli – Opettele tulkitsemaan miestäsi

5. Tunnustakaa tunteenne seksin aikana

Rakkaudentunnustus seksin aikana on unohtumaton kokemus, sillä olemme tällöin herkkiä ja vastaanottavaisia. Kehukaa toisianne seksin aikana ja kertokaa, miten paljon rakastatte ja haluatte toisianne.

Voitte opetella seksin aikana puhumista pikkuhiljaa. Aloittakaa pienistä äännähdyksistä ja eleistä, joilla osoitatte, että nautitte toisistanne. Jo se, että kerrot parilla sanalla kumppanillesi, että hänen kosketuksensa tuntuu hyvältä, on hänelle tärkeää.

Lue myös: Näin puhut seksistä uuden kumppanisi kanssa – Lue seksuaaliterapeutin neuvot

6. Kosketelkaa myös muulloin kuin rakastellessanne

Muistakaa esileikin lisäksi myös jälkileikki. Älkää sännätkö suoraan sängystä suihkuun, vaan makoilkaa hetki lähekkäin. Suukotelkaa ja silitelkää toisianne ja käykää ihanaa hetkeänne läpi. Jos seksistä puhuminen on vaikeaa, riittää, kun kerrot hänelle nauttineesi äskeisestä todella paljon.

Osoittakaa rakkauttanne pienillä kosketuksilla myös muulloin kuin seksin aikana. Jos seksi ei maistu, mutta kaipaatte läheisyyttä, hemmotelkaa toisianne aistillisella hieronnalla tuoksuöljyn kera.

Lue myös: Tantra saa laimentuneen suhteen kukoistamaan – Lue tantraohjaajan vinkit

7. Kietoutukaa lähekkäin lusikka-asennossa

Lusikka on yksi intiimeimmistä seksiasennoista, koska kehonne koskettavat toisianne päästä varpaisiin. Perinteisessä lusikka-asennossa nainen makaa kyljellään miehen sylissä selkä miehen vatsaa vasten. Mies työntyy naisen sisään takaapäin ja voi samalla kosketella hänen vartaloaan.

Tässä asennossa tuntoaistisi herkistyy äärimmilleen, koska et näe miestä ja hän sulkee sinut lujasti syleilyynsä. Mies ei voi liikkua kovin rajusti, ja asento sopii erityisen hyvin hellään ja hitaaseen seksiin. Mies voi silitellä hiuksiasi ja niskaasi ja kuiskailla korvaasi rakkaudentunnustuksia.

Lue myös: Hellyysharjoituksilla rakkaus eloon

8. Syventykää toisiinne lähetyssaarnaajassa

Perinteinen lähetyssaarnaaja on yksi parhaista asennoista rakkausseksiin. Tässäkin asennossa kehonne koskettavat toisiaan kaikkialta, ja voitte nauttia toisistanne perusteellisesti.

Mahdollisuus katsekontaktiin ja suudelmiin tekevät lähetyssaarnaajasta erityisen romanttisen asennon. Kiedo kätesi ja jalkasi tiukasti miehen ympärille, katsokaa toisianne syvälle silmiin ja suudelkaa koko yhdynnän ajan.

Lue myös: 10 huikeaa seksiasentoa – Näitä jokaisen parin täytyy kokeilla!

Lähteet: Bustle, Rakkaudeksi.fi, WebMD, Women´s Health, Your Tango

X