Hyvinvointi

Tekniikan Maailma testasi hyvinvointia mittaavan Oura-sormuksen – nämä ovat älysormuksen plussat ja miinukset

Tekniikan Maailma testasi kotimaisen Oura Silver Heritage -älysormuksen. Reilu 300 euroa maksavasta laitteesta löytyi sekä hyviä että huonoja puolia.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Om-Arkisto

Tekniikan Maailma testasi kotimaisen Oura Silver Heritage -älysormuksen. Reilu 300 euroa maksavasta laitteesta löytyi sekä hyviä että huonoja puolia.

Tekniikan Maailma testasi puettavat älylaitteet. Joukossa oli mukana kotimaisen valmistajan Oura Heritage Silver -älysormus.

Artikkelissa Ouraa kuvaillaan kokonaisvaltaisesti hyvinvointia mittaavaksi laitteeksi. Raadin mukaan sormus erottuu kilpailijoistaan etenkin tarkalla unidatallaan.

Oura Heritage Silver -sormus 

Oura Silver Heritage -sormus mittaa unta.

Hinta: 314 euroa

Ostopaikka: Elisakulma, Helsinki

Sovellus: Oura (iOs ja Android) + Oura Cloud

Paino: 4 grammaa

Ominaisuudet: Sormuksessa on infrapuna-anturit pulssin mittaamiseen, kiihtyvyysanturi, kehon lämpötilamittari ja gyroskooppi liikkeen mittaamiseen. Oura kerää puhelinsovelluksen ohella dataa myös omalle verkkopalvelulle Oura Cloud.

Mittaa: Oura kerää tietoa unen aikana kehon liikkeistä, lämpötilasta ja sykkeestä. Sovelluksessa tieto muutetaana graafisiksi kuvioiksi ja selkeäkielisiksi raporteiksi.

Plussaa laadukkuudesta, miinusta liikunnan seuraamisesta

Plussat

Hyvää Ourassa on testaajien mukaan sormuksen laadukkuus. Arviossa huomautetaan Ouran tuntuvan sormessa aivan tavalliselta sormukselta – älylaitteen anturit eivät tunnu käytössä ja sormuksen muotoilu on eleettömän tyylikäs.

Sormus analysoi unen aikana keräämäänsä tietoa ylivoimaisesti urheilukelloihin verrattuna. Analysoitu tieto löytyy Ouran selkeästä ja monipuolisesta sovelluksesta. Käyttäjä ei näe sovelluksessa jatkuvaa sykettään, mutta Oura piirtää levon aikaisen sykkeen- ja sykevälivaihtelut graafisesti. Tämän lisäksi sovellus tekee arvion unen palauttavuudesta.

Miinukset

Liikunnan seuraamisessa Oura häviää urheilukelloille. Ouran sovellus arvioi kyllä aktiviteetin voimakkuutta tehoaluettain ja laskee kalorikulutuksen. Pääosin aktiviteetti kuitenkin rajoittuu askeliin, kun taas voimakkuutta arvioidaan asteikolla matala, keskitaso ja kovatehoinen. Ourasta ei löydy eri liikuntalajien seurantaa.

Koska laitteessa ei ole näyttöä taikka värinähälytystä, Ouran käyttäjä ei voi seurata mittausdataa suoraan sormuksesta. Raportit käyttäjä löytää puhelimen sovelluksesta.

Lopputulos: 

Hyvää:

  • laadukas sormus
  • mittausten analysointi

Huonoa:

  • ei näyttöä tai värinää
  • ei liikuntalajien seurantaa

Lue myös:

Älykellot Tekniikan Maailman vertailussa – voittajaksi nousi kello, jossa toiminnot valitaan yllättävällä tavalla

Aiotko ostaa langattomat kuulokkeet? Lue ensin Tekniikan Maailman testin tulokset – voittaja ”istuu korviin mukavasti ja kuulostaa hyvältä”

Näin saat älypuhelimen akun kestämään pidempään pakkasessa – 4 keinoa

X