Ihmiset ja suhteet

Ella Kanninen tunnetaan ystävien kesken nimellä Tamppaaja – se kertoo yhdestä luonteenpiirteestä

Toimittaja, juontaja Ella Kanninen täyttää tänä vuonna 50. Kymmenen vuotta sitten hän havahtui hetkeen, jolloin töitä ei enää ollut. Ella ymmärsi, että hänen oli luotava itsensä uudelleen.

Teksti:
Minna Juti
Kuvat:
Liisa Valonen, Ella Kannisen kotialbumi

Ella Kanninen on ollut pitkään freelancetoimittaja. Hän ei jännitä tulevaa mutta pysyttelee henkisesti valppaana, jotta töitä riittää jatkossakin.

Toimittaja, juontaja Ella Kanninen täyttää tänä vuonna 50. Kymmenen vuotta sitten hän havahtui hetkeen, jolloin töitä ei enää ollut. Ella ymmärsi, että hänen oli luotava itsensä uudelleen.

Ella Kanninen, 49, muistelee marraskuista aamua Nummelan lukiossa reilut kolmekymmentä vuotta sitten. Kaveri tuli kysymään, miten hän voi aina olla yhtä pirteä ja hyvällä tuulella.

– En tietenkään ole aina hyvällä tuulella, mutta minua on siunattu iloisella luonteella. Synkälläkin hetkellä jaksan katsoa eteenpäin ja uskoa, että myös vaikeista tilanteista päästään yli ja asiat järjestyvät.

Ella on monta kertaa elämänsä aikana jättänyt taakseen tutut ympyrät ja heittäytynyt tuntemattomaan. Se on vienyt tilanteeseen, jossa hänellä on kaksi kotimaata, Suomi ja Italia.

Tällä hetkellä elämä on pääsääntöisesti Suomessa syyskuusta toukokuulle. Silloin Ella juontaa neljänä iltana viikossa television Puoli seitsemän -ohjelmaa.

Kun Ellan tämän kevään viimeinen suora lähetys torstaina 16. toukokuuta loppuu, hän rientää kotiin. Perjantaina hän pakkaa ja lauantaina lentää Italiaan Kikki-löytökissan kanssa. Muu perhe ja toinen kissa, Pippi, tulevat perässä.

– Toscanassa lähtee heti käyntiin toinen elämäni, ja siellä tämänhetkinen työni liittyy matkailuun.

Monena kesänä Ella on tehnyt matkailuaiheisia televisio-ohjelmia Ylelle. Viime kesänä hän seikkaili Ellan matkassa -ohjelman kolmannella kaudella roomalaisessa Ranskassa.

Yle ei enää tilaa ohjelmaa, joten tulevana kesänä Ellalla on entistä enemmän aikaa järjestää matkoja ja tehdä yhteistyötä vanhan ystävänsä, italialaisen Paolo Pellein kanssa.

Ellan emännöimillä matkoilla tutustutaan italian kieleen, maan kulttuuriin, ruokaan ja nähtävyyksiin.

– Olen freelancer ja saan elantoni pienistä palasista sieltä täältä. Teen paljon myös juontokeikkoja.

Ensi marraskuussa Ella täyttää viisikymmentä. Iän myötä ja töiden vaihtuessa­ hän on oivaltanut, että on hyvä osata luoda itsensä tarpeen tullen uudelleen.

– Tajusin sen, kun kymmenen vuotta sitten muutin Italiaan. Kuvittelin, että pian Suomesta kyseltäisiin perääni ja minulle tarjottaisiin töitä, mutta kukaan ei soittanut. Minun oli itse herättävä miettimään, mitä tarjottavaa minulla on.

Näin saat käyttöösi kaikki upeat edut

Annan tilaaja pääsee käsiksi kaikkiin klubietuihin.

Tilaaja: Kirjaudu tai luo tili tästä.

Kirjaudu

Mikäli et ole vielä tilaaja, tilaa Anna tästä.

Tilaa

Pulmatilanteissa ole yhteydessä asiakaspalveluun.

X