Ihmissuhteet

10 asiaa, joista olet parhaalle ystävällesi kiitollinen – vaikket aina muistaisi sanoa sitä ääneen

Ystävät tekevät elämästä monin verroin parempaa. Hyvä ystävä pysyy rinnalla sekä elämän ala- että ylämäissä, ja hänen seurassaan voi aina olla aito oma itsensä. Listasimme 10 asiaa, joista ihanalle ystävälle on syytä olla kiitollinen.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Istock

Kahvihetki rakkaan ystävän kanssa voi pelastaa koko päivän.

Ystävät tekevät elämästä monin verroin parempaa. Hyvä ystävä pysyy rinnalla sekä elämän ala- että ylämäissä, ja hänen seurassaan voi aina olla aito oma itsensä. Listasimme 10 asiaa, joista ihanalle ystävälle on syytä olla kiitollinen.

1. Saat häneltä rehellisen mielipiteen

Parhaat ystävät ovat rehellisiä toisilleen. Kun kysyt ystäväsi mielipidettä itseäsi askarruttaneeseen asiaan, voit luottaa siihen, että hän kertoo rehellisesti oman kantansa – vaikka se ei olikaan juuri se, jonka haluaisit kuulla.

Toisaalta vaikka ystäväsi olisi kanssasi eri mieltä siitä, onko uusi kumppaniehdokas, työtehtävä tai vanha puutalo sinulle juuri se oikea, hän hyväksyy ratkaisusi ja on tukenasi, mitä ikinä tapahtuukin.

2. Hän ymmärtää sinua jo yhdestä katseesta

Hyvän ystävän kanssa ei aina tarvita sanoja. Ystäväsi ymmärtää jo katseestasi, millä tuulella olet tai mitä ajattelet. Kun juhlissa joku sanoo typerän kommentin ja vilkaisette ystäväsi kanssa toisianne silmiin, on kyse telepatiasta.

3. Häntä kiinnostaa, kuinka voit

”Hei, mitä kuuluu?” kysyy ystäväsi viestissään ja huonosti alkanut päiväsi saa saman tien uuden suunnan.

Sinulla on elämässäsi ihminen, joka välittää sinusta varauksetta ja jota kiinnostaa, kuinka oikeasti voit. Parhaalle ystävälle ei tarvitse esittää vahvempaa tai reippaampaa kuin oikeasti on.

4. Hän on valmis kuuntelemaan kaikenlaiset juttusi

Oli kyseessä sitten selostus viimeöisestä unestasi, kuva lounassalaatistasi tai tarina siitä, kuinka kadotit puhelimesi mutta se löytyikin takin taskusta, ystäväsi jaksaa reagoida juttuihisi.

Hyvän ystävän kanssa voi jakaa tyhmimmätkin ajatuksensa ilman pelkoa siitä, että tulisi torjutuksi tai nolatuksi. Mikään aihe ei ole liian kiusallinen käsiteltäväksi ihmisen kanssa, johon voi todella luottaa.

5. Hän ei tuomitse sinua

Elämässä tulee väistämättä eteen tilanteita, joissa oma päätös tai valinta osoittautuu huonoksi tai virheelliseksi. Hyvä ystävä ei tuomitse sinua, vaikka hän olisi jo alun perin neuvonut sinua toimimaan toisin. Sen sijaan hän on valmis tukemaan ja tsemppaamaan sinua elämässäsi eteenpäin.

6. Hän saa sinut nauramaan

Elämä olisi paljon tylsempää ilman ystäviä. Olet todennäköisesti kokenut ystäväsi kanssa hauskoja hetkiä, jotka tulet muistamaan lopun ikäsi. Joka kerta kun tapaatte, muistat jälleen, kuinka paljon ystäväsi tuokaan iloa elämääsi.

7. Hän on aina valmis auttamaan

Tarvitset sitten lainaksi juhlalaukkua, pikaista lapsenvahtiapua tai tukea läheisen sairastumisen keskellä, ystäväsi on valmiina auttamaan. Tiedät, ettet jää kriisitilanteessa yksin vaan sinulla on elämässäsi ihminen, jolta uskaltaa pyytää apua.

8. Hän on onnellinen puolestasi

Hyvät ystävät pysyvät toistensa rinnalla sekä huonoina että hyvinä hetkinä. Ihana ystävä ei kadehdi toisen onnea tai menestystä, vaan on aidosti ja vilpittömästi onnellinen hänen puolestaan.

9. Hän järjestää aikaa näkemisellesi

Ystäviään ei aina ehdi nähdä niin usein kuin haluaisi. Hyvät ystävät osaavat ottaa toistensa elämäntilanteet huomioon ja ymmärtävät, että välillä aika on kortilla.

Toisaalta läheiset ystävykset myös raivaavat kalenterista aikaa toisillensa. Kahvihetki ihanan ystävän kanssa voi olla koko viikon paras päätös.

10. Hän on olemassa

Maailmassa ei ole toista samanlaista tyyppiä kuin oma paras ystävä. Kiitos kaikille ihanille ystäville siitä, että yksinkertaisesti olette olemassa.

Lähteet: Good House Keeping, LifebuzzLifehack

Lue myös:

Oletko löytänyt sielunkumppanisi? 5 merkkiä, joista tunnistaa todellisen ystävän

Älä unohda ystävääsi hädän hetkellä! Näin toimit kriisiapuna ystävälle – 8 vinkkiä

Heidi sai ensimmäisen ystävän vasta aikuisena

X